לגבי החצובות והיינו הברזל שמניחים עליו הקדרה, יש לנקותם היטב ולהגעילם ברותחים, ואם עירה עליהם מים, הוכשרו בכך (חזו"ע פסח עמ' קלז), ע"ש. ומשמע בדיעבד. ואמנם האול"צ (ח"ג עמ' קטז) כתב להחמיר כהרמ"א (סי' תנא ס"ד) להצריך ליבון לחצובה, ולכן פסק שיצפה בנייר כסף עבה או שיחליפם, ע"ש. וכ"כ באשרי האיש (מועדים, עמ' שנא). ונראה שאם אחר עירוי יצפה בנייר כסף אפי' דק, יהיה טוב לכולי עלמא.
ישנם כמה כללים הנצרכים לידיעה לפני הכשרת הכלים בהגעלה:
א. יש לנקות את הכלי היטב, שהכלי יהיה נקי ושלא יהיה דבוק עליו שיריים כלל, פעמים שישנם כלים שמרוב שימוש נדבק בהם שיריים שאינם ניתנים להסרה (כל מיני נקודות שחורות או חומות) במקרה זה אין אפשרות להכשיר את הכלי, לכן יש להקפיד בזה שהכלי יהיה נקי לחלוטין.
ב. כל הדברים המחוברים לכלי כגון ידיות הכלי, ידית המכסה וכדומה, אין צריך להסירם משום שהכל נחשב לכלי אחד, ומכל מקום יש לנקות היטב את מקום הברגים ולבדוק שאין שם שיירי חמץ או חלודה.
ג. כאשר מגעילים כלים חלבים ובשריים יחד, יש להקפיד לפני שמטבילים אותם במים החמים לשים במים חומר הפוגם כגון סבון כלים וכדומה.
ד. להמתין עד שהמים יבעבעו, ואז להכניס את הסיר ולהמתין כמה שניות עד שהמים חוזרים לבעבע.
ה. להוציא את הסיר ולשטוף במים הקרים.
ו. כללים אלו ניתנים למי שלא מצא מקום שבו יכול לעשות הגעלה כדין וצריך להגעיל בביתו, אמנם מכיון שיש פרטים רבים בהגעלת כלים, לכן לכתחילה יש להקפיד ללכת למקום שבו מגעילים כלים על פי ההלכה, ולא לעשות לבד בבית, ומכל מקום במקרה שהוצרך להגעיל כלים בבית, כדאי להתקשר להתייעץ עם רב ב"קו ההלכה" ולקבל הנחיות ברורות.