תלמיד מרן שליט"א
New member
מישהו יודע עם יש למרן שליט"א תשובה בנושא הזה של שבע ברכות בשבת חתן שמשכירים את המקום וכן במקום שלא בית החתן
תודה רבה
תודה רבה
חזק וברוךמה זה תשובה? תוכל להסתכל בילקוט יוסף....
פרק יז - דיני שבע ברכות שבשבעת ימי המשתה
א. תקנו חכמים שהנושא אשה יעשה סעודה בנישואין כדי לשמח את הכלה. ובחור שלא נשא אשה מעולם, הנושא בתולה שלא נשאת מעולם, מצוה מן המובחר שיעשה סעודה בכל שבעת ימי המשתה, כדי שיברכו ברכת – חתנים אחר ברכת המזון, כפי שיבואר להלן. [חופה וקידושין עמוד רצז]. ב. מה שיש נוהגים שהחתן והכלה מיד לאחר החופה […]moreshet-maran.comשבע ברכות בבית שאינו של החתן
שלום וברכה רציתי לשאול אני עושה שמחת שבע ברכות לגיסי בגג השכנים, אם השכן יקנה לו את הגג, נוכל לברך שם את כל השבע ברכות? ואם כן באיזה קנין, ואם מועיל מתנה ע"מ להחזיר. בברכה.forum.moreshet-maran.comשבע ברכות שלא בבית חתנים
מישהו טען לי שלדעת הרב בן ציון אבא שאול מברכים שבע ברכות גם בבית הורי החתן, ועוד מישהו טען לי שלדעת הרב מרדכי אליהו מברכים שבע ברכות גם שלא בבית החתן אם יש פנים חדשות. האם אמת נכון הדבר שכן היא דעתם? כעת ראיתי שבשו"ת מאמר מרדכי ח"ב אהע"ז סי' ו' כתב הרב מרדכי אליהו:forum.moreshet-maran.comברכת חתנים שלא בבית החתן
מרן הראש"ל בשיעורו האחרון פרשת שלח תש"פ אמר שבספר ארץ חיים סתהון כתב בשם הבית עובד שמנהג ארץ ישראל שלא מברכים ברכת חתנים שלא בבית החתן ושכ"ד הרב עזרא עטייה ומרן זצ"ל ועוד. וצ"ע, דבארץ חיים לא נמצא דבר זה כלל. ואדרבה בספר בית עובד באות י"ח פסק להדיא כדעת הט"ז, וחזינן מיניה שהט"ז לא חולק על מרן...forum.moreshet-maran.comהאם יש כיום בית חתנים? תשובת חכם אחד שליט"א, שהתיר לברך בכל דוכתא ז' ברכות. ודלא כמרן זיע"א.
בברכת את והב בסופה...forum.moreshet-maran.com
אני רוצה תשובה של מרן בכתב יד או בהסכמה וכאלה בילקוי לא ראיתי שהסכיר בעניין שבת חתן שמשכירים מקוםמה זה 'תשובה'? תוכל להסתכל בילקוט יוסף....
פרק יז - דיני שבע ברכות שבשבעת ימי המשתה
א. תקנו חכמים שהנושא אשה יעשה סעודה בנישואין כדי לשמח את הכלה. ובחור שלא נשא אשה מעולם, הנושא בתולה שלא נשאת מעולם, מצוה מן המובחר שיעשה סעודה בכל שבעת ימי המשתה, כדי שיברכו ברכת – חתנים אחר ברכת המזון, כפי שיבואר להלן. [חופה וקידושין עמוד רצז]. ב. מה שיש נוהגים שהחתן והכלה מיד לאחר החופה […]moreshet-maran.comשבע ברכות בבית שאינו של החתן
שלום וברכה רציתי לשאול אני עושה שמחת שבע ברכות לגיסי בגג השכנים, אם השכן יקנה לו את הגג, נוכל לברך שם את כל השבע ברכות? ואם כן באיזה קנין, ואם מועיל מתנה ע"מ להחזיר. בברכה.forum.moreshet-maran.comשבע ברכות שלא בבית חתנים
מישהו טען לי שלדעת הרב בן ציון אבא שאול מברכים שבע ברכות גם בבית הורי החתן, ועוד מישהו טען לי שלדעת הרב מרדכי אליהו מברכים שבע ברכות גם שלא בבית החתן אם יש פנים חדשות. האם אמת נכון הדבר שכן היא דעתם? כעת ראיתי שבשו"ת מאמר מרדכי ח"ב אהע"ז סי' ו' כתב הרב מרדכי אליהו:forum.moreshet-maran.comברכת חתנים שלא בבית החתן
מרן הראש"ל בשיעורו האחרון פרשת שלח תש"פ אמר שבספר ארץ חיים סתהון כתב בשם הבית עובד שמנהג ארץ ישראל שלא מברכים ברכת חתנים שלא בבית החתן ושכ"ד הרב עזרא עטייה ומרן זצ"ל ועוד. וצ"ע, דבארץ חיים לא נמצא דבר זה כלל. ואדרבה בספר בית עובד באות י"ח פסק להדיא כדעת הט"ז, וחזינן מיניה שהט"ז לא חולק על מרן...forum.moreshet-maran.comהאם יש כיום בית חתנים? תשובת חכם אחד שליט"א, שהתיר לברך בכל דוכתא ז' ברכות. ודלא כמרן זיע"א.
בברכת את והב בסופה...forum.moreshet-maran.com
אפשר בבקשה שמישהו ישלח לפה את התשובה של מרן זיעא מיחוה דעת חלק ז שמוזכר פה בצילוםחזק וברוך
אין לי מוחין לפתוח את הקישורים
מסתמא ציינו ליחוה דעת ז קצד
ולתשובות הגר"ש ללוש בזה
ת"ח אחד שליט"א שלח לי צילום מילקוט יוסף שובע שמחות בעניין:מישהו יודע עם יש למרן שליט"א תשובה בנושא הזה של שבע ברכות בשבת חתן שמשכירים את המקום וכן במקום שלא בית החתן
תודה רבה
שאלו אם יודעים מה דעת הגר"מ אליהו בעניין זה.ת"ח אחד שליט"א שלח לי צילום מילקוט יוסף שובע שמחות בעניין:
שוב כתב לי השואל עצמו תשובה לזה וז"ל:שאלו אם יודעים מה דעת הגר"מ אליהו בעניין זה.
יישר כח. ומכאן תשובה גם למה ששאלתי כאן.דעת הגרמ אליהו שאין אומרים אשר ברא שלא בבית החתן כן כתב במאמר
מרדכי חלק ב ובסידורו.
מש"כ כאן זה טוב?אני רוצה תשובה של מרן בכתב יד או בהסכמה וכאלה בילקוי לא ראיתי שהסכיר בעניין שבת חתן שמשכירים מקום