• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

בקשה לעריכת מעמד "הקבלת פני רבו" פסח תשפ"ה

זה בית כנסת גדול, נכנסים שם מאות אנשים.
וגם הבית כנסת משתתף קצת בעלויות.
זה המצב כשאין תקציבים.
כמובן שלא ישמע תלונה אני מעריך מאד פועלכם למען התורה בכלל ותורת מרן בפרט אשריכם
רק כואב לי שאין למרן את כבודו הראוי מחמת כל מיני גורמים ודוק

בכל מקרה כיון שהגוף הלא פוליטי שמייצג את מרן הרב יצחק זה מורשת מרן אנחנו לא נחתור תחתיו והוא עושה רבות למען התורה אבל אני בהחלט ממליץ לו לחשוב על אירוע יוצא דופן וברמה של לא פחות מבניני האומה כבר בסוכות הבא עלינו לטובה. שזה יבוא מארגון כזה נראה לי שמרן לא יסרב גם אם דרעי יסרב

בכל מקרה כיון שהגוף הלא פוליטי שמייצג את מרן הרב יצחק זה מורשת מרן אנחנו לא נחתור תחתיו והוא עושה רבות למען התורה אבל אני בהחלט ממליץ לו לחשוב על אירוע יוצא דופן וברמה של לא פחות מבניני האומה כבר בסוכות הבא עלינו לטובה. שזה יבוא מארגון כזה נראה לי שמרן לא יסרב גם אם דרעי יסרב
אל תחתור
נעשה בשיתוף

אם דרעי מסרב אז אין מימון.

ארגון פעילויות תורניות וחברתיות בהקפים נרחבים, ארגון אירועים ופעילויות למשפחות, לנערים ולילדים בתקופות החגים והחופשות.

• מחלקת התרבות מקיפה את מעגל השנה באירועים מגוונים, עשירים וחוויתיים לכל גיל.
  • מתקיימת פעילות לכל המשפחה, מבוגרים, נשים, ילדים ובנות נעורים, במגוון של הרצאות, סרטים, סדנאות, טיולים, הצגות ומופעים חינוכיים.
  • פעילויות סביב חודשי השנה:
    • השתתפות בשמחות בית השואבה המתקיימות בבתי הכנסת, בתי מדרש ובישיבות בחג הסוכות.
    • בחג החנוכה מתקיימת פעילות של אירועים ואטרקציות לכל המשפחה. וכן, חידון טריוויה נושא פרסים בנושאי חג החנוכה.
    • בחודשי החורף מפעילה המחלקה הרצאות, סדנאות לגברים ומופעים לנשים בתחומים שונים.
    • בערב פסח מארגנת המחלקה לונה פארק עבור ילדי העיר וכן אירועים נוספים המקלים על ההורים בהכנות לחג. ובנוסף, מחלקת משחק יחודי לכל בית אב בעיר.
    • בלג' בעומר מעניקה המחלקה חומר המשמש את החוגגים בדרך להילולת רבי שמעון בר יוחאי. כמו כן, מחלקת קרטיבים לכל ילדי הת"תים החוגגים את הילולת ר' שמעון בר יוחאי.
    • בחודשי הקיץ מתקיימים אירועי הפעלה לילדים בגינות הציבוריות בעיר.
    • לקראת בין הזמנים מחולקת חוברת מהודרת ופעילה (חידונים, שעשועונים ועוד) ובה מידע על אטרקציות, טיולים, הצגות וכו' לכל המשפחה.
  • יצויין כי כל הפעילויות מפוקחות על ידי משמרת הקודש והחינוך.
  • המחלקה שותפה לבניית ימי השתלמות ליחידות העירייה.
  • מחלקת תרבות בשיתוף אגף החינוך משתתפת בעזרה לטיולים של הת"תים על מנת להקל על ההורים.

זה המפרט של העייריה ממש נראה עם רצון לממן

ארגון פעילויות תורניות וחברתיות בהקפים נרחבים, ארגון אירועים ופעילויות למשפחות, לנערים ולילדים בתקופות החגים והחופשות.

