• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

שבוע טוב. סיפור נדיר שהיה עם מרן זיע"א שהתרחש בשכונתנו

אושרי רביב

Well-known member
קראנו בפרשה "וכל פטר רחם תפדה בשה, ואם לא תפדה וערפתו".
את הסיפור הזה, שתצפו, סיפר לי מו"ר הרה"ג רפאל זר שליט"א שראה בעיניו בעת שחנכו את קרית חזון עובדיה בפתח תקווה, מרן השתתף, והסיפור הבא היה שם בנוכחות כולם:

פדיון חמור.jpg

שמעתי היום בירושלים שתי סיפורים חדשים שמעולם לא זכור לי ששמעתי, ואני רושם את שמות בעלי המעשה אם מישהו יוכל לוודא איתם
א. שמעתי מפי ר' דוד אפללו במוסאיוף שכאשר חלה מרן הגרב"צ היה מרן רבינו עובדיה זיע"א לומד ושק על גופו! אם מישהו יוכל לשאול אותו מהיכן המקור לזה.
ב. החזן יחיאל נהרי סיפר שרבינו בא אליו בחלום ואמר לו מדוע אתה לא בא לשיר לי? והוא התפלא וכי היכן אשיר לכב', בישיבה של מעלה?! אמר לו רבינו תבוא אלי לציון ותשורר שם ואני ישלח לך מישהו שיראה לך שזה אמת. ואכן הוא הגיע מפעם לפעם ושורר שם, ולפתע ניגש אליו אדם מגודל ואמר לו תדע לך שאני הייתי נרקומן ומאז שהחילות לשורר כאן נכנסו בי הרהורי תשובה חזקים וחזרתי בתשובה, וכיום הינו אברך בעל משפחה.

חזור
חלק עליון