כתב בעמ' רכז
לצערנו [לפעמים] יש הבדל של שני עמודים בין המהדורה המודפסת למהדורה הדיגיטלית (אפי' שזו אותה שנת הוצאה), וכן קרה כאן, ולכן יש בעיה כשמציינים לספר במחשב לעמוד מסויים, ואח"כ מחפשים בספר המודפס עצמו.אצלי זה בעמ' רכט'
כתב בעמ' רכז
לצערנו [לפעמים] יש הבדל של שני עמודים בין המהדורה המודפסת למהדורה הדיגיטלית (אפי' שזו אותה שנת הוצאה), וכן קרה כאן, ולכן יש בעיה כשמציינים לספר במחשב לעמוד מסויים, ואח"כ מחפשים בספר המודפס עצמו.אצלי זה בעמ' רכט'
איפה? (בעלון לא ראיתי שכתבו כן)קשה מאוד דבשיעור שבוע שעבר מרן אמר להדיא בסוף השיעור שלא עונים אמן!?
כאן הרב אמר כן:איפה? (בעלון לא ראיתי שכתבו כן)
איפה? (בעלון לא ראיתי שכתבו כן)
לצערנו זה לא חדש. אולי הרב @בנימין לוריא יכול לשחזר את מה שהעלנו בזמנו לדון בדעת הראשל"צ שליט"א שבילקו"י שבת על סימן רסח' כתב שאדם שעבר ובירך על מאכל במוצ"ש ונזכר שלא אמר אתה חוננתנו, שם הרב מכריע שלא יטעם כיון שאם יטעם יצטרך לחזור להתפלל ערבית, ובאחד השיעורים בלווין דיבר על זה ואמר להדיא שיטעם (הרב לא ציין שחזר בו ממ"ש בילקו"י), ובעלון דאגו "לתקן" הדברים והביאו שי"א כך וי"א כך והשמיטו את מה שהכריע הרב בלווין. וכבר בזמנו לא זכיתי להבין מה פשר הדברים? שהרי ודאי שהרב שליט"א יודע בדיוק מה הוא אומר בכל רגע נתון, אז מה זו ההתערבות הזאת בדבריו? אני עד עכשיו מחכה שתנוח דעתי באיזה הסבר משכנע.שעתיים ושש דקות (אני לא יודע איך מסדרים שזה יתחיל בדיוק בדקה זאת... אולי אחד הרבנים החשובים דפה יוכל לסדר זאת)
אמנם אם בעלון לא נכתב כנראה שנאמר בטעות (אע"פ שנראה בכוונה...)
על הרוב מרן שליט"א עובר על העלון כל שבוע (לבד מפעמים בודדות, כמו העלון האחרון), ויכול להיות שהוא שינה את זה. מסיבותיו שלו.לצערנו זה לא חדש. אולי הרב @בנימין לוריא יכול לשחזר את מה שהעלנו בזמנו לדון בדעת הראשל"צ שליט"א שבילקו"י שבת על סימן רסח' כתב שאדם שעבר ובירך על מאכל במוצ"ש ונזכר שלא אמר אתה חוננתנו, שם הרב מכריע שלא יטעם כיון שאם יטעם יצטרך לחזור להתפלל ערבית, ובאחד השיעורים בלווין דיבר על זה ואמר להדיא שיטעם (הרב לא ציין שחזר בו ממ"ש בילקו"י), ובעלון דאגו "לתקן" הדברים והביאו שי"א כך וי"א כך והשמיטו את מה שהכריע הרב בלווין. וכבר בזמנו לא זכיתי להבין מה פשר הדברים? שהרי ודאי שהרב שליט"א יודע בדיוק מה הוא אומר בכל רגע נתון, אז מה זו ההתערבות הזאת בדבריו? אני עד עכשיו מחכה שתנוח דעתי באיזה הסבר משכנע.
בד"כ בכזה מצב כותבים בסוף "עבר הגהת מרן שליט"א", לא?על הרוב מרן שליט"א עובר על העלון כל שבוע (לבד מפעמים בודדות, כמו העלון האחרון), ויכול להיות שהוא שינה את זה. מסיבותיו שלו.
לא תמיד.בד"כ בכזה מצב כותבים בסוף "עבר הגהת מרן שליט"א", לא?
