hgeuch
Member
שמה מדברים בלימוד מה יש לך ??וכמובן בכל פינת קפה של כוללים ברחבי הארץ...
שמה מדברים בלימוד מה יש לך ??וכמובן בכל פינת קפה של כוללים ברחבי הארץ...
ברוב הכולללים מקיימים שם את קנין התורה "במיעוט שיחה".שמה מדברים בלימוד מה יש לך ??
לא מחטף ולא בטיח.איזה טחנו ? אף אחד לא מדבר על זה ובסוף עוד יתברר שהיה מחטף צריך להתכונן כראוי
אני לא מבין במה אתה חושב שהרב עובדיה שונה מציבור הדתי לאומי ביחס למדינהבעוד כשנה יתקיימו בחירות לרבנות הראשית לפי עניות דעתי ש"ס צריכה לבוא בסיכומים לתמיכה ברב דתי לאומי אשכנזי כמו הגאון הרב מיכה הלוי הרב הראשי לפתח תקווה שהוא יהודי ירא שמים ת"ח שבזמנו רבנו הרב עובדיה זצ"ל קרא לו להתייעץ איתו אודות הרב סתיו שהתברר שהוא בעל דעות בעיתיות בעניני הלכה כאשר ישנם דברים שהם ממש נוגדים את השולחן ערוך לגמרי
הרב מיכה הלוי שטח לפני מרן את כל ההשקפה של הרב סתיו ואח"כ ההמשך היה בדברי מרן בלויין
עוד ת"ח גדול הוא ראש ישיבת מרכז הרב הרב יעקב שפירא שליט"א בנו של הרב אברהם שפירא זצ"ל הרב הראשי לישראל
אני חושב שכך נוכל למצוא איזה שהוא חיבור בין הציבור היותר חזק בציבור הדתי לאומי ומחנה משותף גם אם בהשקפה אנחנו חושבים שהם טועים לגבי ההסתכלות על המדינה והם יתמכו ברב ספרדי מהציבור החרדי לראשון לציון
חשוב לזכור במשך השנה וחצי של ההמשלה הארורה הזו הרי כולנו היינו באותה סירה וכולנו נלחמנו
ולכן לדעתי אסור שיהייה מצב שציבור אחד יתעלם מחברו כיון שאם לא זה עלול לדפוק אחד לשני בדברים אחרים אחרי זה
אני לא בא לתת לרב ארייה עצות אני מאמין שהוא יותר חכם ממני רק כתבתי את עניות דעתי
סליחה היו דברים שהרב עובדיה לא אחז כמו הרב ש"ך אבל מבחינת צורת הכיוון הרב עובדיה היה כמו הרב שך מבחינת העיקרון אז אל תשנה את המציאותאני לא מבין במה אתה חושב שהרב עובדיה שונה מציבור הדתי לאומי ביחס למדינה
אתם פשוט החלטתם שהרב עובדיה חושב בזה כמו הרב שך.
אתה טועה!!!
לא כמו הרב שך וכ"ש שלא כמו הציבור הדתי לאומי. לבניו הסכים ללמוד בישיבתו של הרב שך (בנו הרב דוד למד שם), אבל ח"ו לא בלאומי דתי.אני לא מבין במה אתה חושב שהרב עובדיה שונה מציבור הדתי לאומי ביחס למדינה
אתה טועה!!!
סליחה מכבודו, אבל אתה כותב שטויות!!!סליחה היו דברים שהרב עובדיה לא אחז כמו הרב ש"ך אבל מבחינת צורת הכיוון הרב עובדיה היה כמו הרב שך מבחינת העיקרון אז אל תשנה את המציאות
אל תשבש בבקשה את ההיסטוריה.סליחה מכבודו, אבל אתה כותב שטויות!!!
עיין בדעתו על אמירת הלל ביום העצמאות, ותחשוב אם זה מתאים ל"רוח החרדית"
הרב ע"ה סבר כמו רוב חכמי הספרדים שהקמת המדינה היא דבר גדול מאוד, ושלטון ישראל בארץ הוא בעל משמעות דתית, כמו כן כיבד את המדינה ובעלי תפקידים, יחד עם מלחמתו למען שמירת התורה וההלכה.
הרב היה דתי-ציוני!
זו דרך אגב גם ההגדרה של מפלגת ש"ס
"חרדי" ו"דתי" זה אותו דבר בדיוק - מחויב לשמירת ההלכה - "אורתודוקס" בלועזית
גם העדה החרדית של ירושלים קוראת לעצמה באנגלית "ORTODOX"
מר אמר חדא ומר אמר חדא, ולא פליגי, עם השנים הקצין.אל תשבש בבקשה את ההיסטוריה.
