• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

שיר למעלות למתפלל עם בני אשכנז

אליהו חמוי

Active member
שלום לכבוד הרב
הסתפקתי האם יש צורך ומקום לומר מזמור שיר למעלות בתפילת ערבית למי שמתפלל עם בני אשכנז [מעשים שבכל יום] שאינם אומרים קדיש אחר העמידה לפני עלנו לשבח כי בפשטות ענין התהלים בכדי שיהיה לקדיש על מה להאמר וכן יש לשאול לגבי מזמור למנצח שבתפילת מנחה
בברכת חג שמח
 
ב"ה
שלום וברכה,
כפי הנראה יש לרבותינו בסדרי התפילה כמה טעמים ונימוקים, שזורים זב"ז,
ולכן אף אם יש טעם באמירת המזמור גם ע"מ שעליו יאמרו קדיש, אולם מסתברא שעוד יש טעמים לצורך במזמור ובקדיש ובמזמור זה דוקא וכן ע"ז הדרך, ומי יערב לנו שלא יש טעמים נוספים לזה כאמור, ולכן אין ראוי לשנות מהמסורת שבידינו על דעתנו, וראוי לעשות כפי המנהג. ובפרט שיכול לומר המזמור, ולהמתין שהם יסיימו עלינו לשבח ואז יאמרו קדיש וברכו, ואז יאמר הוא עלינו לשבח, ודו"ק.

בברכה רבה,
ומועדים לשמחה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון