ע"ה ס"ט
Well-known member
ראשית לגבי הרב זעפרני, הוא עצמו מילדי ת"א שגדלו על ברכי מרן זיע"א בת"א, ולכן מרן סידר לו חו"ק. עוד קודם שהיה קשור לרב עדס. למד ביישוב ובאיתרי. רק אחר חתונתו הגיע לקול יעקב.מה שאני כותב זה ממה ששמעתי מאנשים שקרובים אל הרב עדס מאוד, יתכן שזה ישמע התנצלות אבל זו האמת, לפעמים היא עדינה ומורכבת ולא מאפשרת לך לתייג אותה איך שאתה רוצה.
הרב עדס אף פעם לא היה נגד ש"ס לילדי המהפכה מחולון ובת ים. הרב עדס היה נגד מפלגה שתאחד את איך שהוא ראה את עצמו ואת תלמידיו עם אותם ילדי חולון ובת ים, שבסופו של דבר היו שונים בתכלית אלו מאלו. גם ע"ז אפשר כמובן לחשוב אחרת שזה לא טוב להפריד וכו' אבל זה מה שהוא חשב (וזה אגב מה שקורה היום בקהילות של בני תורה ספרדים שפורחות מאוד תלי"ת, שמפרידים את הבני תורה כדי לאפשר להם חממה תורנית יותר אבל אכמ"ל).
ב"ה מרן זיע"א לקח ע"ע את המלאכה ועינינו רואים את התוצאות המרשימות והיפות. אבל כל מי שמדבר היום כנראה לא יודע מה היה באותם שנים, ולא יכול להשוות שום דבר למציאות של היום.
אגב זו גם הסיבה לדעתי שהרב זעפראני התחבר לש"ס, כי כיום ש"ס מהווה מקום מצויין לאברכים בני תורה בלי לוותר על דברים שהיו צריכים לוותר עליהם פעם (למשל ללמוד במוסדות יותר שמורים שפעם לא היו כמעט בספרדים ועוד כהנה). ותן לחכם וכו'.
לגבי הרב עדס הוא לא רק הנושא של ש"ס ולא ש"ס, הנושא הוא גם החצי חצי ספרדים ואשכנזים, שכיום התבטל ועוד ועוד.
ועכשיו לעובדות שכתבת:
הרב עדס אמר בא' מכנסי המרביצי "השטחיות הכריזה מרד על העמקות". איך זה קשור לטענותיך?
אתה מוזמן לעיין במכלול בערך המרביצי ולראות שהארגון שהקים חרט על דגלו כמה דברים, שהם לא בדיוק מה שאתה מציג.
מתוך המכלול:
נקודות המחלוקת
ההתנגדות של בני קבוצה זו לדרכה של ש"ס התבססה על כמה טענות מרכזיות[4].- הנהגת הציבור החרדי ("הנהגת הדור") מסורה לרב שך בלי קשר להשתייכות עדתית, ואין לחלוק על דעתו והוראותיו[5].
- הזרם החרדי הספרדי אינו מחזיק בידע ובמיומנות הדרושה לשימור הערכים החרדיים, ולכן עליו להמשיך ולהיתלות בזרם הליטאי עד שירכוש את הידע והמיומנות האמורים.
- השיטה הלימודית שמתווה הנהגת ש"ס בלימוד התלמוד בישיבות אינה השיטה המתאימה לדורנו, ולא כך למדו רבותינו הספרדים[6].