• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

בושם בכיפור

האם יש חולקים?
אכן יש חולקים ואוסרים משום איסור סיכה [עי' שועה"ר ריש תרי"א כמדו'].


ואולם בילקוט יוסף שבת ד סימן שכז - דיני סיכה בשבת סעיף ו
ו. מותר לתת בשבת מי בושם על הפנים או על הידים, ואין בזה איסור סיכה. ואף ביום הכפורים יש להקל בזה. ואף על השערות יש להקל. אולם כבר ביארנו לעיל (סימן שב וסימן שכב) שאסור ליתן בשבת ריח טוב על גבי מטפחת וכדומה, משום מוליד ריחא. ומכל מקום מי שהתיז על גופו מי בושם מיוחדים להעברת הזיעה [דיאודורנט] מותר לו להחליף בשבת בגד אחר, אף שהריח יעבור על הבגד, שהרי אינו מתכוין להולדת הריח בבגד, והוי פסיק רישיה דלא איכפת ליה באיסור דרבנן.ו)
 
הרב ללוש שליט"א רצה לחדש שמתי שלא מתכוון לסוך, אלא רק אין לו איפה להתיז את הבושם ומתיזו על ידו רק כדי להריחו מותר, ואינו כלהעביר הזוהמא. וק"ק שהרי הפוסקים כתבו שמה שאסור לסוך להעביר הזוהמא אע"פ שלא מכוון לתענוג משום ש " מ"מ תענוג יש בדבר, ופסיק רישיה הוא " וא"כ בפשטות ה"ה גם במקרה שאין לו היכן להתיז את הבושם הוי פסי"ר ואסור.

אמנם, כפי שצוין לעיל מרן שליט"א פסק שאין בזה סיכה כלל (שהרי זה אינו סוג של שמן וכדו', וכן אינו ראוי למאכל ועוד כמה צירופים בסוגיית סיכה)
וא"כ נשאר רק איסור רחיצה, ולענ"ד כוונת מרן שליט"א אינה להתיר להתיז בושם על הגוף בשופי, שהרי אף לתת אצבעו במים אסור, אלא רק אם הוא מצטער או כדי להעביר ריח רע. כנלע"ד פשוט.
 


כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון