אתה מתכוון לבער באש?...הרב @אושרי רביב תחכים אותנו מה מרן סיפר על החנות המצורפת בזה (הוא אמר את שם החנות קצת שונה)
הצג קובץ מצורף 33092
ידוע.... מאיפה הביא את זה? תשאלו את הרב יצחק נראה מה יענה...הנה דבריו של הרב אפללו
יעלה ויבואאתמול פורסמו שני מכתבים נפלאים מאוד ממרן רבינו עובדיה שאני מאוד מתפלא איך אף אחד עדיין לא העלה אותם לכאן, ואנכי לא הספקתי עדיין מכיון שעכשיו עונת המבחנים ורבו הטירדות ובקושי יש לי זמן לכלום
אני מצאתי בהם דברים שמעולם לא שמעתי מרבינו זצ"ל כגון:
הקשר שהיה לר' יחזקאל אסחייק עם מרן
עדות שמעיד מרן רבינו מבבל עיר מולדתו מזיכרון אישי על צניעות הנשים שם
הדאגה של רבינו להשיג תורמים לכל מיני בקשות אפילו של נשים
מה ביקש רבינו מלב לבייב
מה עשה רבינו כדי למנוע את הגיוס של בחורי הישיבות, ולמה הוא הסכים כמו הרב שך לא להצטרף עם פרס לממשלה
מה היתה דעת רבינו על דיבור בעברית תקינה
מה הגיב רבינו על העתקת הקסטה של תיקון הכללי שהוציא לאור מוהרא"ש מיבנאל
ואיזה פעולות נקט רבינו כדי להפיץ קסטות של פיוטים ובקשות
ואחרון חביב מה ביקש ר' שמואל שמאי זצ"ל מרבינו לאות הכרת הטוב לישיבת פורת יוסף שלמד בה בנו!
קלטות השירה...אתמול פורסמו שני מכתבים נפלאים מאוד ממרן רבינו עובדיה שאני מאוד מתפלא איך אף אחד עדיין לא העלה אותם לכאן, ואנכי לא הספקתי עדיין מכיון שעכשיו עונת המבחנים ורבו הטירדות ובקושי יש לי זמן לכלום
אני מצאתי בהם דברים שמעולם לא שמעתי מרבינו זצ"ל כגון:
הקשר שהיה לר' יחזקאל אסחייק עם מרן
סידורים בית יעקב...עדות שמעיד מרן רבינו מבבל עיר מולדתו מזיכרון אישי על צניעות הנשים שם
הדאגה של רבינו להשיג תורמים לכל מיני בקשות אפילו של נשים
יחד עם האדמו"ר... שכחת אותומה ביקש רבינו מלב לבייב
מה עשה רבינו כדי למנוע את הגיוס של בחורי הישיבות, ולמה הוא הסכים כמו הרב שך לא להצטרף עם פרס לממשלה
לעודד את זה ואמר שיכתוב על זה דברי ברכהמה היתה דעת רבינו על דיבור בעברית תקינה
שזה טוב ועוד...מה הגיב רבינו על העתקת הקסטה של תיקון הכללי שהוציא לאור מוהרא"ש מיבנאל
ר' נעים אליהו... (מתאים כמו התקופה שהיתה עם התפילין)ואיזה פעולות נקט רבינו כדי להפיץ קסטות של פיוטים ובקשות
היה חסר להם סידורים...ואחרון חביב מה ביקש ר' שמואל שמאי זצ"ל מרבינו לאות הכרת הטוב לישיבת פורת יוסף שלמד בה בנו!
היית על הפנים!קלטות השירה...
סידורים בית יעקב...
יחד עם האדמו"ר... שכחת אותו
לעודד את זה ואמר שיכתוב על זה דברי ברכה
שזה טוב ועוד...
ר' נעים אליהו... (מתאים כמו התקופה שהיתה עם התפילין)
היה חסר להם סידורים...
@יצחק משען איך הייתי?....
חחחחהיית על הפנים!
כי אם יש לך את כל זה יש עליך תביעה למה לא העלית לפורום?!
אתה התחלת עם זה שהתחלת לכתוב מגילת ספר על כך שיש את המכתב (היית מעלה אותו באותו הרגע)! אלא שאתה עסוק עם אלף טרדות ובלבולים... היית יכול באותו הרגע להעלות במקומי.... אבל כרגיל לעשות דרמה וחידות....היית על הפנים!
כי אם יש לך את כל זה יש עליך תביעה למה לא העלית לפורום?!
