Gavriel Ohana
Active member
לדברי הרב מוצפי שליט"א בכמה וכמה תשובות ציונו בבגדדקבר הבא"ח לא נעשה על ידו אלא ע"י מלאך כך הובא במבוא לספרי הבא"ח הישנים והדברים ידועים.
לדברי הרב מוצפי שליט"א בכמה וכמה תשובות ציונו בבגדדקבר הבא"ח לא נעשה על ידו אלא ע"י מלאך כך הובא במבוא לספרי הבא"ח הישנים והדברים ידועים.
איזה כתב יפה, קצת בזבוז ...
בעיה"ק צפת יע"א.איפה זה??
לא...רבי @מוישי ס"ט שליט"א, כבודך היה השבת בקרית מלאכי? לרגל יומא דהלולא דהגאון רבינו חיים פאלאג'י זיע"א?
גם אני השנה לא זכיתי מחמת הסכנה.לא...
אמנם לפני זמן מה הייתי בטורקיה, אבל מחמת הסכנה לא זכיתי לילך על ציונו שבאיזמיר. ועוד חזון למועד בע"ה.
חשבתי שהקפצת האשכול לרגל יומא דהילולא של מהרח"ו הקבור ב...
אם יש מי שיודע לומר מה נחשף יבורך
זה לא שהוא שתק כל השנים אלא תמיד אמר שהוא לא יכול להגיד שמהרח"ו והמקדש מלך ועוד שאיני זוכר כעת הועלו על ידו במזוודה מדמשק, ואסור לגלות זאת ועוד יבוא היום, כך זכור לי שהיה כתוב כמה שנים בקובץ שנקרא כמדומני בית צדיקים יעמוד ואמ"א כעת, ואם יש אפשרות להעלות הכתבה נשמח מאוד
אם יש מי שיודע לומר מה נחשף יבורך
ובדיוק היום סיפר לנו יהודי אחד שלמד לפני כשלושים שנה בבית וגן ורצו לבנות שם בית מלון עם בריכה וכו' שהיה עלול להפוך את השכונה ללא חרדית, ולכן ביוזמת האדמו"ר מאמשינוב וראשי ישיבת קול תורה הבחורים מצאו שם בשטח מבנה נטוש ושיפצו אותו וצבעו אותו בכחול וכתבו שלט שזה קבר אונקלוס הגר, והופמן הסעות היה עושה לשם עליה לרגל, עד שהיוזם הבין שעושים לו תרגיל כדי שלא יבנה שם את המלון שלו, ואכן ירד מהרעיון והיום יש שם בנייני דירות
ז"ל:וכתבו מי שיודע מי האלמונים הנ"ל שידווח לוועדת... [לא זוכר כרגע]
לצעריה לא שהוא שתק כל השנים אלא תמיד אמר שהוא לא יכול להגיד שמהרח"ו והמקדש מלך ועוד שאיני זוכר כעת הועלו על ידו במזוודה מדמשק, ואסור לגלות זאת ועוד יבוא היום, כך זכור לי שהיה כתוב כמה שנים בקובץ שנקרא כמדומני בית צדיקים יעמוד ואמ"א כעת, ואם יש אפשרות להעלות הכתבה נשמח מאוד