הרב זילברשטיין אמר בעבר במפורש שקאי אב"ב דמעיברא דז'בוטינסקי ולהכא, במקום ששומרים שבת ודו"ק. [כמ"פ הרב חזר על 'כי אשמרה שבת א-ל ישמרני!]עוד יש לדון, אם הבטחת החזו"א היתה גם על פרדס כץ.
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
הרב זילברשטיין אמר בעבר במפורש שקאי אב"ב דמעיברא דז'בוטינסקי ולהכא, במקום ששומרים שבת ודו"ק. [כמ"פ הרב חזר על 'כי אשמרה שבת א-ל ישמרני!]עוד יש לדון, אם הבטחת החזו"א היתה גם על פרדס כץ.
זה רחוב קטן כעין חנייה ללא יציאה שבסופו נמצא מתחם בתי הספר, הטיל פגע בבתי הספר שעד כמה שידוע לי הם סגורים בשבת.בבני ברק מסבירים שהבטחת ה'חזון איש' שלא יפול טיל בעיר עדיין קיימת, אבל לטענתם הרחוב הזה שספג הלילה טיל עדיין לא סגור בשבת (הפרגוד).
הצג קובץ מצורף 34264
טעות. האסון לא היה בבני ברק. האסון היה בפרדס כץ הסמוכה לבני ברק.לכל אלה שזלזלו במה שאמר... עכשיו אתם רואים לצערנו איזה אסון היה בבני ברק. ונשמרתם!
בתשובה בכת"י "לא הזיק כלא נפל דמי"היכן אמר זאת.
גם אם דבריך נכונים, פלטין של מלך זה רק ירושלים העתיקהקודם כל אני חושב שהמקום הכי מוגן זה ירושלים שזה פלטין של המלך. ואפילו הכי הולכים למקלטים.
הוא הורה כך בבני ברק?משהו שואל אותו בכתב?
לא נראה לי שאחרי שהוא חתם על מכתב שמורה מפורש ללכת למקלט גם באמצע עמידה שיש איזה ספק או מתח מה הוא יענה על שאלה זו....
מרן הגרב"ד פוברסקי שליט"א חוזר על כך פעמים רבות [גם אתמול אחרי מעריב אמר כן שוב], שההבטחה תקפה גם בימינו, והוסיף שבזמנינו ההבטחה הרבה יותר חוזקה, כי הגרח"ק אמר שלא יתכן שדברי החזו"א יהיו קיימים בחייו ולא לאחר פטירתו ואין זה מכבודו של החזו"א, וכיום זה גם כבודו של החזו"א וגם כבודו של ר' חיים. ע"כ דברי מרן שליט"א.וההבטחה היתה תקפה בזמן שהיה חי ולא בימינו. כך שמעתי מהרב הגאון רבי דוב פוברסקי שליט"א.