• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבותי מהפכה

בדיוק שמעתי סיפןר לפני כמה זמן אח של מישי שסיפרה לי שאחיה למד בפונוביז׳ וכל פעם אחרי השיעור שלא הבין את העיבריס טוב היה הןלך לבכות בשירותים שלא מבין מה מרן אדלשטיין הסביר
טיפש. במקום לבכות בשירותים של ישיבה אשכנזית תשב בהיכל של ישיבה ספרדית תלמד
כנראה שמה שהוא כן הבין שוה יותר מכל מה שיוכל להשיג בישיבות הספרדיות

לא יעזור כל הדיבורים האלו כל זמן שה"גדולים והמיוחסים והעסקנים והעשירים" עוד כיוצא בזה ממשיכים להחניף אליהם לשלוח אצלם , חבל על הזמן בדיוק כמו מה שקורה עם הרפורמה שהימין נחיתי מול השמאל
פעם שמעתי משם א' מגדולי המחזירים בתשובה, שיש ב' שלבים בהליך החזרה בתשובה, הראשון להכיר בקב"ה ולעובדו, והשני אחרי שעובדים אותו ומתחברים לציבור החרדי ורואים כל מיני עוולות וכו', להמשיך לעבוד את הקב"ה דווקא, ולא את הציבור החרדי, נראה שכת"ר כל הזמן חושב על ה"ציבור" וה"רבנים", תפסיק לחשוב מה הם עושים אלא מה מצופה ממך לעשות.

פעם שמעתי משם א' מגדולי המחזירים בתשובה, שיש ב' שלבים בהליך החזרה בתשובה, הראשון להכיר בקב"ה ולעובדו, והשני אחרי שעובדים אותו ומתחברים לציבור החרדי ורואים כל מיני עוולות וכו', להמשיך לעבוד את הקב"ה דווקא, ולא את הציבור החרדי, נראה שכת"ר כל הזמן חושב על ה"ציבור" וה"רבנים", תפסיק לחשוב מה הם עושים אלא מה מצופה ממך לעשות.
זה בדיוק מה שעליי לעשות, לעורר את הציבור שימחה בעסקנים שלו שגורמים לחץ חברתי , זה בדיוק תפקידי כמו מצווות הוכחה שהיא נוגעת לאחר ולא כמו שאתה מציג את זה

זה בדיוק מה שעליי לעשות, לעורר את הציבור שימחה בעסקנים שלו שגורמים לחץ חברתי , זה בדיוק תפקידי כמו מצווות הוכחה שהיא נוגעת לאחר ולא כמו שאתה מציג את זה
עיין יבמות סה ע''ב כשם שמצוה על אדם לומר דבר הנשמע כך מצוה על אדם שלא לומר דבר שאינו נשמע

אני שם לב שאנשים פה מאחורי מקלדת מנסים לחנך אחרים , וזה וודאי בבחינה של מצווה לא לומר דבר שלא נשמע. תתעסקו במשהו אחר אם אין לכם עניינית מה להגיב

בהחלט אתם היחידים שהתחלתם תסתכל היסטוריה... אל תכנס לנושאים שלא מעניינים אותך ותעיר לאחרים בשעה שהאתר מפוצץ במאמרים שלך שאתה מטיף לאחרים, לא מעניין אותך - חפש נושא אחר להתעסק בו

גם רבנים מסויימים ובמידה מסויימת צריכים ביקורת מהצד מנקיי הדעת, אתה לא יותר טוב מגדולי תורה שרצו בעל מוסר שיוכיח אותם לא להיות נגועים בדבר

גם רבנים מסויימים ובמידה מסויימת צריכים ביקורת מהצד מנקיי הדעת, אתה לא יותר טוב מגדולי תורה שרצו בעל מוסר שיוכיח אותם לא להיות נגועים בדבר
יש הבדל בין רב שמבקש ממישהו שיוכיח אותו, לבין מי שמחליט להוכיח רבנים!!!

אשריך שזכית להיות "בעל מוסר" מנקיי הדעת.
ה' יזכנו.

יש שדרכם בלטאטא מתחת לשטיח ויש דרכם לקום ולזעוק, כנראה שאתם בצד שמטאטאים ולא נעים לכם להתמודד עם השערוריה הזאת של המנהיגים שלכם שאומרים לכם תהיה ספרדי והולכים לרעות בשדות זרים...
קבל האמת ממי שאמרה... ואם לא תאכל אותה...

