ממרן עד מרן
Well-known member
כוונתו הייתה במה שציטט את זה שובהובא כבר לעיל.
זה השורה האחרונה שכתב בהערה, שם אחרי שציטט מהספר הנ"ל
וכשמרן היה עמם בטוח שהשתתף בברכות, וכי יברכו בלי לכבד את מרן!?
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
כוונתו הייתה במה שציטט את זה שובהובא כבר לעיל.
וכשמרן היה עמם בטוח שהשתתף בברכות, וכי יברכו בלי לכבד את מרן!?
מצו"ב תשובה בדבר המצוי מאד שעושים שבת חתן בבית הארחה וכד'
אם יכולים בני ספרד לברך שם ז' ברכות.
דיון בדעת מרן זצ"ל מעמ' רסו'
אשמח לתגובותיכם
בפרט לגבי דעת מרן ולגבי מה שהעלתי להלכה
ועל זה הובא לעילוכן נהג מרן אאמו"ר זיע"א בשמחת יוצאי חלציו, שבשבת חתן היה מברך רק ברכת אשר ברא, למרות שהסעודות היו בבית מלון.
בילקו"י לא כתב שלא בירכו שבע ברכות בנוכחותו אלא ש"נהג שהיה מברך רק ברכת אשר ברא". ודו"ק.ועל זה הובא לעיל
עדויות הפוכות מנכדי מרן [בניו של ר' אברהם]
מה הפירוש "שעמדו על הקושיה"?!לא ראיתי שעמדו על הקושיה
איך מברכים באולם זה לא בית חתן
באולם לכולי עלמא מברכיםמה הפירוש "שעמדו על הקושיה"?!
זה כל הנידון. האם מברכים באולם אע"פ שבד"כ מברכים רק בבית חתנים...
מחילה. כעת הבנתי כוונתך. חשבתי שאתה שואל איך מברכים באולם בשבת חתן.באולם לכולי עלמא מברכים
השאלה רק למה ואם זה לא דומה לשאר ימי המשתה לא בבית החתן
כבר כתבתי למעלה שלא יתכן שיהיה בשבת חתן של נכדו ולא יזמינוהו לברך,, אלא שהיה במקום ולא מיחה
אדרבה, מהעדות שהביאו כתוב בירכו בפניו, לא כתוב שהוא בירך, אם אתה רוצה להיצמד לעדות תיצמד, אם לא אז אפשר לומר ג"כ שלא בירכו בכלל ז' ברכות.כבר כתבתי למעלה שלא יתכן שיהיה בשבת חתן של נכדו ולא יזמינוהו לברך,
ועל כרחך שבירך עמם כל הז"ב
אם כתבו כך אז לא דייקו.אדרבה, מהעדות שהביאו כתוב בירכו בפניו
אולי כדאי שמישהו ישאל את בעלי המעשה.אם כתבו כך אז לא דייקו.
ז"ל השש משזר הנ"ל: 'ושוחחתי עם ידידינו הדגול הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א, בן הגר"א (הרב אברהם יוסף) שליט"א, נכד למרן זצ"ל, ושח לי שבשבת חתן שלו עצמו היה מרן עִמם בשבת ובירכו את כל השבע ברכות בלא לחסר מאומה, ושכך היה המעשה גם אצל אחיו הגדול הגאון רבי עובדיה', עכ"ל . ודו"ק
השאלה איזה ברכה בירך? כי אם בירך אשר ברא, אין מכך ראיה כלל.תראה ידידי, כפי שכתבתי מאד מסתבר ואף יותר מזה, שמרן בירך בשבת חתן של נכדו.
ויותר מזה, לא יעלה על הדעת לומר אחרת.
נו, באמתהשאלה איזה ברכה בירך? כי אם בירך אשר ברא, אין מכך ראיה כלל.
אם כתבו כך אז לא דייקו.
ז"ל השש משזר הנ"ל: 'ושוחחתי עם ידידינו הדגול הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א, בן הגר"א (הרב אברהם יוסף) שליט"א, נכד למרן זצ"ל, ושח לי שבשבת חתן שלו עצמו היה מרן עִמם בשבת ובירכו את כל השבע ברכות בלא לחסר מאומה, ושכך היה המעשה גם אצל אחיו הגדול הגאון רבי עובדיה', עכ"ל . ודו"ק
אדרבה, מהעדות שהביאו כתוב בירכו בפניו, לא כתוב שהוא בירך, אם אתה רוצה להיצמד לעדות תיצמד, אם לא אז אפשר לומר ג"כ שלא בירכו בכלל ז' ברכות.
לא מובן לי החילוק
גם בבית של חמי היתה לי שמחה מיוחדת
החילוק הזה קצת קשה לי