• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

הגעלת כלים

קורסיה

Moderator
מי שרוצה להגעיל כלים לפסח בביתו במה צריך להקפיד?

ומי שרוצה במקום להגעיל את החצובות, האם יועיל להשאיר אותם בכיריים ולהדליק את ארבעת המבעירים בבת אחת?
 
לגבי החצובות והיינו הברזל שמניחים עליו הקדרה, יש לנקותם היטב ולהגעילם ברותחים, ואם עירה עליהם מים, הוכשרו בכך (חזו"ע פסח עמ' קלז), ע"ש. ומשמע בדיעבד. ואמנם האול"צ (ח"ג עמ' קטז) כתב להחמיר כהרמ"א (סי' תנא ס"ד) להצריך ליבון לחצובה, ולכן פסק שיצפה בנייר כסף עבה או שיחליפם, ע"ש. וכ"כ באשרי האיש (מועדים, עמ' שנא). ונראה שאם אחר עירוי יצפה בנייר כסף אפי' דק, יהיה טוב לכולי עלמא.

ישנם כמה כללים הנצרכים לידיעה לפני הכשרת הכלים בהגעלה:
א. יש לנקות את הכלי היטב, שהכלי יהיה נקי ושלא יהיה דבוק עליו שיריים כלל, פעמים שישנם כלים שמרוב שימוש נדבק בהם שיריים שאינם ניתנים להסרה (כל מיני נקודות שחורות או חומות) במקרה זה אין אפשרות להכשיר את הכלי, לכן יש להקפיד בזה שהכלי יהיה נקי לחלוטין.
ב. כל הדברים המחוברים לכלי כגון ידיות הכלי, ידית המכסה וכדומה, אין צריך להסירם משום שהכל נחשב לכלי אחד, ומכל מקום יש לנקות היטב את מקום הברגים ולבדוק שאין שם שיירי חמץ או חלודה.
ג. כאשר מגעילים כלים חלבים ובשריים יחד, יש להקפיד לפני שמטבילים אותם במים החמים לשים במים חומר הפוגם כגון סבון כלים וכדומה.
ד. להמתין עד שהמים יבעבעו, ואז להכניס את הסיר ולהמתין כמה שניות עד שהמים חוזרים לבעבע.
ה. להוציא את הסיר ולשטוף במים הקרים.
ו. כללים אלו ניתנים למי שלא מצא מקום שבו יכול לעשות הגעלה כדין וצריך להגעיל בביתו, אמנם מכיון שיש פרטים רבים בהגעלת כלים, לכן לכתחילה יש להקפיד ללכת למקום שבו מגעילים כלים על פי ההלכה, ולא לעשות לבד בבית, ומכל מקום במקרה שהוצרך להגעיל כלים בבית, כדאי להתקשר להתייעץ עם רב ב"קו ההלכה" ולקבל הנחיות ברורות.
 
יישר כח גדול!
השאלה על החצובות היא למי שלא יכול וכד' להגעיל במים. הרי לכאורה ליבון יותר טוב מהגעלה ואם ליבן בודאי הועיל. ולכן השאלה היא אם רק הדלקת כל מבעירי הגז מועילה בתור ליבון? או שמא יעביר את החצובות על האש ממש על שיתאדם?

לגבי לכלוך שלא יורד, האם יועיל לעשות רק בנקודה זו ליבון?
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון