• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

האם העלו את ארון קבורת ראב"ד איזמיר הגאון רבי חיים פלאג'י ובנו רבי אברהם זצ"ל לארץ?

לצערי
גם בכתבה אין שום גילוי מיוחד
הכל מסביב, הולך סחור סחור, אין משהו ישיר, כמו למשל הלכתי למקום פלוני פתחתי את אלמוני הוצאתי את פלמוני, או איזה מסמכים כל שהם, שום כלום
ככה 30 שנה הכל רק מסביב בלי נקודתית וספיציפית, הכל ערפל ועמימות, ככה כבר עשרות שנים
למה סחור סחור?
אמנם לא הכי ברור אבל הדברים מובנים לגמרי

למה סחור סחור?
אמנם לא הכי ברור אבל הדברים מובנים לגמרי
אבהיר את דברי מה כוונתי

במשך עשרות שנים הסיפור לוטה בערפל, הוא אף פעם לא דיבר ע"ז "ברחל בתך הקטנה" תמיד מסביב, כן לא שחור לבן.

עכשיו בכתבה אומרים שהגיע הזמן לפתוח את הכל- נו, ומה נפתח פה שום דבר, הכל מסביב, על משטר אסד ועל בית העלמין ועם מרן זיע"א וכו' וכו'

איפה הסיפור המלא- באתי באישון לילה למקום פלוני אני ופלוני, או באמצע היום, חפרנו את הקבר טבלנו במקווה אמרנו שמות ואותיות, שיראה צילומים, שיביא מסמכים או אפי' צילום של אישור מהמשטר שם
שום כלום, רק המשפט היחיד שהוא יודע להגיד "שהוא לא קבור כבר בדמשק" חוזר ע"ז עשרות שנים בלי להבהיר ובלי כלום.

דוגמא חיה- את עצמות החיד"א כולם יודעים איך היה ומה היה ומי האנשים שטיפלו, ואיך עשו ומה עשו, ואילו פה הכל ברמזים ומסביב

לצערי
גם בכתבה אין שום גילוי מיוחד
הכל מסביב, הולך סחור סחור, אין משהו ישיר, כמו למשל הלכתי למקום פלוני פתחתי את אלמוני הוצאתי את פלמוני, או איזה מסמכים כל שהם, שום כלום
ככה 30 שנה הכל רק מסביב בלי נקודתית וספיציפית, הכל ערפל ועמימות, ככה כבר עשרות שנים

[איך נאמין אני לא יודע]

נ.ב ניסיתי להעלות את הכתבה אך זה קובץ גדול מדי
דוקא עלה לי שם שאמת כדבריו.
ומרן אמר לו לשתוק ולא לדבר.. כנראה כי רבני העדה החרדית הכריחו אותו לומר שלא עשה כלום.
ובהזדמנות אחרת אמר לו מרן שיספר מי קבור שם..

דוקא עלה לי שם שאמת כדבריו.
ומרן אמר לו לשתוק ולא לדבר.. כנראה כי רבני העדה החרדית הכריחו אותו לומר שלא עשה כלום.
ובהזדמנות אחרת אמר לו מרן שיספר מי קבור שם..
הייתי מאמין לזה
אם היו רואים לפחות בתמונה של בית העלמין שהמצבה שבורה או משהו חפור שם וכד'
אך שכל התמונות משם עד לאחרונה הכל היה שלם כולל המצבה שכבר היא עשרות רבות של שנים, אותו דבר בלי השתנות, אז איך נוכל להאמין שמשהו בסיפור הנ"ל נכון?

הייתי מאמין לזה
אם היו רואים לפחות בתמונה של בית העלמין שהמצבה שבורה או משהו חפור שם וכד'
אך שכל התמונות משם עד לאחרונה הכל היה שלם כולל המצבה שכבר היא עשרות רבות של שנים, אותו דבר בלי השתנות, אז איך נוכל להאמין שמשהו בסיפור הנ"ל נכון?
אתה גם לא מאמין שהזיזו את הקבר כדי לסלול כביש?... (הרי הכל שלם כולל המצבה...)

מאמין למי
מי אמר שסללו שם כביש [אני בכל אופן לא מכיר], וכן מתי סללו שם כביש
מתוך המכלול:
בשנות ה-70 נודע לרב הראשי לסוריה חכם אברהם חמרה שרוצים לסלול כביש על מקום קבורתו של רבינו המהרח"ו הלך הרב והצליח להוציא אישורים להעביר את מקום קבורתו ולאחר מכן קרא לכמה מראשי הקהילה והעבירו יחד את קברו של רבינו המהרח"ו אך לא לזמן רב שכן שוב רצו לסלול כביש על מקום קבורתו של רבינו המהרח"ו שוב חכם חמרה הלך ושוב העבירו את מקום קבורתו של רבינו המהרח"ו אך הפעם גם את מקום קבורתם של תלמידיו והפעם גם לתוך בית הקברות היהודי בדמשק ומעל הקבר בנו כיפה גדולה לכבודו של רבינו המהר'חו ותלמידיו.

מתוך המכלול:
בשנות ה-70 נודע לרב הראשי לסוריה חכם אברהם חמרה שרוצים לסלול כביש על מקום קבורתו של רבינו המהרח"ו הלך הרב והצליח להוציא אישורים להעביר את מקום קבורתו ולאחר מכן קרא לכמה מראשי הקהילה והעבירו יחד את קברו של רבינו המהרח"ו אך לא לזמן רב שכן שוב רצו לסלול כביש על מקום קבורתו של רבינו המהרח"ו שוב חכם חמרה הלך ושוב העבירו את מקום קבורתו של רבינו המהרח"ו אך הפעם גם את מקום קבורתם של תלמידיו והפעם גם לתוך בית הקברות היהודי בדמשק ומעל הקבר בנו כיפה גדולה לכבודו של רבינו המהר'חו ותלמידיו.
יש תמונה של הקבר אחרי שהועבר?

מתוך המכלול:
עדיין יש הבדל
בין משהו רשמי, למשהו פרטי, כשזה רשמי מטעם הממשלה מובן
אבל שמישהו מעצמו טוען שהעלה, בלי להראות מסמך ובלי לספר איך ומה היה אלא הכל מאחורי הפרגוד, ושהכל לוטה בערפל
וגם שכבר הוא כביכול עושה כתבה "הגיע הזמן לפתוח את הכל", ולא נפתח כלום
בכה"ג וכאן התמונות יוכיחו שכל מי שביקר שם בעשרות שנים האחרונות לא ראה שום שינוי של מצבה וכד' או של חפירה

כך אמרו שמובא באתר שנקרא אמס וחסום לי ב"ה

חזור
חלק עליון