קונטרס 'אהבת יוסף' - אוסף פסקי כחא דהתירא של מרן זצ"ל

אכן כך צריכים לכתוב ספרי הלכה פסוקה. אך בקונטרס זה (ומותר לכבודו לא להסכים עם זה) בכוונה תחילה כתבתי ללא ה'ראוי להחמיר', כדי שאנשים ידעו שזאת ההלכה. ולא יתבלבלו. כי אנשים רבים מאד לא בקיאים בלשונות ההלכה, מה זה צריך, ראוי, כדאי, יש להזהר וכו'. הרבה חושבים שלשונות אלו מחייבים. לכן על מנת להעמיד הדין על תילו, נקטתי בכוונה תחילה רק את הדין, כדי שידעו מה מחייב באמת.
מענין למה מרן זיע"א לא חשש שאנשים יתבלבלו, ולא העמיד את הדין על מכונו?!
אתה רציני?!
כשמרן כותב ראוי להחמיר, היינו שכך ראוי לנהוג, ואם אתה משמיט את זה אתה מטעה את הקורא שחושב שהדין הוא להקל ללא עוררין. ושלא ראוי להחמיר בו.

מענין למה מרן זיע"א לא חשש שאנשים יתבלבלו, ולא העמיד את הדין על מכונו?!
אתה רציני?!
כשמרן כותב ראוי להחמיר, היינו שכך ראוי לנהוג, ואם אתה משמיט את זה אתה מטעה את הקורא שחושב שהדין הוא להקל ללא עוררין. ושלא ראוי להחמיר בו.
הרי הסכמתי עם כבודו בראשית ההודעה הקודמת. אכן כך צריך לכתוב וכך כותבים ספרי הלכה, כמו שאמרת.
הקונטרס שלי הוא לא ספר פסיקה, הוא קונטרס שנועד להצביע על מה מותר. בכוונה כך כתבתי על מנת לעורר את הקורא המופתע לעיין במקורות ולראות שאכן זה מותר מהדין. זו המטרה של הקונטרס.

הרי הסכמתי עם כבודו בראשית ההודעה הקודמת. אכן כך צריך לכתוב וכך כותבים ספרי הלכה, כמו שאמרת.
הקונטרס שלי הוא לא ספר פסיקה, הוא קונטרס שנועד להצביע על מה מותר. בכוונה כך כתבתי על מנת לעורר את הקורא המופתע לעיין במקורות ולראות שאכן זה מותר מהדין. זו המטרה של הקונטרס.
אז תדגיש זאת בתחילת הקונ'.

???

וכי מרן זיע"א שכתב את ספרו , מישהו התבלבל??

וכשהפוסקים לדורותיהם מהראשונים ועד היום משך מאות מאות שנים , שכתבו הלכה ידעו להוסיף "נכון להזהר
ויש להזהר ויש לחוש וראוי לחוש" וכו', וכי לא חשבו שאנשים יכולים להתבלבל??

התשובה היא - שכל מי שעוסק בעולם ההלכה יודע, שמאות שנים היה קו הילכתי ברור , והוסיפו בכל הלכה שהיה נראה בעיניהם את הלשונות הנ"ל , אז למה לעשות דבר חדש שלא היה קיים בעולם התורה מאות שנים?

למה להכניס לראש שיש בלבול , ואז לחפש פתרונות , יותר פשוט הוא להחליף משקפיים ואז פתאום הכל נראה אחרת.
שים לב,
יש הבדל בין מה שכותבים בספר, לבין מה שאומרים בשיעור לבעלי בתים שאינם בקיאים בהלכה או לעמי ארצות. הדבר ידוע ומוכר שכשהדרשן אומר 'ראוי להחמיר' לא מעט מהציבור מבינים את זה כחובה. הרב נקי שליט"א אמר את זה מספר פעמים וגם כתב את זה באחד מספרי 'בהלכה ובאגדה' (איני זוכר כרגע איפה), שמרן זצ"ל היה מקפיד בשיעוריו לעם להגיד רק את ההלכה ולא היה כמעט בכלל מזכיר לשונות של 'ראוי להחמיר' לסוגיהם, וזאת על מנת שלא לבלבל את העם. לכן בקונטרס שלי, אני נוקט כך כי זו מטרת הקונטרס, להדגיש את ההיתר, את ההלכה המחייבת בלבד. לא דיברתי כלל על איך ספרי הלכה צריכים להיכתב. בנוגע לכלל ספרי הלכה, הצדק אכן עמך. אוסיף, שאכן לא צריך להשמיט את הלשונות הנ"ל כמו שכתבת, אך ראוי להדגיש היטב לציבור מה מחייב ומה חומרא.
עיקר המטרה שלי היא שתתפשט בעם הידיעה להבדיל בין הלכה לחומרא.

נערך לאחרונה:

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון