• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם הגיע הזמן שמרן הראש"ל שליט"א יעמוד בראשות גוף כשרות

האם הגיע הזמן שמרן הראש"ל שליט"א יעמוד תחת גוף כשרות?

• אין צורך כלל, יש מספיק כשרויות טובות שאפשר לסמוך עליהם

קולות: 20 44.4%
  • יש צורך דחוף שמרן שליט"א יקים גוף כשרות לכלל הציבור

קולות: 15 33.3%
  • שמרן שליט"א יצטרף לכשרות קיימת, כמו בד"ץ בית יוסף וכדו'

קולות: 10 22.2%

• סה"כ בוחרים
    45
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
אחרי שמרן היה כשש שנים תחת כל מערך הכשרות של הרבנות ומי לנו כמו מרן שלא חת מאיש אולי מרן שליט''א יכול לאגד סביבו הכשר מוסמך לכלל הציבור שמה שמותר מותר ואסור אסור ורבים חוששים מבד''צ בית יוסף משום שאין גדול שעומד על גביו בלי חלילה לפגוע מגר''מ יוסף שליט''א אבל בכל כשרות אחרת יש את הגדול שעומד על גביו שכל השאלות והדילמות מופנות עליו כמו שבזמן מרן זצוק''ל ואת זה חסר מאוד בבד''ץ בית יוסף כך לענ''ד
ושלא יובן חלילה אני אוכל בשופי בד''ץ הנ''ל אולם כוונתי להרבה מהציבור בעיקר הבני תורה

ורבים חוששים מבד''צ בית יוסף משום שאין גדול שעומד על גביו בלי חלילה לפגוע מגר''מ יוסף שליט''א אבל בכל כשרות אחרת יש את הגדול שעומד על גביו שכל השאלות והדילמות מופנות עליו כמו שבזמן מרן זצוק''ל ואת זה חסר מאוד בבד''ץ בית יוסף כך לענ''ד
מי לנו גדול כהגר"מ שליט"א, בנו ומ"מ של מרן רבינו זצוק"ל בכשרות.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אכתוב דעתי הענייה:
גוף כשרות מורכב מכמה דברים. א. ידע פרקטי, לדעת ממה כל דבר עשוי וכד'. ב. ידע הלכתי, בכל דבר ובשאלות המתעוררות. ג. כח, כסף ופוליטיקה.
משגיח כשרות, מלבד מה שהוא צריך יראת שמיים וידע הלכתי בכשרות, הוא חייב להיות בלש מומחה.
וכאן עולה השאלה, באיזה תחום אנו רוצים את מרן נשיא המועצת שליט"א, בפרקטיקה מסתמא חבל על זמנו היקר ויכול לחבר עוד עשרות ספרים וכו', בידע הלכתי, שכל שאלה יביאון אליו, הרי זה מצויין, תלחוי"ע.

לענ"ד יותר חשוב שמרן ימשיך לכתוב ולהוציא ספרים, מערך כשרות, מעבר לרמת הכשרות זה עוד המון דברים שאינם קשורים למרן.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חוץ מהכותרת לא קראתי, ולא היה לי זמן לקרא כלום!

אני יודע שהציעו למרן לעמוד בראשות אחד ההכשרים, והרב סירב מהסיבה שלא יוכל להשפיע, אלא רק הצעה שיהיה חותמת גומי ופרסומת בפני הציבור

(אני לא יעקוב אחרי תגובות וכ"ש לא יגיב חזרה, אז לא כדאי לענות לי או על דברי)
בהצלחה לכולם

אני יודע שהציעו למרן לעמוד בראשות אחד ההכשרים, והרב סירב מהסיבה שלא יוכל להשפיע, אלא רק הצעה שיהיה חותמת גומי ופרסומת בפני הציבור
זה מגלה לנו שוב ושוב איך מרן בורח מכל גינוני כבוד ופרסום מיותר במקום שזה לא מועיל היה שווה כל השרשור הזה רק לשמוע את זה

אני לא כל כך מבין את האפשרות "יש צורך דחוף שמרן שליט"א יקים גוף כשרות כלל הציבור",
מה כל כך דחוף???
כאילו עד היום כולם אכלו נבלות וטרפות וחייבים שמרן יבא ויציל את המצב!!!
תניחו למרן לעסוק בתורה.

אחרי שמרן היה כשש שנים תחת כל מערך הכשרות של הרבנות ומי לנו כמו מרן שלא חת מאיש אולי מרן שליט''א יכול לאגד סביבו הכשר מוסמך לכלל הציבור שמה שמותר מותר ואסור אסור ורבים חוששים מבד''צ בית יוסף משום שאין גדול שעומד על גביו בלי חלילה לפגוע מגר''מ יוסף שליט''א אבל בכל כשרות אחרת יש את הגדול שעומד על גביו שכל השאלות והדילמות מופנות עליו כמו שבזמן מרן זצוק''ל ואת זה חסר מאוד בבד''ץ בית יוסף כך לענ''ד
ושלא יובן חלילה אני אוכל בשופי בד''ץ הנ''ל אולם כוונתי להרבה מהציבור בעיקר הבני תורה
תפסיקו לחפש גימיקים, והגדלת שמו בכל מיני שמות מפוצצים וענינים שונים.
ואם תגיד לו לפתוח הוא יפתח? מה זה חנות מכולת?
כל אחד יעשה מה שבורא עולם מועיד לו והוא לא מחפש עצות וייעוצים מכל מיני עמך ישראל גדולים כקטנים.

לאורו אנו הולכים ותורתו מכרזת לפניו מזה עשרות שנים מוכר לציבור כגדול בתורה כממשיך דרכו של אביו בהלכה וכמו שאמר מרן הגר"ע עטיה זצ"ל על מרן הגרע"י זיע"א [שכל כך חסר לנו בימים אלה] השמש יצא על הארץ אפשר לכסותה בכברה?

וכל המלל שנשפך וההתעסקות סביבו (לכאורה ע"י כל מיני מלחכי פינכי כמו כאן באתר) רק מורידה את הרמה ואת גדלותו.
מה מנסים להתחרות כאן מי מלך הכיתה? מה זה השטויות האלה??
סתם גורם לתככים, מחלוקות, שנאה, קנאה, ומה לא?
דייי!!

ויש עוד על לוח לבי אך זו העת לחשות.

ושלא יובן לא נכון איני מתכוין אליך @מתלמידי מרן הראש"ל אלא באופן כללי כי הרחש בחש בימים האחרונים בכלל הזירות מועצת החכמים, כסא רחמים, ובפרט מאז כניסתו של הגאון ר' דוד יוסף לרבנות עושה לא טוב לציבור הספרדי.

נערך לאחרונה:
זה נכון וזה המצב לצערנו
זה לא נכון וזה לא המצב! אין שום הכשר [לא נכנס לרבנות] שמאכיל נבילות וטריפות, יש חומרות שפחות נוהגים או יותר, אבל לא עד כדי כך, ואני הסתובבתי במשחטות ובמיני השגחה נוספים, גם היו זמנים שהייתי יחד עם בד"ץ 'בית יוסף' [לא עבדתי אצלם אלא הייתי בליין במקום אחר כשהם שחטו] והם מאוד מקפידים, כל אחד ישאל את דעת רבותיו ויחליט לעצמו עד היכן להחמיר אבל מכאן ועד חובה לפתוח גוף כשרות כי אוכלים נבילות וטריפות. לא להקצין.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון