הילדסהיימר
Active member
מאיה ספר זה?
זה ממרן הראש"ל הגר"א בקשי דורון זצ"ל
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
מאיה ספר זה?
זה ממרן הראש"ל הגר"א בקשי דורון זצ"ל
איני יודע מי כבודו מלבד שאתה מזוהה בכינוי שלך ובתמונה של הרב עזריאל הילדסהיימר ע''ה שהיה רבה של ברלין והוא היה אחד מה-3 עמודי הוראה שנסמך עליהם מרן מלכא בפסקו הראשון והמפורסם בשנת תשל''ג כממשיכי פסקו של גאון עוזנו הרדב''ז זצ''למה כוונתו? ומדוע?
נראה שכת"ר מגלה טפח ומכסה הרבה יותר מטפחיים
מאיזה ספר זה בדיוק? ומה הוא לנידו''ד?זה ממרן הראש"ל הגר"א בקשי דורון זצ''ל
ואף זה מה הוא נוגע לנידו"ד? אם כי איני מכיר את העניין עם הרב בקשי ע''ה בפרט, אך בכללי כל בני הקהילה ואף חלק מחוצה לה יודעים שבתחילת העלייה הייתה את התופעה הזו, אך ברבות השנים זה התמעט מאוד ורובם ככולם כבר מצייתים גם לחוק ונמנעים מזה. עכ''פ כל מקום לגופו.היה עוד ענין בזמנו עם הרב בקשי והשחיטה הפרטית של הקייסים האתיופים
מעניין עם הרב דסטה מכיר את הפרטים ויחכימנו
ונקוה שכמו שב"ה היתה פריחה עצומה אצל הספרדים כך תהיה אצל האתיופים.אמר לי פעם אחד מגדולי הת"ח הספרדים שלמד אצל האשכנזים:
"אתה רואה איך מתייחסים בישיבות לאתיופים, כך בדיוק לפני 40 שנה (כיום 50) התייחסו האשכנזים אלינו".
הלואי אמן כן יהי רצוןונקוה שכמו שב"ה היתה פריחה עצומה אצל הספרדים כך תהיה אצל האתיופים.
שמישהו יעלה לנו אותו בבקשהבמגזין משפחה של היום עשו כתבה בשם "בחורי המהפכה, לפרוץ את תקרת הזכוכית" אודות מספר אברכים ובחורים שפועלים בעניין הזה
מסכים עם כל מילה.המציאות היא שהישיבות לא מקבלים אתיופים
מציאות קשה.כואבת. אכזרית.
לא אנושית.
אבל מציאות.
אגב אני יודע מידיעה שהחכם הנזכר שדיבר בכנס זה הורה פעם לבחור אתיופי מישיבה קטנה ללכת למרכז הרב.
בטענה שגם כולי האי ואולי יצליח ללכת לאיזה ישיבה שורה שמינית אין לו כרגע אפשרות לקיים חיים נורמטיבים כחרדי.
לכאורה זה גם לא הולך להשתנות לצערנו
זה בעיה קשה ביותר
אמר לי פעם אחד מגדולי הת"ח הספרדים שלמד אצל האשכנזים:
"אתה רואה איך מתייחסים בישיבות לאתיופים, כך בדיוק לפני 40 שנה (כיום 50) התייחסו האשכנזים אלינו".
באמת ראיתי מכתב של הסטייפלער [או הריש אלישיב] שכתב לבחור ספרדי שיילך למרכז הרב כיון שלא קיבלו אותוהמציאות היא שהישיבות לא מקבלים אתיופים
מציאות קשה.כואבת. אכזרית.
לא אנושית.
אבל מציאות.
אגב אני יודע מידיעה שהחכם הנזכר שדיבר בכנס זה הורה פעם לבחור אתיופי מישיבה קטנה ללכת למרכז הרב.
בטענה שגם כולי האי ואולי יצליח ללכת לאיזה ישיבה שורה שמינית אין לו כרגע אפשרות לקיים חיים נורמטיבים כחרדי.
לכאורה זה גם לא הולך להשתנות לצערנו
זה בעיה קשה ביותר
היתכן?באמת ראיתי מכתב של הסטייפלער [או הריש אלישיב] שכתב לבחור ספרדי שיילך למרכז הרב כיון שלא קיבלו אותו
אתה חייב להשיג לנו את המכתב הזה!!!באמת ראיתי מכתב של הסטייפלער [או הריש אלישיב] שכתב לבחור ספרדי שיילך למרכז הרב כיון שלא קיבלו אותו
ראיתי אותו לפני כמה שניםאתה חייב להשיג לנו את המכתב הזה!!!
אין סיכויראיתי אותו לפני כמה שנים
כמדומני בספר השקדן על הרב אלישיב צריך לחפש שם
כת''ר יאמר ג''פ כדינו.אין סיכוי
חלמא טבא חזית
אדרבה.כת''ר יאמר ג''פ כדינו.
אבל כך זכור לי.