מה זה? המופע של מרדכי שפירא שהיה?עשרות סיומי מסכתות באשדוד
במעמד הגאון הגדול רבי מאיר הכהן שליט"א זקן רבני העיר, ונשיא איחוד רבני הקהילות
בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
מה זה? המופע של מרדכי שפירא שהיה?עשרות סיומי מסכתות באשדוד
במעמד הגאון הגדול רבי מאיר הכהן שליט"א זקן רבני העיר, ונשיא איחוד רבני הקהילות
היום שאל אותי בחור בני ברקי,
שהוא בחור מקסים ושר נהדר.היום שאל אותי בחור בני ברקי,
למה ש"ס מביאים לבחורי הישיבות את חיים ישראל?
מה אפשר לענות לו?
ש"ס רצו קצת לגוון אז הביאו אותועיקר השאלה שזה לא צביון ישיבתי.
הוא יודע להתאים את עצמו לקהל היעדעיקר השאלה שזה לא צביון ישיבתי.
כןמה זה? המופע של מרדכי שפירא שהיה?
יש מצב שהם מדברים על ברכת הבמבה? כי מסתמא הרב סיני אמר לבנו לברך האדמה והרב מאזוז אמר שהכל...יוסי שטארק: רבי יעקב סיני עלה למעונו של מרן ראש ישיבת 'כסא רחמים' הגר"מ מאזוז יחד עם בניו, לרגל שמחת החלאקה לבנו, ולברכת חג לקראת חג הפסח
הצג קובץ מצורף 19691
גם אני חשבתי על זה שהם דנים על ברכת הבמבה...יש מצב שהם מדברים על ברכת הבמבה? כי מסתמא הרב סיני אמר לבנו לברך האדמה והרב מאזוז אמר שהכל...
יש מצב שהם מדברים על ברכת הבמבה? כי מסתמא הרב סיני אמר לבנו לברך האדמה והרב מאזוז אמר שהכל...
אז למה כתבת "לא", הרב מאזוז מחזיק את הבמבה ומסתמא דברו על ברכתולא, משהו מהסביבה הקרובה אמר לי, שהוא שמע שהרב סיני אמר לאחד מבניו לפני שהם עלו, שאם הרב ישאל מה מברכים על זה (הרב סיני הביא את הבמבה), יגיד לו שזה מחלוקת בין הדודים...
א. לאו בהכרח. כי הציטוט שהבאתי מלפני שעלו לבית. אולי הגר"מ לא דיבר מעניין זה.אז למה כתבת "לא", הרב מאזוז מחזיק את הבמבה ומסתמא דברו על ברכתו
יתכן שהמילה "לא" באה להגיב על מה שנכתב:אז למה כתבת "לא", הרב מאזוז מחזיק את הבמבה ומסתמא דברו על ברכתו
כי מסתמא הרב סיני אמר לבנו לברך האדמה
ושמא בכלל הרב סיני סבור כהגר"ד שליט"א?כי מסתמא הרב סיני אמר לבנו לברך האדמה
ושמא בכלל הרב סיני סבור כהגר"ד שליט"א?
לא, משהו מהסביבה הקרובה אמר לי, שהוא שמע שהרב סיני אמר לאחד מבניו לפני שהם עלו, שאם הרב ישאל מה מברכים על זה (הרב סיני הביא את הבמבה), יגיד לו שזה מחלוקת בין הדודים...