אברך מבני ברק
Well-known member
מישהו יודע להגיד מתי הרב אופיר דיבר בענין הדלקת נרות ששתיים יכולות לברך אם אחת שמה שמן יותר
תראה את כל הדיונים שפתח בפורום לתורה, תתבונן היטב בסגנון הכתיבה ותביןזו רק השערה להגיד שהוא מחפש
גם למה צריך רדיו בכללעוד אוסיף ואומר:
ישנן תוכנית שאלות ותשובות לפני צום יום כיפור ואולי גם ט' באב בשידור חי ברדיו עם הרב המשיב בתוכנית ורופא.
לכשעצמו להקים מערך של רבנים ורופאים יחד לענות תשובות בנושאים חשובים כטלו - מבורך. וכך עושים קו ההלכה הספרדי.
אבל בשידור חי??? אם יש למעוברת תוספת לומר, עוד איזשהו נתון שלא מקובל לעלותו מעל גבי הרדיו... אולי בכלל קוצר סבלנות או זמן בשידור יכול לגרום לשכוח פרטים וכו'.... כ"כ דחוף לכם לעשות את זה בשידור חי? אדרבה תפרסמו שבוע שלם ברדיו פרסומות שבימים פלוני אלמוני יהיה ניתן להתקשר לרדיו ושלוחה ייעודית עם הרב פלוני ורופאים בשאלות כאלו וכאלו... כ"כ דחוף לכם הרייטינג לעשות זאת בשידור חי?
אבל גם כבודו היקר מבין שקוי ההלכה גרמו סיוע עצום לרבנים הגדולים.גם למה צריך רדיו בכלל
שיהיה אפשרות לגשת (לפחות שבוע או כמה ימים) לגדולי התורה בלי משב"קים ולדבר גלוי ולפתוח את הכל על השלחן ולקבל מענה ברור...
כל כך קשה, מה לעשות בדור שלנו...
לא לחינם מרן היה אומר להקדים את בעלי הבתים בתשובות לשאלות שלהם לתלמידי חכמים....
אמתאבל גם כבודו היקר מבין שקוי ההלכה גרמו סיוע עצום לרבנים הגדולים.
אתה מבין בלי קשר לבוא פיזית כמו שאתה מדבר, שאפילו על 'לבא טלפונית' להגר"א זכאי שליט"א ועוד גדולים זו מעמסה שירדה ע"י קוי ההלכה
יודע ומכיר.אמת
אבל דע לך ואני אומר זאת בבירור גמור ואתה מוזמן לנסות:
הרב אהרן זכאי נמצא עד כמה דקות ספורות לשבת צמוד לטלפון, וכל מי שמתקשר ושואל שאלות נענה בשמחה
זו קבלה שקיבל על עצמו, לנצל את זמן זה לעזור לעם ישראל בשאלות בהלכה.
אני אמרתי ששידור חי דומה לקו הלכה?יש בשידור חי תקלות רבות ואינו דומה כלל לקו הלכה וכדו', ודו"ק
לא עברתי על כל הנאמר בהודעות, אך זאת אני יכול להעיד שכששאלתי בעבר את מרן הראש"ל שאלה קשה בהל' ברכהמ"ז [ששאלתי את זה הרבה ת"ח וגדו"י ולא ידעו כ"כ לענות לי על שאלה זו], הוא ענה לי בכזו פשטות "אני כרגע לא בסוגיא, אבל בפשטות ההלכה היא.....", איזו גדלות, איזו ענווה, וכי מרן שליט"א לא בסוגיא??? אלא הוא רצה להראות את דרך הישר, אשרינו שזכינו לזה בדורנו.אשמח לקבל תגובת הרבנים שליט"א תלמידי הראשון לציון שליט"א
אדרבה ואדרבה, כבודו לא יחכה עם זה, זיכוי הרבים לא דוחים, זה כאן ועכשיו.עוד ידובר רבות על הענוה של מרן שליט"א, מה שאני חויתי ממש, אין שני לו, ממש.
פלא עליו הלא גם הראשל''צ שליט''א פוסק שברכת הגלידה עם עוגיות שהכל!