היום פגשתי אדם ששמע את הסיפור הזה במו אוזניו מיחיאל נהרי, וזה היה בשבת חזנות בבית כנסת של הרב חזות בשכונת שרון בנתיבות [ומסתמא תושבי נתיבות כאן גם שמעו זאת משם ויכולים להעיד על כך], והסיפור היה כמו שכתבתי, רק שאותו נרקומן היה בבגדי לבן ואחרי שהפייטן שורר על קבר רבינו ניגש אליו אותו אדם ואמר לו שהיה בדעתו להתאבד, ובא אליו רבינו בחלום ואמר לו למה תתאבד תלך לקבר שלי אני ישלח לך מישהו שיקדיש לך שם שיר, והנה באמת באת ועכשיו אני חוזר בתשובה ויוצא לחיים חדשים. ואמר לי שנהרי סיפר שם עוד מעשים נפלאים על מרן וחבל שאינו זוכר אותם.ב. החזן יחיאל נהרי סיפר שרבינו בא אליו בחלום ואמר לו מדוע אתה לא בא לשיר לי? והוא התפלא וכי היכן אשיר לכב', בישיבה של מעלה?! אמר לו רבינו תבוא אלי לציון ותשורר שם ואני ישלח לך מישהו שיראה לך שזה אמת. ואכן הוא הגיע מפעם לפעם ושורר שם, ולפתע ניגש אליו אדם מגודל ואמר לו תדע לך שאני הייתי נרקומן ומאז שהחילות לשורר כאן נכנסו בי הרהורי תשובה חזקים וחזרתי בתשובה, וכיום הינו אברך בעל משפחה.
מחילה אין כאן דרמות ולא בלבולים לא חידות ולא טרדות, זו האמת שיש לי זמן להיכנס לכאן לזמן מועט בין גברא לגברא, ובכדי לפתוח נושא להעלות את המכתב אני צריך לתכנן היכן מקומו ומה לכתוב ואיך לכתוב ואין לי זמן לזה, ולכן אני חוזר ומכבד את כב' לעשות זאת לכבוד מרן רבינו עובדיהאתה התחלת עם זה שהתחלת לכתוב מגילת ספר על כך שיש את המכתב (היית מעלה אותו באותו הרגע)! אלא שאתה עסוק עם אלף טרדות ובלבולים... היית יכול באותו הרגע להעלות במקומי.... אבל כרגיל לעשות דרמה וחידות....
מצורף
צריך ללמוד מאחרים, שכל אחד יכתוב את הסיפורים האישיים שהיו לו עם מרן, ומכל החוברות שיצאו (כל אחד כנראה יצא לו חוברת) אפשר לעשות סדרות של ספרים...היום פגשתי אדם ששמע את הסיפור הזה במו אוזניו מיחיאל נהרי, וזה היה בשבת חזנות בבית כנסת של הרב חזות בשכונת שרון בנתיבות [ומסתמא תושבי נתיבות כאן גם שמעו זאת משם ויכולים להעיד על כך], והסיפור היה כמו שכתבתי, רק שאותו נרקומן היה בבגדי לבן ואחרי שהפייטן שורר על קבר רבינו ניגש אליו אותו אדם ואמר לו שהיה בדעתו להתאבד, ובא אליו רבינו בחלום ואמר לו למה תתאבד תלך לקבר שלי אני ישלח לך מישהו שיקדיש לך שם שיר, והנה באמת באת ועכשיו אני חוזר בתשובה ויוצא לחיים חדשים. ואמר לי שנהרי סיפר שם עוד מעשים נפלאים על מרן וחבל שאינו זוכר אותם.
מחילה אין כאן דרמות ולא בלבולים לא חידות ולא טרדות, זו האמת שיש לי זמן להיכנס לכאן לזמן מועט בין גברא לגברא, ובכדי לפתוח נושא להעלות את המכתב אני צריך לתכנן היכן מקומו ומה לכתוב ואיך לכתוב ואין לי זמן לזה, ולכן אני חוזר ומכבד את כב' לעשות זאת לכבוד מרן רבינו עובדיה
סיפור ב בובע מייעססשמעתי היום בירושלים שתי סיפורים חדשים שמעולם לא זכור לי ששמעתי, ואני רושם את שמות בעלי המעשה אם מישהו יוכל לוודא איתם
א. שמעתי מפי ר' דוד אפללו במוסאיוף שכאשר חלה מרן הגרב"צ היה מרן רבינו עובדיה זיע"א לומד ושק על גופו! אם מישהו יוכל לשאול אותו מהיכן המקור לזה.
ב. החזן יחיאל נהרי סיפר שרבינו בא אליו בחלום ואמר לו מדוע אתה לא בא לשיר לי? והוא התפלא וכי היכן אשיר לכב', בישיבה של מעלה?! אמר לו רבינו תבוא אלי לציון ותשורר שם ואני ישלח לך מישהו שיראה לך שזה אמת. ואכן הוא הגיע מפעם לפעם ושורר שם, ולפתע ניגש אליו אדם מגודל ואמר לו תדע לך שאני הייתי נרקומן ומאז שהחילות לשורר כאן נכנסו בי הרהורי תשובה חזקים וחזרתי בתשובה, וכיום הינו אברך בעל משפחה.
למה?סיפור ב בובע מייעסס