נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
יש לך טענות טובות, לך תשאל אותו ... אני סה''כ הסברתי את הצד שלו...ובכל זאת כל גדולי האחרונים שלא פסקו בשיטת 'המעלות' קשה לומר שפסקו כך מחוסר ידיעה, גם הם ראו את מנחת כהן והגר"א.
והם היו חכמים יותר מהגר"ד סופר,
לא יורד לסוף דעתך ולא מצליח להבין את טענתך.עד שקמו מאורי הדור הרב מנת והרב דוד סופר...
עם כל הכבוד לא שייך שאדם שאינו גדול הדור יבלבל כך את העולם שאינם מבינים כמעט כלום בנושאים כאלה העומדים ברומו של עולם ובפרט שזה נראה כאילו הם כתבו את כל השיטות והדיעות בעוד שבמציאות זה אינולא יורד לסוף דעתך ולא מצליח להבין את טענתך.
אם הם למדו הסוגיות ויצא להם כך, ולפי הבנתם הדרך השניה היא טעות, וכי אפשר לאלצם לעשות לוח לא כפי שהם מבינים?
הם אילצו מישהו לקנות את הלוח שלהם?
זכותו של כל אדם גם אם אינו גדול הדור להדפיס כל מה שנראה לו, תרצה תקנה, לא תרצה לא תקנה, תרצה תעטוף בזה דגים תרצה תשתמש בלוח.עם כל הכבוד לא שייך שאדם שאינו גדול הדור יבלבל כך את העולם שאינם מבינים כמעט כלום בנושאים כאלה העומדים ברומו של עולם ובפרט שזה נראה כאילו הם כתבו את כל השיטות והדיעות בעוד שבמציאות זה אינו
יש הרבה דברים בלוח שהוא מכניס, אפי' שהוא לא סובר כך, אלא כל עיר לפי מה שהציבור רוצה.לא יורד לסוף דעתך ולא מצליח להבין את טענתך.
אם הם למדו הסוגיות ויצא להם כך, ולפי הבנתם הדרך השניה היא טעות, וכי אפשר לאלצם לעשות לוח לא כפי שהם מבינים?
מה פתאום, איך יכול רב שלא מגיע לקצה ציפורנם של אחד מהפוסקים שסוברים שמחשבים זמניות, חולק עליהם.זכותו של כל אדם גם אם אינו גדול הדור
תסביר לי בבקשההחבר כאן פשוט
פשוט לי שאינו מכיר כלל את תורתו של מרן זיע"א ומרן שליט"TR אחרת לא היה כותב כאלה שטויות באיצטלה של דרכה של תורה
בפרט אחרי שכתבתי מפורשות שמרן זיע"א התנגד בכל תוקף לשיטת המעלות
והכותב המכונה "פשוט" ממשיך להגן על הלוח עיתים לבינה זה מראה עד כמה אין לו שום קשר לתורתו של מרן זיע"א
מרן חשש לשיטת המעלות (!) בחו''ל בדיני דאורייתא, ופסק שאסור להוציא שבת בצרפת 20-30 דק' אחרי השקיעה כמו בא''י (וכמדומה שהגר''ד שליט''א בהלכה ברורה האריך בזה בקונטרס שכתב על זמן רבנו תם עי''ש)החבר כאן פשוט
פשוט לי שאינו מכיר כלל את תורתו של מרן זיע"א ומרן שליט"TR אחרת לא היה כותב כאלה שטויות באיצטלה של דרכה של תורה
בפרט אחרי שכתבתי מפורשות שמרן זיע"א התנגד בכל תוקף לשיטת המעלות
והכותב המכונה "פשוט" ממשיך להגן על הלוח עיתים לבינה זה מראה עד כמה אין לו שום קשר לתורתו של מרן זיע"א
מי שכותב כזה דבר זה לא בגלל שיש הסכמות בלוח חוץ מזה שזה שיש הסכמה זה לא אומר שהם מסכימים על כל פרט רק אם הלוח נבנה ע"פ אותו גדול מתחילתו כמו לוח אור החיים שנבנה כולו ע"פ מרןתסביר לי בבקשה
מה עושים כשפוסקי הדורות חולקים על השמש והירח, כלומר על המציאות, נפסוק כהמציאות או כפוסקי הדורות?