אשתדל לברר הדבר אצלו שוב.צודק.
והיודע על אנשים האוכלים חופשי מבשר בכשרות של העדה החרדית, שאינו של "וול דאן", מן הראוי להודיעם שהרב עמאר, לא נתן הכשר על בשר זה. ולדידן בני ספרד לכה"פ אין ראוי לאוכלו.
בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
אשתדל לברר הדבר אצלו שוב.צודק.
אמת. הרב יצחק יוסף מדגיש שהכוונה לבשר של הרב לנדא שהוא כשר גם לשיטת הבית יוסף.לפי מה שאמרו בהכשר של הר' לנדא יש 2 קוי יצור אחד לפי שיטת הב"י
ועוד אמרו לי שגם הכשר הרב רובין טוב לספרדים
כפי מה שהבנתי הלא חלק בית יוסף אינו נמכר לציבור אלא רק לאולמות. ולכן צריך להזהר בזה רק באולמות.אמת. הרב יצחק יוסף מדגיש שהכוונה לבשר של הרב לנדא שהוא כשר גם לשיטת הבית יוסף.
אני חושב שזה לא כ"כ מצוי, אבל אצלנו באחד החנויות יש 2 סוגים של הרב לנדא שעל אחד מהם כתוב שזה רק לשיטת הרמ"א, ולכן צריך לשים לב לזה...
תקרא מה השואל/הכותב כותב:אכן לא הבנתי למה הוא תקף את השואל
שלחתי חבר שגר בסמוך להגרש"מ עמאר שליט"א שישאל שוב, ואמר לו היום, רק של וול דאן.אשתדל לברר הדבר אצלו שוב.
והיודע על אנשים האוכלים חופשי מבשר בכשרות של העדה החרדית, שאינו של "וול דאן", מן הראוי להודיעם שהרב עמאר, לא נתן הכשר על בשר זה. ולדידן בני ספרד לכה"פ אין ראוי לאוכלו.
ככל הנראה, ככה מסתבר כי כמעט ואינו נראה, ואעפ"כ כתבתי שבאזור שלנו יש סופר שניתן למצוא שם גם את הבשר שהוא רק לשיטת הרמ"א (אז עכ"פ כדאי לשים לב ליתר ביטחון), אבל ע"פ רוב ככל הנראה הבשר שמוכרים ברשתות בכשרות של הרב לנדא הוא גם לשיטת מרן הבית יוסף.כפי מה שהבנתי הלא חלק בית יוסף אינו נמכר לציבור אלא רק לאולמות. ולכן צריך להיזהר בזה רק באולמות.
מחילה השואל צודק במאה אחוז!הבנאדם לא שאל, אלא החליט שהוא הרב המשיב, ושהדברים שהובאו באתר לפנ"ז "מטעים ומכשילים". אז הרב מוצפי השיב כסיל כאוולתו.
הרב מוצפי סובר שבמסלול לשיטת הרמ"א מקפידים יותר משאר ההכשרים במסלול של שיטת הב"י.מחילה השואל צודק במאה אחוז!
יש לרב לנדא שתי מסלולים אחד זה רק לשיטת הרמ"א ואחד חלק אז איך בדיוק אפשר לאכול הכל?
| |
|
כ"כ הגרש"מ עמאר שליט"א מפורש במכתבו.כמה דברים
1. לגבי בשר העדה החרדית, ידוע לי מכלי שני או שלישי אבל אמין מאד, שהסיבה שהרב עמר מתיר מהחברה הזו היא בגלל שהם קיבלו על עצמם להקפיד על שיטת הב"י ואפילו שמו משגיח נוסף מטעם הרב עמר שמשגיח על כך.
אם כתוב במפורש שזה לדעת הרמ"א זה אומר שיש בזה סירכא שלרמ"א מותר ולמרן הש"ע אסור. ומה יעזור לי שיש להם עוד הידורים? לכן חייב להדגיש שמותר בהכשר הרב לנדא חלק ב"יהרב מוצפי סובר שבמסלול לשיטת הרמ"א מקפידים יותר משאר ההכשרים במסלול של שיטת הב"י.
וכידוע מרן זיע"א ביבי"א כתב שיש ס"ס להקל.
לכבוד הרב @קורסיהאם כתוב במפורש שזה לדעת הרמ"א זה אומר שיש בזה סירכא שלרמ"א מותר ולמרן הש"ע אסור. ומה יעזור לי שיש להם עוד הידורים? לכן חייב להדגיש שמותר בהכשר הרב לנדא חלק ב"י
הס"ס הוא הוא רק כשאינך יודע אם יש סירכא או לא. ספק אין סירכא וספק כהרמ"א
אך כשכתוב גלאט רמ"א אין את הספק הראשון
וה"ה כיום בהשגחת הרבנות, יש להם ליין חלק ב"י ויש ליין 'כשר'
אדרבה, תביא לנו מידע מדוייק.אני חושב שחסר כאן ידע בסיסי
ידוע לכם כמה בהמות יוצאות ללא סירכות בשחיטות חו"ל? כפי שזכור לי מתוך כ 30-40 בהמות יוצא אולי 4-5 בהמות ללא סירכות!
מובן היטב כמה נסיון יש לכשרויות להקל מה נקרא סירכות ומה סתם ליחה וכך להכשיר יותר בהמות כחלק, והגבול שמחלק בין סירכות לליחות שונה מאד בין הבדצ"ים השונים.
עכ"פ פשיטא שבכשרויות שמתירות בדיקת הסירכות רוב ודאי של הבהמות הם עם סירכות.
כעת השגתי את ההסרטה שמרן הראשל"צ שליט"א אומר זאת."בשר בקר בכשרות בד"ץ העדה החרדית הוא הבשר הכי פחות טוב לספרדים" כך אומר וחוזר על כך שוב ושוב מרן הראשל"צ שליט"א בשיעוריו.
השאלה אם אפשר לדון לפי פירושים והשארות, אולי הכי פשוט זה לשאול את ההכשר בעצמו מה המציאות שם, ולא לקבוע מציאות לפי מה שנראה לנוולעומת זה יש קו שמקפידים על סירכות אבל לא באותה רמה, אלא סומכים באופנים מסויימים על הרמ"א, אבל עדיין יתכן שהם מקפידים על סירכות יותר מרוב ההכשרים, וגם הספרדים.
בד"כ כל הכשר מציג עצמו כאילו הוא הכי מחמיר בנושא, ופוסל סירכות יותר מאחרים, אבל אנשים שהתעסקו בשחיטות עם כמה כשרויות אומרים בפה מלא שקיים מציאות כזו שהכשר אשכנזי שמקל לפי הרמ"א עדין בפעל מחמיר יותר בעניין הסירכות מהכשר ספרדי שמקפיד על חלק, והכל בגלל שכל אחד מחליט בעצמו מה סירכה ומה סתם ליחה.השאלה אם אפשר לדון לפי פירושים והשארות, אולי הכי פשוט זה לשאול את ההכשר בעצמו מה המציאות שם, ולא לקבוע מציאות לפי מה שנראה לנו