מרן הוא זה שהלך בעצמו להעביר ילדים מבתי ספר של הדתיים לאומיים לתלמודי תורה חרדים.
מרן לחם להקים ישיבות "שחורות", והתריע שאין לשלוח לישיבות תיכוניות.
השקפת התורה על הישיבות התיכוניות וישיבות ההסדר, והסברו המנומק של מרן זצ"ל מדוע אין מקום ללימודים נוספים לצד לימוד התורה הקדושה
אחת הטענות המשכנעות לכאורה בגודל החשיבות של הישיבות התיכוניות וישיבות ההסדר, הוא לימודי המקצועות שיסייעו ביד הבחור להתפרנס לאחר נישואיו, ובנוסף בכך הוא יתרום גם את כישוריו למען החברה בישראל, וטענה זו כחה יפה גם לישיבות ההסדר [לסוגיהן], במסגרתן לומדים הבחורים במשך תקופה ומתגייסים לצבא בחלק...forum.moreshet-maran.com
יסלח מר בניהו אבל בזמנו כש הרב עובדיה היה עוד צעיר היה נוסע לעשות רישום למוסדות של החינוך העצמאי ועוד יודע לי עדויות מכלי ראשון על אנשים ששאלו אותו על ישיבות הסדר והוא לא היסכים בשום פנים ואופן ועוד כש היקימו את הרשת הוא התווה שהשקפה הכל יתנהל על פי ההשקפה החרדית אז חבל לך על המקלדת לדבר שטויות המחלוקת היחידה שהייתה לרב עובדיה עם הרב שך הייתה רק על צורת הביצוע זא האם יש מקום לישיבה בממשלה עם השמאל בשנת 92אני לא מבין במה אתה חושב שהרב עובדיה שונה מציבור הדתי לאומי ביחס למדינה
אתה טועה!!!
עי' במגזין עיתון משפחה של השבוע האחרון שם התקיים ריאיון נפלא עם ר' אריה דרעי ודיבר גם ע"זבעוד כשנה יתקיימו בחירות לרבנות הראשית לפי עניות דעתי ש"ס צריכה לבוא בסיכומים לתמיכה ברב דתי לאומי אשכנזי כמו הגאון הרב מיכה הלוי הרב הראשי לפתח תקווה שהוא יהודי ירא שמים ת"ח שבזמנו רבנו הרב עובדיה זצ"ל קרא לו להתייעץ איתו אודות הרב סתיו שהתברר שהוא בעל דעות בעיתיות בעניני הלכה כאשר ישנם דברים שהם ממש נוגדים את השולחן ערוך לגמרי
הרב מיכה הלוי שטח לפני מרן את כל ההשקפה של הרב סתיו ואח"כ ההמשך היה בדברי מרן בלויין
עוד ת"ח גדול הוא ראש ישיבת מרכז הרב הרב יעקב שפירא שליט"א בנו של הרב אברהם שפירא זצ"ל הרב הראשי לישראל
אני חושב שכך נוכל למצוא איזה שהוא חיבור בין הציבור היותר חזק בציבור הדתי לאומי ומחנה משותף גם אם בהשקפה אנחנו חושבים שהם טועים לגבי ההסתכלות על המדינה והם יתמכו ברב ספרדי מהציבור החרדי לראשון לציון
חשוב לזכור במשך השנה וחצי של ההמשלה הארורה הזו הרי כולנו היינו באותה סירה וכולנו נלחמנו
ולכן לדעתי אסור שיהייה מצב שציבור אחד יתעלם מחברו כיון שאם לא זה עלול לדפוק אחד לשני בדברים אחרים אחרי זה
אני לא בא לתת לרב ארייה עצות אני מאמין שהוא יותר חכם ממני רק כתבתי את עניות דעתי
תוכל להעלות?עי' במגזין עיתון משפחה של השבוע האחרון שם התקיים ריאיון נפלא עם ר' אריה דרעי ודיבר גם ע"ז
תצלם ותעלה.יש לי את העיתון גופיה ולא בדיגיטל. אולי הרב @בנימין לוריא היקר יוכל
כמה וכמה דפים ואין לי מצלמה איכותית כ"כתצלם ותעלה.
רק החלק הספציפי.כמה וכמה דפים ואין לי מצלמה איכותית כ"כ
אתה במתח אני רואהרק החלק הספציפי.
עדיף מכלום.
לא במתח, רק מעוניין שיראו שנושא זה פשוט לכל מי שעוסק בנושא, וכמו שכתבתי.אתה במתח אני רואה