בן איש חי "מאיר עינים" עם ביאורים וליקוטים מדברי הפוסקים

ראשית דברי אומר: על שאני מעלה כאן בפורום את דברים אלו מפני שאני יודיע בוודאות גמורה שהדברים יביאו לתועלת גמורה.

שם בא"ח ח"א ש"ר פר' בא הלכה י' הערה לא: "לא מצאתי כעת מי שכתב סברה זו בפרוש" עיי"ש
ומיהו יעיין הלומד מש"כ הרה"ג אפרים כחלון בגליון רב ברכות גליון יב עמוד נח ע"כ

שם פר' בשלח הלכה טז הערה מז: עימש"כ בטוב טעם ודעת כדרכה של תורה להסביר הדק היטב כפתור ופרח את דברי הבא"ח הנ"ל, בספר "מנחת משה" (ביאור על ספר בא"ח לחכם משה שמש מחותנו של הגאון חכם נתן בן סניור שליט"א מב"ב יע"א הו"ל בשנת התשפ"ד), ועוד ישב זאת בחכמה ותבונה ובמלאכת מחשבת בספר "עטרת יעקב" (ביאור על ספר בא"ח לחכם יעקב שלום עובדיה יצ"ו בן החכם הנודע ר' מצליח עובדיה ע"ה הו"ל בשנת התשע"ג), וכן הוא בקציר'ת האומ'ר בספר "שערי יוסף" לחכם יוסף שמואליאן מב"ב יע"א התשע"ח,
לולא ששמעתי שיעור מרתק מת"ח כאן בעיה"ק בנושא זה והביא רק צד של החולקים על הבא"ח, והפלא ופלא בעיני ובליבי כאלו 'קושיות חזקות' על הבא"ח, אמרתי בליבי איך העלה, והנה תכף נטילה הראתי לחכם את מש"כ החכמים הנ"ל לישב את דברי הבא"ח הללו ושמח שמחה עד בלי די אמרתי למה רק אנחנו נשמח שגם המחבר ישמח (אני מקווה)

נ.ב. אין ספק שניקף לזכותו של המו"ל "מאיר עינים" שמתרבה הדעת ללמוד בתורתו תורת רבנו יוסף חיים זיע"א יהי שנזכה לאכול מהפסחים ומהזבחים, בבנין בית מקדשנו ותפארתינו, ובא לציון גואל, ויראו עיננו וישמח ליבנו, קול צופיף ישאו קול, יחדיו ירננו, בעגלא ובזמן קריב, אמן.

שאלה-273139
לכבוד מרן שלום ומחילה
ישנו ספר בן איש חי שהמחבר בתוך דברי הבן איש חי הביא כמה דעות ואני חושש לרוכשו כי אולי לא ניחא לה להבן איש חי שיעשו כך
האם מותר

תשובה
ידוע ומפורסם כי הגאון הבן איש חי זיע"א התנגד שיוסיפו, או יקצרו את דבריו, וכך כתב בפירוש נכדו הרב דוד חיים זצ"ל. ואני העבד מכיר את הענין מקרוב.
אני ראיתי הספר "בן איש חי - מאיר עיניים" הנ"ל בביתו של הגרב"צ מוצפי שליט"א

באחד המקומות בהערות בספר נראה שגם עוד יוסף חי הולך לצאת באותה מתכונת
עוסק המחבר בהוצאת הספר "עוד יוסף חי" לרבינו הבא"ח בהוצאת 'מאיר עיניים' שנמצא כעת בשלבי הגהה סופיים
שמועה טובה תדשן עצם!!
יצא כבר בס"ד, וכשמו כן הוא "מאיר עיניים"!

אני ראיתי הספר "בן איש חי - מאיר עיניים" הנ"ל בביתו של הגרב"צ מוצפי שליט"א
הוא כותב נגד הכנסת דברים ב"תוך" דברי הבא"ח, וכמו שכתב שהתנגד שיערכו את דבריו.
כאן לא ערך ולא הכניס בתוך דברי הבא"ח. אלא הוסיף למטה.

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון