• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

היתר נהיגה

משה דדון

Active member
שלום רב,
שאלני בחור ישיבה שקיבל רישיון לפני כחצי שנה, ולאחר חצי שנה יש לחתום על טופס שנהג 60 שעות (מספר עצום של שעות שאף אחד לא עומד בו).
האם מותר לו לחתום שנהג 60 שעות אע"פ שאינו נהג כך באמת? (כאשר ידוע למשרד הרישוי שאף אחד לא עושה כן, וכן הם אינם אוכפים דבר זה)

השבתי מה שהשבתי,

אמרתי לבוא ולשאול את חברי הפורום הנכ' מה דעתם בנידון דידן?

יש שדנו בזה (בע"פ) מצד דינא דמלכותא (שגם לחולקים, בדיני תעבורה כו"ע מודו), במקום שהמלכות עצמה לא אוכפת את החוקים, האם אמרינן?
[וכל זאת במקרה שנוהג באופן חוקי וטוב, ולא ח"ו מיקל בדיני נפשות]...

במקום שהמלכות עצמה לא אוכפת את החוקים, האם אמרינן?
אחד מחוקיהם שהנתיב השמאלי הוא רק לעקיפה ולא לנהיגה רגילה ומי מתייחס לחוק זה... הכלל חוקי שטותים אין צורך להתייס אליהם ורק חוקים נכונים לכו''ע צריך להישמע אליהם ומי שלא שומע בגדר רוצח כמו שאמרו הרבנים

אחד מחוקיהם שהנתיב השמאלי הוא רק לעקיפה ולא לנהיגה רגילה ומי מתייחס לחוק זה... הכלל חוקי שטותים אין צורך להתייס אליהם ורק חוקים נכונים לכו''ע צריך להישמע אליהם ומי שלא שומע בגדר רוצח כמו שאמרו הרבנים
א. אין חוק כזה.
ב. אם כ"א יתחיל לדון מהו חוק שטותי, ה"י מה יהא עלינו.

אם למיסים וארנוניות - מלכא את, אם לעבור על דברי תורה - את וכלבא שווין

לענ''ד יודע צדיק נפש בהמתו אם הוא יודע באמת יודע לנהוג כמו שצריך החוק לא צריך לקבוע לי מה וכמה אבל אם אדם לא יודע אז גם שישים 60 ו 70 שעות לא יעזור לו
סבבה, אני מכיר את נפש בהמתי ונראלי שגם בנהיגה על 240 במרכז העיר אני אצליח לא להרוג יותר מידי הולכי רגל.
נשמע לך הגיוני? באמת, כאילו מאיפה זה מגיע לכם? שה' ישמור!

סבבה, אני מכיר את נפש בהמתי ונראלי שגם בנהיגה על 240 במרכז העיר אני אצליח לא להרוג יותר מידי הולכי רגל.
נשמע לך הגיוני? באמת, כאילו מאיפה זה מגיע לכם? שה' ישמור!
אבל מה נעשה דפוק חזיי מאי עמא דבר
כבודו נראה לי מקצין לא אמרתי וקבעתי מסמרות שאפשר לנסוע בחופשיות ללא רישיון נהיגה וכדו' אך הפרט הזה של 60 שעות נהיגה מציאות שלא עושים את זה ולהגיד שכולם בגדר רוצחים זו אמירה קשה

אבל מה נעשה דפוק חזיי מאי עמא דבר
אחת מ ק"נ טעמים להתיר את השרץ
כבודו נראה לי מקצין לא אמרתי וקבעתי מסמרות שאפשר לנסוע בחופשיות ללא רישיון נהיגה וכדו' אך הפרט הזה של 60 שעות נהיגה מציאות שלא עושים את זה ולהגיד שכולם בגדר רוצחים זו אמירה קשה
אני בהחלט הקצנתי. כי ככה זה עובד. אחד מוותר על 60 שעות חברו יוותר על 100 קמ"ש וחברו של חברו יוותר על רמזור אדום, ובסוף באמת כולנו נהיה רוצחים ח"ו.
כשבן אדם מגזז מהחוק / הלכה מדעתו, התוצאות בד"כ הן הרות אסון.

א. נראה שאין חולק שבתחילת הזמן כל נסיעה משפרת במקצת את יכולת הנהיגה ומי שלא ינהג סך מסוים של שעות תרד לו במשהו חדות הנסיעה (יש לקחת בחשבון מה יקרה אם לא ינהג עוד כמות זמן וכו') והשאלה עד כמה צריך לחשוש
ב. יש חוקים שאדם רגיל לא יכול להבין אותם אבל הם לא נקבעו סתם, לדוג' יש באזורי מעבר חציה שבערך 10 מטר ממנו אין חניה אבל אנשים חונים באיסור ובאמת על פניו כלל לא ברור למה אסור להחנות שם. אבל לי יש בת בת 9 שנראה בבירור איך שבגלל המכוניות שחונות באיסור במרחק גדול מהמעבר חציה כל רכב שעובר במעבר חציה לא יכול לראות אותה!

לא הבנתי. גם אם לא אמרינן דינא דמלכותא וכו' תקנות לטובת התושבים לכ''ע דינא הם כמו שכ' מרן זצל . ואפילו החוצה הכביש שלא במעבר חציה איסורא עביד וצריך כפרה!

שלום רב,
שאלני בחור ישיבה שקיבל רישיון לפני כחצי שנה, ולאחר חצי שנה יש לחתום על טופס שנהג 60 שעות (מספר עצום של שעות שאף אחד לא עומד בו).
האם מותר לו לחתום שנהג 60 שעות אע"פ שאינו נהג כך באמת? (כאשר ידוע למשרד הרישוי שאף אחד לא עושה כן, וכן הם אינם אוכפים דבר זה)

השבתי מה שהשבתי,

אמרתי לבוא ולשאול את חברי הפורום הנכ' מה דעתם בנידון דידן?
מה פשר הטופס הזה, למה הוא מיועד? בזמני לא החתימו אותי על שום טופס, ובכלל כל הלימוד נהיגה היה שונה בתכלית מהיום

א. אין חוק כזה.
תתפלא לשמוע שבחודש האחרון עשה אחד מבני משפחתי קורס רענון נהיגה ואמרו לו שם שזה חוק גמור לכל דבר. זה שלא מתייחסים זה בעיה אחרת. מה תאמר שכמעט כל יום אני רואה מכוניות שחוצות באדום ממש, ולפעמים אפי' אוטובוסים ומשאיות.

חזור
חלק עליון