יש שדרכם בלטאטא מתחת לשטיח ויש דרכם לקום ולזעוק, כנראה שאתם בצד שמטאטאים ולא נעים לכם להתמודד עם השערוריה הזאת של המנהיגים שלכם שאומרים לכם תהיה ספרדי והולכים לרעות בשדות זרים...
קבל האמת ממי שאמרה... ואם לא תאכל אותה...
כל אחד ושיקוליו הוא, מו"ר שולח את בניו למוסדות אשכנזיים, וכשפעם אחת ביאר לי מדוע, נאלמתי דום.
אתה לא יודע מה השיקולים של אף אדם, אז אל תדון, ודאי שלא ת"ח.

אני ב"ה שולח את כל בני/בנותי למוסדות ספרדים, בגאוה בלי שום רגשי נחיתות או כל מיני מחשבות על עסקנים וכו'. (יותר מזה אכתוב לך, אני מעדיף שהעסקנים ימשיכו לשלוח למוסדות האשכנזים, כיון שברובם אינם עומדים ברמה הרוחנית שאני מחפש לבני, ואם הם יגיעו למסדות הספרדים שבני לומדים הם יורידו את רמתם הרוחנית. ותול"מ).

אף אחד לא תמים ואין שום שיקולים, הוראת שעה כשמה כן היא, פעם ב... אבל זה שיטתי אצל כל הגדולים והעסקנים ומי שנוהרים אחריו יש פה מחדל!

אתה לא תגיד לאנשים תלך כמו מרן ותעשה כמו רמ"א וכל כיוצא בזה

שלא תטעה, אם אתה תמים לא כולם כמוך- אנשים טפשים יותר מדי , תירוצים לא אמייתים לא מחזיקים הרבה זמן! הגיע הזמן לקום ולעשות מעשה עם השערורייה הזאת

וחוץ מזה אם אתה שולח לספרדים - לשטיתך הם טועים....

כמו ששאלו את אריה דרעי או אלי ישי בתוכנית טלוויזיה ( לא שראיתי אלא אמרו לי שזה מפורסם) איך אתם שולחים ללמוד אצלם והם בלעו את הלשון מול כל המדינה

הגיע הזמן להכריז בקול רם אשכנזים יותר טובים לשלוח אליהם וככה אני יקבל קו ברור להבין איזה דרך נוהגים הספרדים- בוא נכריז את זה וככה הדברים יהיו ברורים

מה אתה לא רואה שתה לא רצוי אצל רב השלך בגלל זה בנו לא ילמד עם בנך וכדומה?!

יש כמה וכמה ראיות שכתב הגר"ע יוסף על הרב יצחק ניסים שמשום "כניעתו" לאשכנזים כמה וכמה הלכות היו נוהגות ברבנות כמותם ועל זה תקף אותו מרן הגר"ע, לשיטתכם זה טעות...
ומה תגידו לי? צריך להיות הרג"ע יוסף בשביל זה... למה הוא כתב על זה פסק של 20 עמודים??! הוא פשוט טען טענה פשוטה שאתם משום מה מנסים להסתיר ולחפות, שאי אפשר להיות כנוע למישהו ולומר הלכה הפוכה מזה

יש כמה וכמה ראיות שכתב הגר"ע יוסף על הרב יצחק ניסים שמשום "כניעתו" לאשכנזים כמה וכמה הלכות היו נוהגות ברבנות כמותם ועל זה תקף אותו מרן הגר"ע, לשיטתכם זה טעות...
ומה תגידו לי? צריך להיות הרג"ע יוסף בשביל זה... למה הוא כתב על זה פסק של 20 עמודים??! הוא פשוט טען טענה פשוטה שאתם משום מה מנסים להסתיר ולחפות, שאי אפשר להיות כנוע למישהו ולומר הלכה הפוכה מזה
אני לא נכנס לדיון כאן כדרכי בקודש לשמור על זמני היקר לי מכל
אבל שתדע שרבינו לא כתב דבר כזה על הרב נסים אלא על 2 רבנים אחרים ספרדים
ואת הרב נסים לא היה אפשר לכופף הוא היה תקיף ביותר
[אולי יש כאן מישהו שיוכל להביא מה סיפר מרן חכם יצחק שהרב נסים גער בתוקף באחד מחבריו....]
וזה הערה חשובה, שאדם לא יודע היסטוריה אבל מדבר בלי סוף

אם זמנך יקר לך - למה אתה מבזבז אותו לעבור על הונאת דברים ולכתוב משפט כמו "שאדם לא יודע היסטוריה אבל מדבר בלי סוף" - תשמור על הכבוד כי יכול להיות שעומד מולך מישהו שיודע הרבה יותר ממך...

הוא כתב בהחלט- אולי יכול להיות שזה הרב בן ציון חי עוזיאל, הוא כתב את זה בהקשר הנישואין ברבנות בימים בין המצרים זה לא עיקר הנושא כאן אז לטרחתי להביא את הציטטה

אבל לא על זה בנוי הכל, אתה יש לך תשובות לשאלות החמורות שעולות כאן

חזור
חלק עליון