ע"ה ס"ט
Well-known member
כלומר אתה מסכים שזה נכון ורק אתה טוען שחוצפה לכתוב זאת?!חמור חצוף!!!
אז אתה מבזה אותו עוד יותר.
כלומר אתה מסכים שזה נכון ורק אתה טוען שחוצפה לכתוב זאת?!חמור חצוף!!!
זה בדיוק מה שכתבתי. הרב עדס לא התנגד לזה שמרן מחנך את ילדי חולון ובת ים איך שמחנך, הוא התנגד לזה שהציבור הישיבתי הספרדי יהיה חלק מאותה מפלגה בגלל שיטת הלימוד, בגלל סיבות השקפתיות ועוד. ולכן גם אם אפשר לחלוק על דעתו אז, לא נכון לומר שהוא היה נגד מה שמרן עשה לציבור הספרדי כולו.
- הנהגת הציבור החרדי ("הנהגת הדור") מסורה לרב שך בלי קשר להשתייכות עדתית, ואין לחלוק על דעתו והוראותיו[5].
- הזרם החרדי הספרדי אינו מחזיק בידע ובמיומנות הדרושה לשימור הערכים החרדיים, ולכן עליו להמשיך ולהיתלות בזרם הליטאי עד שירכוש את הידע והמיומנות האמורים.
- השיטה הלימודית שמתווה הנהגת ש"ס בלימוד התלמוד בישיבות אינה השיטה המתאימה לדורנו, ולא כך למדו רבותינו הספרדים[6]
אין לחלוק על הרב שך, זה בדיוק מה שמרן זיע"א עשה שחלק עליו. וצדק בענק.זה בדיוק מה שכתבתי. הרב עדס לא התנגד לזה שמרן מחנך את ילדי חולון ובת ים איך שמחנך, הוא התנגד לזה שהציבור הישיבתי הספרדי יהיה חלק מאותה מפלגה בגלל שיטת הלימוד, בגלל סיבות השקפתיות ועוד. ולכן גם אם אפשר לחלוק על דעתו אז, לא נכון לומר שהוא היה נגד מה שמרן עשה לציבור הספרדי כולו.
ולדעתי זה דבר חשוב שצריך לשים לב אליו, שש"ס עצמה השתנתה עשרת מונים מאז תלי"ת, ולכן גם אלו שהחזיקו מדעתו אז, לא דיברו על ש"ס של היום.
ברור שהייתה מחלוקת בינו למרן, אני לא מנסה לייפות את ההיסטוריה. מרן היה נגד הקמת מרביצי כי הוא חשב שהציבור הספרדי כולו צריך להתאגד תחת מעטפת אחת.ועכ"פ לפי דבריך על מי ועל מה אמר "השטחיות הכריזה מרד על העמקות". על בגין?
כולם הבינו בדיוק למי התכוון!!!
בכל מקרה ודאי שהוא לא קרא את המפה נכון כמו מרן זיע"א, ומענין אותי כמה אחוז בישיבתו הם מילדי הפריפריה של מרן זיע"א.ברור שהייתה מחלוקת בינו למרן, אני לא מנסה לייפות את ההיסטוריה. מרן היה נגד הקמת מרביצי כי הוא חשב שהציבור הספרדי כולו צריך להתאגד תחת מעטפת אחת.
אני רק אומר שגם הרב עדס אחז שצריך לפתוח מעטפת כזו עבור אותם ילדי פריפרייה, אלא שצריך כמו"כ שתהיה מעטפת מקבילה לבני תורה בלבד.
נראה לי שהדברים הובנו אבל כמובן שאם אתה רוצה להתעקש אתה יכול להמשיך לעשות זאת.
זה נראה לי בלתי אפשרי לבדוק את זה היום, כי לדעתי עדיין ישנם השפעות חשובות ומרחיקות לכת גם מהמהלך של הקמת מרביצי, שגרמה לזה שהיו אלפי אברכים ספרדים חזקים ומלוכדים (שלא כמו לפני"כ שהיו זעיר פה זעיר שם, חלק עם שמות משפחה מוחלפים..), שהיוו את הדוגמא ופריצת הדרך לכל מה שקרה אח"כ.בכל מקרה ודאי שהוא לא קרא את המפה נכון כמו מרן זיע"א,
הם היוו דוגמא, רק בבחינת לא לעשות טעויות של אחרים!!!זה נראה לי בלתי אפשרי לבדוק את זה היום, כי לדעתי עדיין ישנם השפעות חשובות ומרחיקות לכת גם מהמהלך של הקמת מרביצי, שגרמה לזה שהיו אלפי אברכים ספרדים חזקים ומלוכדים (שלא כמו לפני"כ שהיו זעיר פה זעיר שם, חלק עם שמות משפחה מוחלפים..), שהיוו את הדוגמא ופריצת הדרך לכל מה שקרה אח"כ.
תבדוק אולי יש אצלך אי אלו נגיעות של ריאקציה שגורמת לך שוב ושוב לראות את המציאות בצורה שאתה רואה אותה.גילוי נאות גם אני למדתי אצל המרביצי
הכל בסדר.תבדוק אולי יש אצלך אי אלו נגיעות של ריאקציה שגורמת לך שוב ושוב לראות את המציאות בצורה שאתה רואה אותה.
אתה יכול לחשוב כך או אחרת. בתנאי שהתבוננת בדברים ולא סתם העלית שטנה ושנאה מהבטן.הם היוו דוגמא, רק בבחינת לא לעשות טעויות של אחרים!!!
אתה יכול כמובן כבר עכשיו...כשאצטרך טיפול פסיכולוגי אפנה אליך, כמומחה בנפש האדם.
השאלה היא מאיזה ריאקציות את מונע?אתה יכול כמובן כבר עכשיו...
אין לי שנאה אליהם, רק על חלק רחמים.אתה יכול לחשוב כך או אחרת. בתנאי שהתבוננת בדברים ולא סתם העלית שטנה ושנאה מהבטן.
תשאל אותם, הם לא חושבים ששלושים שנה אחורה היה אפשר לעשות את מה שהם עושים היום (עי' אריות קשורים בחוט).והדברים שכתבתי ברורים בתכלית, תראה את כל המערכה של האיגוד של הרב זערפני ועוד, איך הם חישבו מסלול מחדש ולמדו מרוב הטעויות שהמרביצי עשו.
לא התכוונתי שתיקח את זה אישי, גם כי לא נראה לי שהפורום זה המקום לדברים אישיים, אבל בעיקר כי אני נהנה מהרבה דברים שאתה כותב (בנושאים אחרים כמובן).השאלה היא מאיזה ריאקציות את מונע?
אני יודע גם כמה דברים שהם לא יכולים לכתוב!!!תשאל אותם, הם לא חושבים ששלושים שנה אחורה היה אפשר לעשות את מה שהם עושים היום (עי' אריות קשורים בחוט).
וודאי שלא יכלו לפני שלושים שנה לעשות מה שהם יכולים לעשות אחרי המהפכה של מרן זיע"א.תשאל אותם, הם לא חושבים ששלושים שנה אחורה היה אפשר לעשות את מה שהם עושים היום (עי' אריות קשורים בחוט).
ברור שהייתה מחלוקת בינו למרן, אני לא מנסה לייפות את ההיסטוריה. מרן היה נגד הקמת מרביצי כי הוא חשב שהציבור הספרדי כולו צריך להתאגד תחת מעטפת אחת.
אני רק אומר שגם הרב עדס אחז שצריך לפתוח מעטפת כזו עבור אותם ילדי פריפרייה, אלא שצריך כמו"כ שתהיה מעטפת מקבילה לבני תורה בלבד.
נראה לי שהדברים הובנו אבל כמובן שאם אתה רוצה להתעקש אתה יכול להמשיך לעשות זאת.
בכל מקרה ודאי שהוא לא קרא את המפה נכון כמו מרן זיע"א, ומענין אותי כמה אחוז בישיבתו הם מילדי הפריפריה של מרן זיע"א.
מחילה, אבל כמדומה שזה איקורסות לומר כך על גדולי הת"ח האשכנזים.הנקודה היא
שהמרביצי לא תפסו שהאשכנזים שונאים אותנו
יען כי אנחנו ספרדים
אני אומר את זה על העם שםמחילה, אבל כמדומה שזה איקורסות לומר כך על גדולי הת"ח האשכנזים.
מה שכן הם באמת הרגישו עליונות עלינו.
לא שנאה אל בזו לנו יען אנו ספרדים, מסכנים וכו'.
וכפי שסיפר מרן זיע"א שהרב יונגרייז ראה אותו פעם לומד גמרא בבחרותו, ושאלו הרב יונגרייז האם גם אצלכם בארצות המזרח היו לומדים כך וכו', ומרן זיע"א חרה לו היטב על הזלזול בכל מורשת יהדות ספרד, וסגר את הגמרא והחווה לו על הכריכה לאמר "תלמוד בבלי", ושאלו האם גם אצלכם באשכנז חובר כזה תלמוד?!
והרב יונגרייז כעס על העזות של מרן זיע"א, אבל מרן אמר זאת לא מכחו אלא מכח כל גדולי הדורות הספרדים.
[אני לא מדייק ממש במילים, אבל זה היה השיג ושיח של השיחה כפי שסיפר מרן זיע"א. ואולי יש למישהו ההקלטה להעלות].
אצל העם שם אמנם זה לא אפיקורסות, אבל ממש לא תמיד נכון.אני אומר את זה על העם שם
זה המציאות גם אם תקרא לזה אפיקורסות
לא על התחי"ם