• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • בשורה משמחת: בעז"ה עומד לצאת לאור בימים הקרובים ילקוט יוסף ברכות חלק א' החדש. מחיר מוזל לקבוצות הנרשמים מראש (כגון כוללים, קהילות, בתי כנסת וכדו'), לפרטים והרשמה יש לפנות למרכז למורשת מרן במייל: y@moreshet-maran.com

אבקת חלב

קורסיה

Well-known member
באתר של קו ההלכה כאן בשיעור של הרב פנחסי על כשרות בדקה 27, הרב אמר שמרן הראשל"צ מקל באבקת חלב נוכרי. אמנם בילקו"י יו"ד ס' פא סעיף יד כתב שמעיקר הדין מותר אך ראוי להחמיר. וכן בילקו"י פורים ס' תרצה הערה נב כתב שרבים מבני התורה מחמירים בדבר (ובסוף כתב שרבים מהחרדים לדבר ה' נהגו איסור בדבר).

אמנם אחד הרבנים בקהל אמר שכיום מייצרים אבקות חלב רק מגבינה ולא מחלב ולכן אין את ההיתר שכתבו בעבר

אך אני תמה הרי א"א לגבן חלב רק מחלב בהמה טהורה וחלב טמאה אינו מתגבן (יו"ד קטו, ב' ברמ"א). ורק יש לחוש לרכיבים אחרים (כש"כ בש"ע שגבינות עכו"ם אסורים מפני שמעמידים אותם בקיבת שחיטתם שהיא נבלה. משמע שאין לחוש לחלב, אלא רק למה מעמידים אותה, ובזמנינו איזה עוד רכיבים מערבים בה). ואם יש הכשר שבדק את הגבינה שממנה עשו את האבקת חלב, למה יפול ההיתר?
 
חזור
חלק עליון