• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

האם העלו את ארון קבורת ראב"ד איזמיר הגאון רבי חיים פלאג'י ובנו רבי אברהם זצ"ל לארץ?

רבי @מוישי ס"ט שליט"א, כבודך היה השבת בקרית מלאכי? לרגל יומא דהלולא דהגאון רבינו חיים פאלאג'י זיע"א?
לא...
אמנם לפני זמן מה הייתי בטורקיה, אבל מחמת הסכנה לא זכיתי לילך על ציונו שבאיזמיר. ועוד חזון למועד בע"ה.

זה לא שהוא שתק כל השנים אלא תמיד אמר שהוא לא יכול להגיד שמהרח"ו והמקדש מלך ועוד שאיני זוכר כעת הועלו על ידו במזוודה מדמשק, ואסור לגלות זאת ועוד יבוא היום, כך זכור לי שהיה כתוב כמה שנים בקובץ שנקרא כמדומני בית צדיקים יעמוד ואמ"א כעת, ואם יש אפשרות להעלות הכתבה נשמח מאוד

ובדיוק היום סיפר לנו יהודי אחד שלמד לפני כשלושים שנה בבית וגן ורצו לבנות שם בית מלון עם בריכה וכו' שהיה עלול להפוך את השכונה ללא חרדית, ולכן ביוזמת האדמו"ר מאמשינוב וראשי ישיבת קול תורה הבחורים מצאו שם בשטח מבנה נטוש ושיפצו אותו וצבעו אותו בכחול וכתבו שלט שזה קבר אונקלוס הגר, והופמן הסעות היה עושה לשם עליה לרגל, עד שהיוזם הבין שעושים לו תרגיל כדי שלא יבנה שם את המלון שלו, ואכן ירד מהרעיון והיום יש שם בנייני דירות

אם יש מי שיודע לומר מה נחשף יבורך

מוזר מאוד
אבל דווקא השבוע ברחבי העיר ב"ב
ישנם מודעות גדולות על אלמונים שפרצו לקבר המהרח"ו בדמשק ושדדו את העצמות וכו' וכו'
וצירפו שם תמונות [לפי הנראה זה מהמשטרה המקומית שם]
וכתבו מי שיודע מי האלמונים הנ"ל שידווח לוועדת... [לא זוכר כרגע]

ובדיוק היום סיפר לנו יהודי אחד שלמד לפני כשלושים שנה בבית וגן ורצו לבנות שם בית מלון עם בריכה וכו' שהיה עלול להפוך את השכונה ללא חרדית, ולכן ביוזמת האדמו"ר מאמשינוב וראשי ישיבת קול תורה הבחורים מצאו שם בשטח מבנה נטוש ושיפצו אותו וצבעו אותו בכחול וכתבו שלט שזה קבר אונקלוס הגר, והופמן הסעות היה עושה לשם עליה לרגל, עד שהיוזם הבין שעושים לו תרגיל כדי שלא יבנה שם את המלון שלו, ואכן ירד מהרעיון והיום יש שם בנייני דירות

וכתבו מי שיודע מי האלמונים הנ"ל שידווח לוועדת... [לא זוכר כרגע]
ז"ל:
באם ישנו מאן דהוא, שלו ידיעה או קצה חוט אודות המעשה הנפשע ומבצעיו, מחובתו להודיע תיכף ומיד לרבנים או לעסקנים הפועלים בענין חיטוטי שכבי.
הועד להגנת קברי ישראל​

ה לא שהוא שתק כל השנים אלא תמיד אמר שהוא לא יכול להגיד שמהרח"ו והמקדש מלך ועוד שאיני זוכר כעת הועלו על ידו במזוודה מדמשק, ואסור לגלות זאת ועוד יבוא היום, כך זכור לי שהיה כתוב כמה שנים בקובץ שנקרא כמדומני בית צדיקים יעמוד ואמ"א כעת, ואם יש אפשרות להעלות הכתבה נשמח מאוד
לצערי
גם בכתבה אין שום גילוי מיוחד
הכל מסביב, הולך סחור סחור, אין משהו ישיר, כמו למשל הלכתי למקום פלוני פתחתי את אלמוני הוצאתי את פלמוני, או איזה מסמכים כל שהם, שום כלום
ככה 30 שנה הכל רק מסביב בלי נקודתית וספיציפית, הכל ערפל ועמימות, ככה כבר עשרות שנים

[איך נאמין אני לא יודע]

נ.ב ניסיתי להעלות את הכתבה אך זה קובץ גדול מדי

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון