בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
עיין חזון עובדיה סוכות דף קח שכתב שנשים לא יחזרו אם שכחומה זה משנה שנשים פטורות מסוכה לעניין ברכת המזון שחייבות וצריכות להזכיר מעניין היום.
זה מה שדיבר היום הרב בשיעור, האם החיוב לאכול הוא מדין יו"ט או מדין הסוכה, ואחת הנפק"מ היא לגבי אשה...
קודם כל ייש"כ לרב @מורשת מרן הי"ו.אבל מרן זיע"א בחזון עובדיה סוכות דף קח כתב מפורשות שאשה ששכחה לא תחזור
גם בילקוט יוסף הרב כתב בעצמו שלא חוזרות וכנ"ל.קודם כל ייש"כ לרב @מורשת מרן הי"ו.
כוונתו שזו נפקא מינא בחקירה זו אך למעשה פטורות מספק. ובעלון הזכיר הצד שחייבות.
אגב אני רואה שכתוב בצילום שלך עלון מספר 314 והוא שונה מהעלון מספר 314 שנשלח במייל כאן הדברים בעמוד הראשון אות ג' ואילו אצלי במייל בהתחלה מדבר על אתרוג ורק אות כב' הרבה אחר כך מדבר על זה.
וגם הניסוח שונה שכתב שבתחילה מרן זצ"ל בקול סיני כתב שחוזרות ושוב אחר שנים כתב בחזון עובדיה שפטורות ובאות כג הזכיר הספק הנ"ל האם החיוב של כזית פת הוא מחמת הסוכה או יו"ט ושלצד שהוא בגלל הסוכה נשים יהיו פטורות ולצד שמדין יו"ט יהיו חייבות.
הרב @נוריאל הסביר בטוב טעם ודעת שזה רק צד, לא שהרב כך פסק.גם בילקוט יוסף הרב כתב בעצמו שלא חוזרות וכנ"ל.
כן ראיתי את זה כבר ולפי כל הנ"ל פשוט שרק הציג נפקא מינא לספק הנ"ל ולא שכן הוא להלכה ולמעשה. וכמו שהוא באמת בעלון לפני שכותב שלא חוזרות ואחר כך כותב שזה תלוי גם בנפקא מינא הנ"ל.
לא אמרתי אחרת ראה דברי שוב וכבר הסביר יפה ידידנו היקר הרב @לביא את דבריי.חס ושלום לומר כך,הלכה פסוקה בילקוט יוסף שלא חוזרות תקרא שוב ותיווכח.
התכוונתי שמה שהרב אמר בשיעור זה צד, אך לא פוסק כך כמבואר בילקו״י, תעיין בדבריי קודם ותבין מה אני אומר לפני שאתה סותר, חלף פחות מדקה, לא פלא שלא הספקת להבין שאני והרב @נוריאל שליט״א לצדך.חס ושלום לומר כך,הלכה פסוקה בילקוט יוסף שלא חוזרות תקרא שוב ותיווכח.
ומה גם שמרן הראשון לציון שליטא לא יחלוק על אביו מרן זיע"א כמו שאמר עשרות פעמים בשיעוריו אנחנו לא חולקים על מרן זיע"א (לאפוקי מדעת הרב הלכה ברורה שליטא שסובר אחרת)חס ושלום לומר כך,הלכה פסוקה בילקוט יוסף שלא חוזרות תקרא שוב ותיווכח.
כמו שאמר הרב @לביא הי"ו אנחנו מבינים כמוך ראה הדברים שלנו שוב.ומה גם שמרן הראשון לציון שליטא לא יחלוק על אביו מרן זיע"א כמו שאמר עשרות פעמים בשיעוריו אנחנו לא חולקים על מרן זיע"א (לאפוקי מדעת הרב הלכה ברורה שליטא שסובר אחרת)
ואם מרן זיע"א בחזון עובדיה סוכות דף קח כתב מפורשות שאשה ששכחה לא תחזור נגמר הסיפור.
ערכתי את התגובה שלי שיהיה יותר ברור.ומה גם שמרן הראשון לציון שליטא לא יחלוק על אביו מרן זיע"א כמו שאמר עשרות פעמים בשיעוריו אנחנו לא חולקים על מרן זיע"א (לאפוקי מדעת הרב הלכה ברורה שליטא שסובר אחרת)
ערכתי את התגובה שלי שיהיה יותר ברור.
בקיצור הבנתי שאתם מודים שנפלה טעות סופר בעלון השיעור השבועי כמו שצרפתי לעיל בשאלתיכמו שאמר הרב @לביא הי"ו אנחנו מבינים כמוך ראה הדברים שלנו שוב.
כן, כנראה נשלח לדפוס מבלי שצוין הלכה למעשה כי כאמור במייל(כנראה במייל שלחו קובץ מתוקן) שלחו נוסח אחר וכנ"ל שבהתחלה כתב הלכה למעשה ואחר כך פלפל בזה.בקיצור הבנתי שאתם מודים שנפלה טעות סופר בעלון השיעור השבועי כמו שצרפתי לעיל בשאלתי