• מחלקת התרבות מקיפה את מעגל השנה באירועים מגוונים, עשירים וחוויתיים לכל גיל.
  • מתקיימת פעילות לכל המשפחה, מבוגרים, נשים, ילדים ובנות נעורים, במגוון של הרצאות, סרטים, סדנאות, טיולים, הצגות ומופעים חינוכיים.
  • פעילויות סביב חודשי השנה:
    • השתתפות בשמחות בית השואבה המתקיימות בבתי הכנסת, בתי מדרש ובישיבות בחג הסוכות.
    • בחג החנוכה מתקיימת פעילות של אירועים ואטרקציות לכל המשפחה. וכן, חידון טריוויה נושא פרסים בנושאי חג החנוכה.
    • בחודשי החורף מפעילה המחלקה הרצאות, סדנאות לגברים ומופעים לנשים בתחומים שונים.
    • בערב פסח מארגנת המחלקה לונה פארק עבור ילדי העיר וכן אירועים נוספים המקלים על ההורים בהכנות לחג. ובנוסף, מחלקת משחק יחודי לכל בית אב בעיר.
    • בלג' בעומר מעניקה המחלקה חומר המשמש את החוגגים בדרך להילולת רבי שמעון בר יוחאי. כמו כן, מחלקת קרטיבים לכל ילדי הת"תים החוגגים את הילולת ר' שמעון בר יוחאי.
    • בחודשי הקיץ מתקיימים אירועי הפעלה לילדים בגינות הציבוריות בעיר.
    • לקראת בין הזמנים מחולקת חוברת מהודרת ופעילה (חידונים, שעשועונים ועוד) ובה מידע על אטרקציות, טיולים, הצגות וכו' לכל המשפחה.
  • יצויין כי כל הפעילויות מפוקחות על ידי משמרת הקודש והחינוך.
  • המחלקה שותפה לבניית ימי השתלמות ליחידות העירייה.
  • מחלקת תרבות בשיתוף אגף החינוך משתתפת בעזרה לטיולים של הת"תים על מנת להקל על ההורים.

זה המפרט של העייריה ממש נראה עם רצון לממן
איזו עירייה? בבני ברק?

אני חושב שרק עם שס זה יעבוד ואני לא בטוח שדרעי יתנגד אבל צריך להקים גוך עצמאי לא רשמי שיהיה לו את הכולת לעמוד מול גופים שונים וגם יהיה לו קרן משלו לממן אירועים כאלו

אני חושב שרק עם שס זה יעבוד ואני לא בטוח שדרעי יתנגד אבל צריך להקים גוך עצמאי לא רשמי שיהיה לו את הכולת לעמוד מול גופים שונים וגם יהיה לו קרן משלו לממן אירועים כאלו
אמת
מורשת מרן זה הדיבור
תלמידי אמתת של מרן

נסה עם החברה למתנסים[בניהול שלנו חיים ביטון אחראי בכל הארץ]
או החברה הכללית בני ברק של פולק
יש שם חבר וועדה ספרדי
פנה לכל גוף אפשרי
פעלו חזק
חשוב ממש

תראה זה קצת בעיה לערוך הקבלת פני רבו רצינית לרב אחד שיש לך עוד גדולי ספרדים במועצת אני בעד הקבלת פני רבו משותפת לכלל חברי המועצת זה יהיה אירוע בקנה מידה אחר לגמרי !!!
לא הבנתי. למה מי מינה את שאר חברי המועצת? מישהו התייעץ איתנו? ואם הם חברי מועצת מה זה אומר? בעינינו אין לזה שום משמעות עם כל הכבוד לכולם. יש לנו את הרב שלנו ודיינו.

לא הבנתי. למה מי מינה את שאר חברי המועצת? מישהו התייעץ איתנו? ואם הם חברי מועצת מה זה אומר? בעינינו אין לזה שום משמעות עם כל הכבוד לכולם. יש לנו את הרב שלנו ודיינו.
אני בעיה אבל אני מציע שישעו את זה בטדי כמו פעם זה יכול לשדר עוצמה

אני בעיה אבל אני מציע שישעו את זה בטדי כמו פעם זה יכול לשדר עוצמה
מסבירים לך רבינו אין כסף. תקשיב תקשורת תשמע כל היום בכיות אין כסף, מה לעשות המצב בבטטה. מורשת מרן לא גוף פוליטי. מי שצריך להכיר טובה מתכחש למי שעשה אותו בן אד'ם.

א-מי שמינה את שאר חברי מועצחה"ת הוא מרן הגאון רבי משה מאיה שליט"א, (חוץ ממו"ר הגאון הגדול ר"ר אלבז שליט"א שהתמנה ע"י מרן חכם שלום זי"ע).
ב-ממש לא צריך להתייעץ איתך או עם כל איש חינוך אחר בקשר לצירופם של גדולי ישראל לגוף שמנהיג את הציבור הספרדי...
ג-בהחלט לי ולעוד רבים יש משמעות לכל חבר מועצחה"ת באשר הוא, וזה לא סתירה למנהיגותו העיקרית של מורה דרכנו מרן הראש"ל שליט"א
ד-היות והיום יש עוד קבוצות גדולות אחרות בתנועה אירוע הקבלת פני רבו למנהיג אחד ע"י התנועה יכול ליצור נפיצות מיותרת של מחלוקת...

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון