תמונות של גדולי הדור שליט"א ברוב ענותנותם

אני לא מבין אסור לתלמיד לחלוק על רב???????
רמ"א מפורש כמדומני בסי' רמ"ב ביו"ד (אם אני זוכר נכון) ומותר לחלק על רבו באיזה דברים אם יש לו ראיות"
ומותר לתמיד לחלוק על רבו ודאי אם צודק ובמיוחד לחומרא

רמ"א מפורש כמדומני בסי' רמ"ב ביו"ד (אם אני זוכר נכון) ומותר לחלק על רבו באיזה דברים אם יש לו ראיות"
ומותר לתמיד לחלוק על רבו ודאי אם צודקובמיוחד לחומרא
שפתים ישק

ומותר לתמיד לחלוק על רבו ודאי אם צודק ובמיוחד לחומרא
מי אמר שאסור?!
ח"ו לומר כך.
לי עצמי יש כמה תשובות שאחמה"ר ממו"ר מרן זיע"א, בעניותי העליתי שלא כמותו.

אבל היה לי חידוש שהגר"א נבנצל חולק, כי ידוע לי שיש לו ביטול עצום לגרשז"א.

ועי' בילקו"י בהקדמת אחד מהכרכים האחרונים שהביא שבנו של הנודע ביהודה אף שהיה לו ראיות באיזה ענין נגד אביו מ"מ הורה כמותו. ושכן כתבו בעלי הכללים. ע"ש.

זה לא נכון לומר כן כי יש כמה סגנונות של רבנים זה לדוגמא אם תראה את מרן הראש''ל שליט''א עושה פעם בטעות קניות זה יהיה לו ביזיון גדול אך יש סגנון אחר שמעדיפים להתנהג בדרך של רבני פורת יוסף שהעדיפו להתנהג באופן עצמאי כמו הרב מוצפי וכדו'
זה נכון, מרן חכם שלום הכהן שליט"א גם היה כזה, וגם מרן הגר"ש בעדני שליט"א, למדו את זה ממרן הגר"ע עטייה שהיה כזה, מתנהג בפשיטות!
וגב אצל הליטאים זה אותו דבר, אלה שהולכים עם הזרם של מרן החזון איש זצ"ל, יש פשטות מיוחדת, להיות גדול עם פשיטות!!!

גם על הרב בעדני היית צריך לרשום, לי מאד קשה לכתוב עליהם זצ"ל... וגם על מרן. הם היו מנהיגים אמייתים בציבור שלנו שהיה אכפת להם באמת, כל כאב הכי קטן בציבור הם הרגישו כאילו זה הילד שלהם, מי יכול לשכוח את הבכיות של חכם שלום, ואת הטלפונים של הרב בעדני על כל בחורה שלא מתקבלת לסמינר או אברך שנמצא במצוקה... אין לכם מושג מה הפסדנו!!!

חזור
חלק עליון