בשורות טובות
Well-known member
הרב פנה לעורך העלון והעמיד אותו על הטעות - אמס
הגר"א יוסף בתכנית 'שמור וזכור': "אני עונה אישית על כל שאלות ההלכה ומתקן טעויות בעלון מיד כשצריך."
www.emess.co.il
אגב, מה שאמר שהיתה לאחרונה טעות בעלון שתוקנה, לכאו' אין הכוונה לעלון הידברות אלא לעלון השני שהוא כותב שם.![]()
הרב פנה לעורך העלון והעמיד אותו על הטעות - אמס
הגר"א יוסף בתכנית 'שמור וזכור': "אני עונה אישית על כל שאלות ההלכה ומתקן טעויות בעלון מיד כשצריך."www.emess.co.il
איזה?אגב, מה שאמר שהיתה לאחרונה טעות בעלון שתוקנה, לכאו' אין הכוונה לעלון הידברות אלא לעלון השני שהוא כותב שם.
לא זוכר את שמו כרגע. (בל"נ כשאראה אותו אכתוב את שמו).איזה?
כך אמר הרב מפורש, שמדובר על עלון אחר.אגב, מה שאמר שהיתה לאחרונה טעות בעלון שתוקנה, לכאו' אין הכוונה לעלון הידברות אלא לעלון השני שהוא כותב שם.
איזה?
יתכן ואתה מתכוון על גליון שבת אחים שיו"ל ע"י חכ"א מבית שאןלא זוכר את שמו כרגע. (בל"נ כשאראה אותו אכתוב את שמו).
אאל"ט עלון צבעוני שנפתח לשניים ויש בשולי הדף טור של שו"ת עם הרב.
אכן. לעלון זה נתכוונתי.יתכן ואתה מתכוון על גליון שבת אחים שיו"ל ע"י חכ"א מבית שאן
זה לא מצוי שיתפזרו העננים לגמרי לכן הוצרך להאריךהלכה בעלון חיי שרה - ברכת הרעמים רק פעם אחת ביום.
אינו נכון, אפשר לברך כמה פעמים ביום, אם נסתלקו העננים בנתיים. [אפשר לראות כאן]
הגם שיתכן שכוונתו שאם לא נסתלקו העננים אי אפשר לברך יותר מפ"א ביום, אבל הלשון ודאי מטעה לחשוב שלעולם הברכה רק פעם אחת ביום!
דווקא אני חושב שמצוי לא מעט.זה לא מצוי שיתפזרו העננים לגמרי לכן הוצרך להאריך
הרי מי יכול לדעת בוודאות אם נסתלקו העננים לגמרי ובאופן כללי יש לחוש לסב"ל רק במקרה שברור שקרה דבר כזה
התפזרו העננים לגמרי זאת אומרת שאין בכלל בכלל ענניםדווקא אני חושב שמצוי לא מעט.
כוונתך גם עננים לבנים לגמרי?התפזרו העננים לגמרי זאת אומרת שאין בכלל בכלל עננים
ראיתי בפסקי תשובות הערות סימן רכז הערה 32כוונתך גם עננים לבנים לגמרי?
שוב, אני חושב שזה כן מצוי שבשעות הבוקר יהיה גשם ובשעות הצהריים יהיה שמש לגמרי ושמים בהירים (אולי עם עננים לבנים לגמרי).ראיתי בפסקי תשובות הערות סימן רכז הערה 32
ועננים גבוהים (ענני נוצה) שלעולם אין מורידין גשם אינם בכלל.
מ"מ גם דבר כזה שביום גשום יתפזרו עננים המורידים גשם לגמרי וישארו רק כאלו שלא מורדים גשם כמו עננים שיש בקיץ זה לא מצוי
הרי כמה ימים יורד גשם בשנה אולי 50 יום ומתוכם יהיה דבר כזה שירד ויתפזרו העננים לגמרי ויחזרו אולי איזה כמה פעמים בשנה ואם אדם לא בטוח ב100 הרי הוא לא נמצא כל היום בחוץ מביט בשמים לראות אם הלכו העננים ובמצב כזה לא יברךשוב, אני חושב שזה כן מצוי שבשעות הבוקר יהיה גשם ובשעות הצהריים יהיה שמש לגמרי ושמים בהירים (אולי עם עננים לבנים לגמרי).
אם אנחנו מתווכחים על פרט זה, אולי כדאי פשוט לעשות סקר בעניין, אבל אין מקום לדון בזה...
לא צריך להיות כל היום. אם בבוקר כשהלכתי לתפילה ירד גשם, ואח"כ בשעה 11-12 השמים התבהרו והיו כמו יום רגיל. ואחה"צ יורד שוב גשם אני יכול לברך שוב.הרי כמה ימים יורד גשם בשנה אולי 50 יום ומתוכם יהיה דבר כזה שירד ויתפזרו העננים לגמרי ויחזרו אולי איזה כמה פעמים בשנה ואם אדם לא בטוח ב100 הרי הוא לא נמצא כל היום בחוץ מביט בשמים לראות אם הלכו העננים ובמצב כזה לא יברך
זה לא נראה מצוי....
לי זה לעולם לא קרה שהעננים התפזרו לגמרי ממש וברכתי ביום אחד פעמייםלא צריך להיות כל היום. אם בבוקר כשהלכתי לתפילה ירד גשם, ואח"כ בשעה 11-12 השמים התבהרו והיו כמו יום רגיל. ואחה"צ יורד שוב גשם אני יכול לברך שוב.
לי זה לעולם לא קרה שהעננים התפזרו לגמרי ממש
זה מחזק מה שאמרתי שזה לא מצוילפני כמה שנים היה בבוקר גשמים ורעמים
ובצהרים התבהרו השמים אבל נשארו מעט עננים והסתפקנו אם אפשר לברך כך