תודה רבה.למה לא. רק תבקשהצג קובץ מצורף 4613
מישהו מהחברים היקרים רואה מפה ראיה לחתן בבית הכנסת לא לומר?
תודה רבה.למה לא. רק תבקשהצג קובץ מצורף 4613
הראיה היא מהדעות הסוברות שתלוי באמירת תחנון. וחתן פוטר מתחנון גם בביהכנ"ס.תודה רבה.
מישהו מהחברים היקרים רואה מפה ראיה לחתן בבית הכנסת לא לומר?
ראיה מצוינת מחזון עובדיה שלא לומר כשיש חתן או בעלי בריתתודה רבה.
מישהו מהחברים היקרים רואה מפה ראיה לחתן בבית הכנסת לא לומר?
כותב לך מרן הראשל"צ במפורש עיין חזון עובדיה שהביא כף החיים בשתיקה שלא לומר צדקתך (שמרן בחזו"ע הביא זאת דרך אגב) ולא נחת לדון ביום המילה או שיש חתן אם לומר או לא. וכוונתו של מרן הראשל"צ שנראה מדברי מרן שהביא את כף החיים בשתיקה שכך דעתו אלא שמרן בחזו"ע לא כתב עליו כלום לכן לא הוי כ"כ ראיה.
אתה חוזר על הדברים שאמרתי?כותב לך מרן הראשל"צ במפורש עיין חזון עובדיה שהביא כף החיים בשתיקה שלא לומר צדקתך (שמרן בחזו"ע הביא זאת דרך אגב) ולא נחת לדון ביום המילה או שיש חתן אם לומר או לא. וכוונתו של מרן הראשל"צ שנראה מדברי מרן שהביא את כף החיים בשתיקה שכך דעתו אלא שמרן בחזו"ע לא כתב עליו כלום לכן לא הוי כ"כ ראיה.
ובכ"ז כותב מרן הראשל"צ שגם מי שלא אומר יש לו הרבה פוסקים לסמוך עליהם (ואולי כוונתו גם על מה שכתב מרן בחזו"ע בהערות)
נכון צודקאתה חוזר על הדברים שאמרתי?
כוונתי היתה שמה שהרבנים שטענו להביא ראיה
זה אינו לפי הרשלצ כי בחזו'ע אבלות זה נושא צדדי.
נכון?
וכמש"כ כאן.החילוק הוא האם אין אומרים תחנון ביום זה מחמת היום עצמו, או מחמת דבר צדדי.
במאור ישראל רק הביא את דברי המרדכי (בפסחים קה.) כדי להוכיח לגבי גיהנם ביו"ט, והביא שכשר"ח או יו"ט חל במוצ"ש א"א צדקתך.במ''ב מאורות סי' בהל' מנחה של שבת
כתבו שמוכח ממאור ישראל ביצה לג ע''ב שאמירת צדקתך תלויה בתאריך ולא באירוע צדדי
השאלה אם מרן זצל כתב על זה מפורש.כתב דברים מפורשים
מה הכוונה "לדעת משנ"ב מאורות"? כבר דחיתי ראייתם...ולדעת מ''ב מאורות יש להוכיח כן ממאור ישראל
לכאו' מכאן לא מוכח כ"כ
עכ"פ ראיה מהמרדכי (שהביא מרן) שזה תלוי בתאריך אפשר להביאולדעת מ''ב מאורות יש להוכיח כן ממאור ישראל
גם ע"ז כתבתי שלדידן שגם בשאר ימים (כגון ימי ניסן ותשרי) לא אומרים "צדקתך" לכאו' אין ראיה.עכ"פ ראיה מהמרדכי (שהביא מרן) שזה תלוי בתאריך אפשר להביא
ב. לכאו' מכאן לא מוכח כ"כ, כיון שא"כ גם בשאר ימים שאינם ר"ח או יו"ט, כגון חודש תשרי וחודש ניסן וכד', כן יצטרכו לומר צדקתך, וזה אינו.
(כיון שבר"ח אינם חוזרים לדין, ולכן לא אומרים צדקתך, וביו"ט אע"פ שחוזרים, מחמת כבוד יו"ט לא מפרסם, אבל בשאר ימי ניסן ותשרי ועוד, שבוודאי שיש דין, לפי"ז כן היה צריך לומר צדקתך).
לא היה מדרכו של מרן הרב עובדיה להעיר.מצורף סיכום שבעבר כבר כתבתי ואני מניח שהדברים כבר הובאו כאן לעיל בשרשורים קודמים
אלא שע''פ המבואר בילקוי שבכל מקרה אין לעשות מדין זה מחלוקת נמצא שאף אם מרן זצל שתק בשבתות חתן שאמרו יהי שם ולא צדקתך אתי שפיר ובאמת דעתו כמו שהעידו בילקוי והלכב
אמירת צדקתך: כאשר יש חתן בשבת בבית הכנסת בתפלת מנחה, יש המעידים שדעת מרן זצוק"ל שאומרים צדקתך כבכל שבת[1] ועי' הערה.
[1] כן כתבו בהלכה ברורה (ח"ז סי' קלא אות מח). ובילקוט יוסף תפלה (כרך ב עמ' תלז) שהיה מורה ובא מרן הגר"ע יוסף זצ"ל. ושוב כתב כן בשו''ת הראש''ל ח''ב (חאו''ח סי' לט). אמנם בשו''ת מעין אומר (ח"ב עמ' נו. ובמדורת תשע''ז עמ' ס''ג) מובא שמרן זצ"ל היה נוכח בשבת חתן של נכדו ולא אמרו צדקתך. וכתב בס' ידי כהן שפע ברכות (פכ''ג סעיף כ בהערה): העיד בפני הר' חנניה פרץ ששאל בזה את הגר"ש עמאר, והשיבו שאף שזה חידוש שבשבת חתן יאמרו במנחה צדקתך, מ"מ כשהיה נוכח בשבת חתן עם מרן זצ"ל לא אמרו צדקתך. וע"ע בשו"ת דברי חפץ (א''ה: פרץ ח"א סי' כ''ה ושם בסי' כ''ח תשובת מרן הראש''ל שליט''א בדין זה). ובספר כי בו שבת ח"א (עמ' תרצא) הביא ממרן הגר"ע יוסף זצ"ל שכמה פעמים כשהיה חתן בבית הכנסת לא אמר החזן צדקתך ולא אמר להם מאומה. ע''כ מידי כהן. וכן כתב בשו''ת אבי בעזרי" (סימן נו) לגאון רבי יצחק ל.וי שליט"א, הרב הראשי לנשר שהיה מעשה רב אצל מרן זצוק"ל בכמה הזדמנויות בשבתות חתן של נכדיו ולא אמרו צדקתך. וכן העלה הגאון הרב דוד שלום נקי שליט''א בחוברת הנשואין בהלכה ובאגדה (תשפ''ג עמ' 279-280 ולכאו' פלא שציין לשו''ת הראשון לציון הנ''ל ושם מבואר אחרת ממה שכתב).