גלעד רובין
Member
האם מישהו שמע או יודע מקור לכך שבשביל שייחשב הלימוד בליל שבועות תיקון כרת אז אסור לאכול במשך הלימוד?
ויעבור על איסור עינוי ביו"ט, ואח"כ יתענה ע"ז וכו' וכו'...האם מישהו שמע או יודע מקור לכך שבשביל שייחשב הלימוד בלילשבועות תיקון כרת אז אסור לאכול במשך הלימוד?
למה איסור עינוי??ויעבור על איסור עינוי ביו"ט
למה להחמיר בזה? תחמירו בדברים יותר חשובים!האם מישהו שמע או יודע מקור לכך שבשביל שייחשב הלימוד בלילשבועות תיקון כרת אז אסור לאכול במשך הלימוד?
כמו מה?למה להחמיר בזה? תחמירו בדברים יותר חשובים!
לימוד. ואל תקשה שאדרבה האוכל זה ביטול תורה. תאכל, תשתה תמשיך ללמודכמו מה?
אבל מרן החידא כותב להתוודות בליל שבועות? - לא. אז הוא לא דיבר על יו"ט.כך כותב מפורש מרן החידא
יוסף בסדר סימן ב
סדר לחברה קדושה שרצו ללמוד לילה אחת כולה. לתקון כרת:
א. יזהרו להתפלל ערבית בחברה ותיכף אחר ערבית יתחילו הלימוד:
ב. יזהרו שלא יאכלו כלל אמנם ישתו קאהב"י ומים:
ג. יאמרו בהכנעה וידוי כו' מה נאמר כו':
ד. קודם לימודם יאמרו בלילה תפלה זו:
הצג קובץ מצורף 21279
הגחיד"א ז"ל כתב על תיקון כרת בעלמא, אבל השואל שאלאבל מרןהחידא כותב להתוודות בליל שבועות? - לא. אז הוא לא דיבר על יו"ט.
כלומר, מי שרוצה שלימוד ליל שבועות יעלה לו כתיקון כרת.האם מישהו שמע או יודע מקור לכך שבשביל שייחשב הלימוד בליל שבועות תיקון כרת אז אסור לאכול במשך הלימוד?
לענ"ד תיקון שבועות עולה ככמה כריתות אבל לא נראה לי שזה קשור לאוכל.הגחיד"א ז"ל כתב על תיקון כרת בעלמא, אבל השואל שאל
כלומר, מי שרוצה שלימוד ליל שבועות יעלה לו כתיקון כרת.
בנוסף, כמדומני שלימוד ליל הושענא רבה הוא ג"כ תיקון כרת אע"פ שאין אומרים וידוי.
אין לי מושג בעניינים אלולענ"ד תיקון שבועות עולה ככמה כריתות אבל לא נראה לי שזה קשור לאוכל.
אשמח לדעת איך לשאול...אולי השואל ישאל דרך דורש ציון את הגרב"צ מוצפי שליט"א
ויעבור על איסור עינוי ביו"ט, ואח"כ יתענה ע"ז וכו' וכו'...
לעניין זה אומר האמת, אני חושב שיש בזה תוספת חיזוק גדולה לבעלי הבתים וכדו' שדווקא הם מרגישים הרבה יותר קדושה והתעלות בכך שנמנעים לחלוטין מאכילה במשך כל הלילה וגורם להם חיזוק משמעותי בלי קשר לתיקון וכו' אלא בתור הנהגה בעלמא אפי'... יש כאלה שאם אוכלים אז מתעסקים בזה עסק גדול ובאמת זה מוציא אותם מהתיקון, בדידי הוה עובדא שבעבר שמעתי עניין זה וכך אמרתי לכמה אנשים אצלנו והם מאוד התחזקו וכו' אבל זה סתם בתור משהו צדדי כמובן רווח קטן מהצד ולא שבשביל זה נאמר כך לאנשים, רק אם יש מקור וכו'.למה להחמיר בזה? תחמירו בדברים יותר חשובים!
וכי לא אוכלים סעודת יו"ט בליל שבועות?האם מישהו שמע או יודע מקור לכך שבשביל שייחשב הלימוד בליל שבועות תיקון כרת אז אסור לאכול במשך הלימוד?
זה אינו"ותיכף אחר ערבית יתחילו הלימוד".