• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

שאלות בנושא אינטרנט

  • Thread starter Thread starter אסתר
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

אסתר

New member
שלום
אני עובדת במשרד ורציתי לשאול כמה שאלות חשובות לי מאד בנוגע אינטרנט:
1. האם מותר להחזיק בבית מחשב עם אינטרנט חסום ע"י נטפרי (חסימה למהדרין יש לציין) שלא לצרכי עבודה, אלא בשביל לשמוע שירים, בנק, תחב"צ ועוד?
2. יש לי בעבודה אינטרנט רימון ואינטרנט אתרוג ועם זאת יש לי שליטה מלאה על רמת הסינון כלומר אם ברצוני להוריד את החסימה אני יוכל לעשות בלחיצת כפתור.. האם יש לאינטרנט אתרוג תועלת?
3. מאד קשה לי שסגרו את מכוני הכושר ולכן רציתי לשאול האם מותר לי לפתוח את החסימה ולצפות ולעשות ספורט דרך האינטרנט?(עם החסימה זה לא ייתן).
תודה מראש
 
ב"ה
שלום וברכה,
איני יודע אם ומתי יהיה אפשר להעביר השאלה למרן שליט"א בעצמו, הוא טרוד בצרכי ציבור חשובים ודחופים מבוקר עד ערב מלבד לימודיו וכתיבת חיבוריו בכל רגע פנוי ועד השעות הקטנות של הלילה.

אולם אשיב מנת חלקי בשאלות הנ"ל, לפי מה שהספקתי להכיר מקרוב דעתו בנושאים אלו.

1. לפי ההלכה הדבר מותר לחלוטין. אולם עדיין מצד ההנהגה הנכונה והראויה, כל שאין בדבר צורך אמיתי לפי שיקול דעת של ת"ח בכל מקרה לגופו, רצוי להימנע.

2. יש בזה בעיה הלכתית חמורה. צריך למצא בהקדם תחליף אמיתי, או להשליט על המחשב את החסימה והסינון של נטפרי, או לכל הפחות לבינתיים להפקיע מכם את האפשרות להוריד את החסימה. (ע"י קוד שמישהו שלישי ינעל אותו באופן שלא הגיוני לקרא לו כשרוצים לפתוח).

3. באום אופן לא בדרך שאינה מסוננת. הדרך היחידה היא לבקש לרכוש או להשיג כאלו קבצים ממישהו שידאג לכם לזה בדרכים שמתאפשר לו לעשות זאת, וגם זאת לאחר יעוץ לגופו של ענין עם דעת תורה על אופי הקובץ ואופי השואל.

בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון