טוב עברתי על הנושא רק בשביל שלא יגידו שלא ראיתי הודעות כאלה ואחרות.
הנה תגובתי:
א. מה שכתבו שאנגלית זה סכנה הואיל והם נחשפים ל״שוק העבודה״, אשתי שעובדת עם עוכרי דינים נתקלה לא מעט בחסידים עוכרי דין שלא ידעו אנגלית כלל. ידיעת אנגלית זה לא הכרחי בשוק העבודה, אלא״כ אתם חושבים שהילדים שלכם באמת יעשו בגרויות בשביל ללכת להייטק שם אנגלית באמת נצרכת.
ב. יתרה מזו, בירושלים יש מעין אימרה אצל הותיקים שבה שצריך ללמוד ערבית, כדי לדעת מה הערבים שמסתובבים בינינו מדברים. חבר שלי שעזר לאשתי פע״א כשערבי נתקע ברכב שלה, שידע ערבית, קלט את הערבי (שלא היה לו ביטוח או אפילו אזרחות) מתחיל לקבל עצות מחבר להמציא שבעצם הוא לא אשם וכיו״ב. אז אולי צריך ללמד ערבית בת״ת בירושלים?
ג. בתור אחד שאנגלית זה כמו שפה שנייה אצלו (למדתי לפני שחזרתי בתשובה, למי ששואל), הדבר מאד מועיל בציבור החרדי כשאני נתקל בחוצניקים מאמריקה וכיו״ב. והיו לא מעט פעמים שנתקלתי בחוצניקים שצריכים עזרה בלהתמצא בירושלים, שאף אחד לא הבין אותם כי ״אנגלית זה שפה מסוכנת״. אני לא ארצה אולי שהילד שלי ידע אנגלית כדי שאוכל לדבר עם אישתי ליד הילדים שהם לא יצטרכו לשמוע. (מי שההורים שלו ידעו שפה נוספת יודע מה הכוונה שלי)
ד. כתבו כאן תגובה שחבל שלא קיבלה מספיק תשומת לב, לעובדה שהיום בת״תים מלמדים רק גמרא גמרא גמרא. זה לא שארצה שהילד שלי יהיה עם הארץ חלילה, אך לפעמים בשביל לייקר את התורה צריך להראות כמה שאר דברי העוה״ז הם חולין. ואולי גם הגישה של תלמוד-תורה-לימוד-תורה-על-מלא גורם להרבה מבחורי עם ישראל לנשור ח״ו. מרן זצוק״ל אולי היה צדיק וקדוש ולכן מעולם לא נגע בכדור בימי ילדותו, אך אימרותיו על ילד שלא משחק ידועות.
ה. אני אמנם אבוא ואסכים כי אם הלימוד באנגלית גורר לכל מיני תרבויות שלא שייכות למגדרנו, ודאי שלא שייך.