ייש"כ לכת"ר על התגובה. אני שואל שאלת תם וכבודו ילמד עלי זכות שאין פה ח"ו רצון לקטנר- האם זה אומר שעדיף לקחת בערבון מוגבל מה שנאמר בלווין ולהיצמד למה שכתוב בעלון?על הרוב מרן שליט"א עובר על העלון כל שבוע (לבד מפעמים בודדות, כמו העלון האחרון), ויכול להיות שהוא שינה את זה. מסיבותיו שלו.
לא לוקח אחריות לענות על שאלה כזו.ייש"כ לכת"ר על התגובה. אני שואל שאלת תם וכבודו ילמד עלי זכות שאין פה ח"ו רצון לקטנר- האם זה אומר שעדיף לקחת בערבון מוגבל מה שנאמר בלווין ולהיצמד למה שכתוב בעלון?
ייש"כ לכת"ר על התגובה. אני שואל שאלת תם וכבודו ילמד עלי זכות שאין פה ח"ו רצון לקטנר- האם זה אומר שעדיף לקחת בערבון מוגבל מה שנאמר בלווין ולהיצמד למה שכתוב בעלון?
לענ"ד ודאי שהכי טוב לשמוע את הלוין, ואינו דומה לשומע מפי המלך וכו'לא לוקח אחריות לענות על שאלה כזו.
ייש"כ, וודאי שגם אנחנו אוחזים ככה. אין לך מלווה מלכה יותר נפלא מסעודה רביעית עם מרן שליט"א.לענ"ד ודאי שהכי טוב לשמוע את הלוין, ואינו דומה לשומע מפי המלך וכו'
ביחוד ששומעים הרב יכול להוסיף עוד פרטים או ניגון וכדו', שאותם אין בעלון, וזה עוזר הרבה להלכה,
אכן ודאי שייתכן שבעלון סייג איזה פרט, כמו שייתכן שנאמר דבר מה בספר ואח"כ במהדורה הבאה יש הסתייגות, אבל ודאי שדבריו בשיעור נחוצים מאד יותר מהעלון.
ואם יש איזה שינוי מהותי בעלון, (מה שלא קורה בד"כ), לכן יש את הפורום וכיו"ב, אבל ודאי שבשיעור יש מעלה עשרת מונים.
השיעור לא היה למה לא לענות אמן, זה הרב אמר בדרך אגב בסוף השיעור, ובזה לכאו' יש ס"ס ושפיר דמי.ייש"כ, וודאי שגם אנחנו אוחזים ככה. אין לך מלווה מלכה יותר נפלא מסעודה רביעית עם מרן שליט"א.
אך השאלה שאני שואל היא מהותית כיון שכל אחד רואה איך הרב מגיש את הדברים ואומר עם נימוקים וסברות חזקות למה לא לענות אחרי אותו רב אמן, ורואה שכך הרב אוחז, א"כ איך אפשר לבוא ולערוך את הדבר כי בספר לא כתב ככה? אולי עמדתו השתנתה? לכן חשבתי עד עכשיו שהעלון "מתערב" למרן שליט"א בדברים, אך מסתבר לצערי שלא כך הם הדברים. ואם אכן אלו פני הדברים אז אולי באמת צריך להיצמד לעלון וזהו...די מבלבל כל העניין.
מה הפשט? אז דברים סתם "נזרקים לאוויר" באמצע השיעור? ח"ו לומר כן...השיעור לא היה למה לא לענות אמן, זה הרב אמר בדרך אגב בסוף השיעור, ובזה לכאו' יש ס"ס ושפיר דמי.
נכון שכך כתב הרב שליט"א, אבל בשיעור לא אמר כן.ובזה לכאו' יש ס"ס ושפיר דמי
לומר לו שתבדוק את הדברים, ואחרי זה להיכנס לפורום ולחפש או לשאול.אני לא סתם שואל, יש לנו נפק"מ גדולה בכך, שאנחנו ב"ה מוסרים שיעורים בהלכה ויש פעמים שאתה מוסר מה שכתוב בספרים ופתאום מישהו מהציבור "מתקיף" אותך עם מה ששמע בשיעור שהרב חזר בו, או שהרב ענה בתשובה לאדם מסויים לא כמו שכתב בספר, ולכן רצוננו לדעת איך להשיב במצב כזה