דעת הרב בנימין חותה בעניין הפפושדו

הוא לא עוצר !?
מה שייך "לעצור"?...
בסה"כ הוא הקליט לפני כמה ימים, שאע"פ שהוא אמר שמכיון שזה ספק ויש לבימנע ולא לאכול בפסח, שלא יטעו שמחמת כן אין לאכול את זה גם אחרי פסח, אלא אע"פ שפסח הוא סובר שזה ספק ויש להימנע, מ"מ אחרי פסח לכו"ע מותר.

מה שייך "לעצור"?...
בסה"כ הוא הקליט לפני כמה ימים, שאע"פ שהוא אמר שמכיון שזה ספק ויש לבימנע ולא לאכול בפסח, שלא יטעו שמחמת כן אין לאכול את זה גם אחרי פסח, אלא אע"פ שפסח הוא סובר שזה ספק ויש להימנע, מ"מ אחרי פסח לכו"ע מותר.
דווקא נראה שהוא מנסה לתקן את זה עכשיו, על ידי שאומר שזה רק ספק...

לא ענית. אני אומר שגם שמרן זיעא היה חי, דיברו נגד ולכן אין מה להתרגש ממה שהיום מדבר נגד.
ולגבי המשפט הזה: "והעליהום המיותר הזה על כל מי שחושש לאיסור כרת ולא רוצה לאכול" שכתבת. זה מצחיק שאתה הופך את היוצרות.
כל שנה מחדש במשך עשרות שנים (עוד בחיי מרן) היו יוצאים נגד המפעל והעוגיות וההכשר וכו'.
אז אם מישהו קם להגן על זה ואדרבה מציל ממון אחרים, הוא עושה עליהום?
ומחילה מכתר, אבל מדבריך נשמע שגם מרן זיעא עשה עליהום......
הרי מרן כל שנה מחדשדיבר בשבח העוגיות. אז גם למרן אתה קורא שעשה עליהום.
עכשיו מובנים לי דברי הרב נקי שליטא שאומר שפוגעים בכבוד התורה.
כי כל אחד שבא ואומר "תתרחקו מהעוגיות" "חייב לאכול רק אותם שאתם מחפשים היתר" ועוד משפטים, זה בעצם אנשים שגם תמהים על מרן למה דיבר בשבח העוגיות.
מרן זה מרן ואף אחד לא ידמה לו. מבחינתי כיום למתירים והאוסרים יש את אותו הכח. גם אם משה רבינו היה אומר שזה כשר לפי שנה לא הייתי סומך היום. מקווה שעכשיו אני ברור.
(רוב הדברים שכתבת בענין כבוד התורה לא רלוונטים)

"לכאורה" זה מנקה אותם מהאישום "תביעה בערכאות", אבל באמת יש כאן תעלול, כי ע"פ דין תורה הולכים אחר הנתבע, אבל כאן דורשים ממנו להסכים בתוך שבוע לדיין "מוסכם על הצדדים" כלומר מוסכם עליהם. ואם לא יסכים בתוך שבוע תמשיך התביעה בערכאות. והבן.

שכל הזמן צעק וחזר ואמר שהוא סובר שזה רק ספק והדגיש שהוא לא אומר שזה אסור אלא רק ספק!
והמשיך שאם זה "ספק כרת" - אסור לאכול, ולא תיגע בו יד, כי סקול יסקל או ירה יירה, אם בהמה אם איש לא יחיה!!!
במקום להגיד, לדידי זה ספק, ובמה שאני לא יודע ולא מבין אני לא מחווה דעה, כי לא נשכח שעל המאזניים יש גם את מה שמרן רשכבה"ג הורה בזה להיתר כחמישים שנה, ואמר שיבושו ויכלמו מוציאי הלעז, ואין ע"ז כפרה ביוה"כ!
בפרט מי שהוא רב המתהלך עם הלוגו של מרן, כך ראוי והגון לו. ושלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן.

ראה בתחילת השרשור איך מרן זיע"א התייחס

הרב חותה אמר כמה פעמים שהוא כבר שנים קורא מאמרים של הרב בוגרד.
אני לא מצאתי מאמרים כאלו, למעט מאמר אחד על כשרות הממתקים באתר כושרות.
אשמח אם ימצאו לי את המאמרים הנ"ל
יש הרבה..בע"ה אשלח.
אין ספק שיש לו מומחיות...רק בנושא הזה דיבר שלא כעניין.

ה' יעזור שיצא מזה דברים טובים
"לכאורה" זה מנקה אותם מהאישום "תביעה בערכאות", אבל באמת יש כאן תעלול, כי ע"פ דין תורה הולכים אחר הנתבע, אבל כאן דורשים ממנו להסכים בתוך שבוע לדיין "מוסכם על הצדדים" כלומר מוסכם עליהם. ואם לא יסכים בתוך שבוע תמשיך התביעה בערכאות. והבן.
שמעתי מהרב אלחנן פרץ, מה הדין באחד שהנתבע יודע שבית דין כזה או אחר יזכה אותו בדין שלו האם בכי האי גונא הולכים אחר הנתבע, והתשובה שלו היתה, שלא אלא הולכים לבית דין נטרלי כזה שלא יודעים את דעתו.

והמשיך שאם זה "ספק כרת" - אסור לאכול, ולא תיגע בו יד, כי סקול יסקל או ירה יירה, אם בהמה אם איש לא יחיה!!!
במקום להגיד, לדידי זה ספק, ובמה שאני לא יודע ולא מבין אני לא מחווה דעה, כי על המאזניים לא נשכח שיש גם את מה שמרן רשכבה"ג הורה בזה להיתר כחמישים שנה, ואמר שיבושו ויכלמו מוציאי הלעז, ואין ע"ז כפרה ביוה"כ!
בפרט מי שהוא רב המתהלך עם הלוגו של מרן, כך ראוי והגון לו. ושלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן.
הפלא הגדול זה שהרי באיסורי דאורייתא של הלכות שבת, שהם יותר חמורים הוא סומך על מרן זיע"א, וכאן מה נשתנה?
גם בהלכות נידה הוא חושש לדעות האוסרות, ולא סומך על קולותיו של מרן בטהרת הבית?

הסיפור של הלך אחר הנתבע קצת יותר מורכב ממה שכולם חושבים, ובעיקרון בלי להיכנס לכל הפולמוס מסביב, לדעת מרן הדין הזה לא קיים, ואפשר שהוא גם להפך.

הפלא הגדול זה שהרי באיסורי דאורייתא של הלכות שבת, שהם יותר חמורים הוא סומך על מרן זיע"א, וכאן מה נשתנה?
גם בהלכות נידה הוא חושש לדעות האוסרות, ולא סומך על קולותיו של מרן בטהרת הבית?
מה השאלה?
לשיטתו, במציאות יש כאן ריעותא.

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון