בינתיים לא. כפי מה שהבנתי וכפי מה שנראה, אין לראש"ל את הזמן לעבור על זה. מחכה שיגמור את משרת הראשון לציון. (כלומר הוא מחכה, כך אמר לי הרב יאיר נאמן, שהראשל"צ אמר לו שהוא רוצה לכתוב עוד ועוד, ואין לו את הזמן, הוא מחכה לגמור את משרת הראשון לציון ולשבת ולכתוב, ואם בנושאים רגילים אין לו זמן לכתוב, כ"ש בנושאים רגישים וארוכים מעין אלו).
וכיו"ב הגרד" יוסף, האחראי על ההסכמות שם אמר לי שהגר"ד יוסף ראה, אבל הרב נוסע הרבה לחו"ל ובין טיסה לטיסה הוא יושב וכותב, ואין לו כ"כ זמן לעיין בסוגיא סבוכה זו, בפרט שיש לדעת איך לכתוב את זה והוא נושא רגיש וכו'. והוסיף להזכיר לו מידי פעם להכניס לו את זה שוב.
מצורף הקונטרס, לצערי זה עוד לא יצא לאור, אני מחכה להסכמות.
אני מצד אחד מבין אותם, כי באמת זה לא סוגיא פשוטה כל כך, צריך לראות את כל הצדדים ולעיין היטב, כי יש כאן כמה נידונים, חדא אם באמת אין חולק על מקום השוק, וגם אם השוק הוא החלק התחתון אולי מועיל גרביים אטומות או אפילו פשרה בין האטומות ללא אטומות (כאילו דעה אמצעית בין השיטות), או אולי מועיל מנהג שאחרי שנהגו אז כבר רגילים בזה וכד'.
ואף שלנו פשוט שכל הטענות הנ"ל אינן נכונות, וחובה קדושה ללבוש בגד רחב עד הקרסול וכו' [והארכתי בקונטרס בטוב טעם], מ"מ יש הרבה שלא מונחים בסוגיא, ומאחר שמנהג העולם הוא להיפך, אז בינתיים משאירים את המנהג על מקומו, כי אין להם את הזמן לעיין היטב בנושא זה אולי למצוא טעם למנהג (אגב זה מנהג של מדור ההשכלה ואילך, ואיני חושב שצריך למצוא לו טעם). וכבר כתבתי מה אמר הראשל"צ לרב יאיר נאמן.