• ניתן לשלוח יישובים בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, שיודפסו בע"ה בקובץ בית יוסף מהדורת תשפ"ה למייל: office@moreshet-maran.com בקובץ וורד, עד לחג השבועות תשפ"ד, אין התחייבות לפרסום, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום.

אבקת חלב

קורסיה

Well-known member
באתר של קו ההלכה כאן בשיעור של הרב פנחסי על כשרות בדקה 27, הרב אמר שמרן הראשל"צ מקל באבקת חלב נוכרי. אמנם בילקו"י יו"ד ס' פא סעיף יד כתב שמעיקר הדין מותר אך ראוי להחמיר. וכן בילקו"י פורים ס' תרצה הערה נב כתב שרבים מבני התורה מחמירים בדבר (ובסוף כתב שרבים מהחרדים לדבר ה' נהגו איסור בדבר).

אמנם אחד הרבנים בקהל אמר שכיום מייצרים אבקות חלב רק מגבינה ולא מחלב ולכן אין את ההיתר שכתבו בעבר

אך אני תמה הרי א"א לגבן חלב רק מחלב בהמה טהורה וחלב טמאה אינו מתגבן (יו"ד קטו, ב' ברמ"א). ורק יש לחוש לרכיבים אחרים (כש"כ בש"ע שגבינות עכו"ם אסורים מפני שמעמידים אותם בקיבת שחיטתם שהיא נבלה. משמע שאין לחוש לחלב, אלא רק למה מעמידים אותה, ובזמנינו איזה עוד רכיבים מערבים בה). ואם יש הכשר שבדק את הגבינה שממנה עשו את האבקת חלב, למה יפול ההיתר?
 
חזור
חלק עליון