• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

בירור על השו"ע החדש של דרשו

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
דיבורים דיבורים
שיטתו שונה מהותית משיטת מו"ר הגר"ע ז''ל, לכן לדעתו אין צריך להביאה בספרים שהוא מוציא.
אפשר לומר זאת גם על דרשו?
(או ששם זה שונה כי אין להם קו שיטתי אחד,הם מביאים את כל הדעות של הפוסקים מכל גווני הקשת ורק את דעת מרן לא. מה שאין כן באהבת שלום ששם גם פוסקים אשכנזים לא הובאו,רק פוסקים אליבא דהבן איש חי זיעא)

אפשר לומר זאת גם על דרשו?
(או ששם זה שונה כי אין להם קו שיטתי אחד,הם מביאים את כל הדעות של הפוסקים מכל גווני הקשת ורק את דעת מרן לא. מה שאין כן באהבת שלום ששם גם פוסקים אשכנזים לא הובאו,רק פוסקים אליבא דהבן איש חי זיעא)
האמת שאיני מכיר את המשנ"ב של דרשו.
אני רגיל במשנ"ב הישן עם האותיות השבורות, מהדורת וועד הישיבות.

עכ"פ אנחנו לא יכולים להכריח אף אחד לכתוב להזכיר ולהביא דעות שאנו חפצים
מה שכן אנחנו יכולים זה שלא לקנות.

בסופו של דבר לענ"ד זה לא חכם להשמיט ולהעלים דעות וחכמים, כי הלומד הסביר ירצה לראות את מגוון הדעות, וכשמעלימים ממנו הוא יבחר במהדורה המזכירה את מגוון הדעות. כנלע"ד.

עכ"פ אנחנו לא יכולים להכריח אף אחד לכתוב להזכיר ולהביא דעות שאנו חפצים
מה שכן אנחנו יכולים זה שלא לקנות.
ודאי,פשוט שכך!
רק מהצד של לדון לזכות, באמת אם זו משנ"ב במהדורת פוסקי הבן איש חי,אז לא אמור להכעיס שלא שמו את מרן(וגם אם קראו לזה פוסקי ספרד.. אז מבין שיש פה קצת "עקצוץ" כי לקחתם בעלות על פוסקי ספרד כאילו מרן ח"ו לא כזה,אבל באמת אפשר לעשות אוקימתא קטנה וזה די הגיוני שהכוונה פוסקי ספרד(אליבא דבן איש חי) ולאו בדווקא לפגוע במרן.אבל אם מדובר במהדורה שכוללת את כל הקווים בהלכה,להשמיט קו אחד זה לכאורה באמת תימה גדולה

בסופו של דבר לענ"ד זה לא חכם להשמיט ולהעלים דעות וחכמים, כי הלומד הסביר ירצה לראות את מגוון הדעות, וכשמעלימים ממנו הוא יבחר במהדורה המזכירה את מגוון הדעות. כנלע"ד.
מצד אח דנכון,ולכן יש את כל המשנב הספרדים ב"ה
מצד שני אם זה מהדורה מסויימת לקו ספציפי,באמת הגיוני להשמיט את כל השאר! כמו שמקודם פרסמתי על קיצור ש"ע עם הערות הרב עובדיה(על הרב גאנצפריד) ובאמת מישהו שאל בצדק אם קוראים לזה קיצור ש"ע הרב עובדיה,למה הביאו דעות הבן איש חי והאור לציון זיעא??
ראה כאן (אני מרגיש כזה מגניב שהכנסתי קישור לאשכול אחר ולא סתם הדבקתי אותו אלא הכנסתי בטקסט. בשלב הבא אני עוד אתחיל להשתמש בגופן הקטן כשאני רושם דברים שנונים כאלה..... :) )

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון