נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
כן, עיין פה:בני מרן זיע"א יודעים אנגלית?
מזכיר לי נשכחות..כבר כתבתי לעיל, שאם לומד אנגלית בסיסית והיינו אותיות בכדי לדעת לקרוא, ומילים בסיסיות (כדי לדעת מה זה NEXT ומה זה BECK וכד'), אין חשש זה, אך הדבר יביא לו תועלת רבה.
וגדולי ישראל שיודעים אנגלית? (הגר"מ שטרנבוך, הגרמ"ה הירש, ועוד).אז גדולי ישראל שלא יודעים אנגלית הם בגדר "וראיתי מה קרה למי שלא ידע"?
מנין לך?סקופ: הידעתם שמרן רבינו עובדיה ידע לקרוא אנגלית בסיסית?!
הרי לא כולם נשארים בכולל וטוב שכך (שמי שלא ראוי יתבטל ויבוא לידי חטא וכו'). ומי שיצטרך לצאת לעבוד לפחות שיצא לעבודה טובה ולא לסדר מדפים בסופר. זו לא סיבה להוריד לימודי חול כאלה או אחרים.שיש להם פתח לצאת לעולם עבודה
נכון מאודהרי לא כולם נשארים בכולל וטוב שכך
אני לא דיברתי נגד מי שיודע. אבל יש מי שהמעיט כאן מי שלא יודעוגדולי ישראל שיודעים אנגלית? (הגר"מ שטרנבוך, הגרמ"ה הירש, ועוד).
למה לדבר לגופו של אדםתקלה לא מעט בחסידים עוכרי דין
(כי היא לא נתקלה בספרדים עוכרי דינים, לא קשור למגזר כזה או אחר)למה לדבר לגופו של אדם
הכל פה לגופו של עניין [לא חסר גם ספרדים מהנ"ל מה העניין של התוספת הזו, מיותר לחלוטין]
ואם אני אומר לך שנפגשתי עם ספרדים עוכרי דינים נ"ל שהייתי מוסיף את זה?(כי היא לא נתקלה בספרדים עוכרי דינים, לא קשור למגזר כזה או אחר)
הכמות שעות שלומדים לא מתקרבת בכלל להתחלה של להיות חשוף לשוק העבודהעצם זה שילד יודע אנגלית, הוא חסוף לעולם העבודה (במקרה הגרוע)
אנחנו שולחים את בנינו ללמוד תורה עם שאיפות לצאת גדולים, ולא ללמוד שפות זרות.
עיני ראו ולא זר, וכך סיפר לי בנו מרן שיחי 'מנין לך?
כמדומה שמרן הראש"ל שליט"א בילדותו בת"ת יבנה היה מצטיין הת"ת באנגלית.וכעת אני נזכר שגם הרב הראש''ל שליט''א היה כותב באנגלית את השם שלו ושל אביו בבלנקים
ואם יש עוד להוסיף לנ״ל, הוא שמאנגלית של כיתות ד׳-ה׳ (לדעת abc, מה זה red, blue, sit) ודאי לא נכנסים להייטק.א. מה שכתבו שאנגלית זה סכנה הואיל והם נחשפים ל״שוק העבודה״
לא.האם כל הרשת לומדת אנגלית כעת?
כמה נכון.!אם המורים שם צבועים והילדים מדברים על סרטים ושטויות, ואין הספקים נורמלים בלימודים התורנים, ולא ידע, תבריח את הילד משם הכי מהר שאפשר