• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

שבוע טוב. סיפור נדיר שהיה עם מרן זיע"א שהתרחש בשכונתנו

אושרי רביב

Well-known member
קראנו בפרשה "וכל פטר רחם תפדה בשה, ואם לא תפדה וערפתו".
את הסיפור הזה, שתצפו, סיפר לי מו"ר הרה"ג רפאל זר שליט"א שראה בעיניו בעת שחנכו את קרית חזון עובדיה בפתח תקווה, מרן השתתף, והסיפור הבא היה שם בנוכחות כולם:

פדיון חמור.jpg

שמעתי היום בירושלים שתי סיפורים חדשים שמעולם לא זכור לי ששמעתי, ואני רושם את שמות בעלי המעשה אם מישהו יוכל לוודא איתם
א. שמעתי מפי ר' דוד אפללו במוסאיוף שכאשר חלה מרן הגרב"צ היה מרן רבינו עובדיה זיע"א לומד ושק על גופו! אם מישהו יוכל לשאול אותו מהיכן המקור לזה.
ב. החזן יחיאל נהרי סיפר שרבינו בא אליו בחלום ואמר לו מדוע אתה לא בא לשיר לי? והוא התפלא וכי היכן אשיר לכב', בישיבה של מעלה?! אמר לו רבינו תבוא אלי לציון ותשורר שם ואני ישלח לך מישהו שיראה לך שזה אמת. ואכן הוא הגיע מפעם לפעם ושורר שם, ולפתע ניגש אליו אדם מגודל ואמר לו תדע לך שאני הייתי נרקומן ומאז שהחילות לשורר כאן נכנסו בי הרהורי תשובה חזקים וחזרתי בתשובה, וכיום הינו אברך בעל משפחה.

היום ממש במקרה מאת ה' פגש אותי יהודי אחד נחמד כדי שאעביר איזה מעטפה למישהו אחר, וכשהוא שמע את שמי אורו עיניו ואמר אני חייב לספר לך כמה סיפורים על מרן שהיו איתו בעצמו,
האדם הנ"ל עבד באל המעיין בתחילת דרכה לפני קרוב לארבעים שנה [כשעדיין המשרד היה ברח' החיד"א ב"ב] ואחד התפקידים שלו היה שכאשר רבינו טס במסוק לעיר רחוקה הוא היה מגיע עם רכב GMC מפואר של אל המעיין ומסיע את רבינו מהמנחת לכנס, בד"כ הוא היה יוצא מוקדם אך לפעמים כשלא הספיק היה טס במהירות גבוהה כדי להספיק את הטיסה, וכך הוא צבר לעצמו ערימה של דוחות
פעם אחת טס רבינו לכרמיאל או קרית שמונה והנ"ל טס במכונית כדי להספיק את הנחיתה, והנה שוטר דלק אחריו וצעק לו לעצור, אך הוא נסע בזיגזוג כדי שלא יעקוף אותו השוטר, ואחרי זמן רב כשראה שהשוטר לא מרפה עצר לו והוא אמר לשוטר אני חייב לקחת את מרן מהמסוק ולכן אני נוסע כך, השוטר שהיה ספרדי משלנו התרגש מאוד ורצה לפטור אותו אך מכיון שהיו בניידת עוד שוטרים הוא נתן לו קנס ושיחרר אותו
והנה כשהוא הגיע למסוק שבדיוק נחת, הוא ניגש לרבינו ואמר לו כבוד הרב נסעתי מהר להגיע לכאן וקיבלתי דוח.. ענה לו רבינו בזה"ל "רגלי חסידיו ישמור", והוא לא הבין מה הקשר
לפני כמה חודשים נפלו לו בלטות כבדות על הרגל וריסקו לו את העצם עד שהרופאים אמרו לו שהוא כנראה לא יוכל יותר ללכת, והנה היום כשדיברנו הוא עמד רגיל על רגליו שלא ראיתי בו שום צליעה, ואמר לי עכשיו תבין מה זה רגלי חסידיו ישמור
והנה כאמור היה לו ערימה של דוחות שהוא לא שילם, וראה זה פלא שלפני זמן מה הוא היה בשכונת בית ישראל ושוטר ביקש ממנו להזדהות, הוא נתן לו את הת.ז. שלו, והשוטר מסתכל עליו בהפתעה עצומה איך אתה כזה אדם מבוגר בלי שום דו"ח תנועה??!! מתברר שהכל נמחק והיה כלא היה!

זכורני, בביתו של מרן הסבא, מרן רבי עובדיה יוסף זצ"ל, היה ברור ופשוט מאד, לכל הסובבים אותו, כי האדם המוצלח ביותר בעולם, הוא תלמיד חכם. ואפילו תלמיד חכם שאינו גדול כל כך, הוא באמת אדם מוצלח מאד הרבה מעל ומעבר לכל ההצלחות בעולם.
בעיניו של מרן זצ"ל, אילו היו מבשרים לו שאחד מנכדיו יהפוך לפרופסור גדול, לא היה בדבר שמחה גדולה, ובודאי שלא גאווה. אבל כאשר היה שומע שאחד מנכדיו חיבר ספר טוב, או חידש חידוש בדברי תורה, ולומד טוב, היה שש ומאושר על הדברים.
בסוף ימיו, בראש השנה האחרון לחייו, שוחח מרן זצ"ל עם אחד מראשי תנועת ש"ס. ואותו אדם, סיפר למרן זצ"ל בשמחה, על הישגים שונים של המפלגה. התבונן מרן זצ"ל על נכדו, (כמדומני שהיה זה בנו של הגאון רבי אהרן בוטבול שליט"א) שעמד שם, ואמר לאותו אדם, אתה מספר לי דברים יפים, אבל כל זה שום דבר, לעומת השמחה שיש לי שאני רואה שהנכד שלי לומד תורה, ומתגדל בתורה!
הלכה יומית

חזור
חלק עליון