• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

הרבו תפילה עבור הגר"מ מאזוז שליט"א

זה מצחיק שאתה חושב שאם תגיד על על מרן שליט"א שהוא בסכנת חיים זה מה שיגרום להם להתפלל יותר
הוא לא אמר זאת
ממש נראה כאילו אתה מנסה להראות שאתה מעודכן ומקורב
הוא לא אמר זאת
ולהמציא רע על מצבו זה שקר מוחלט
הוא לא המציא שום רע על מצבו, הוא מנסה כמו כולנו לדעת מה מצבו
הייתי מאחל לך לילט אבל נראה שאתה עסוק בלהמציא דברים על מרן אור העולם
קיצר שום דבר שהוא אמר, אתה בעצם אומר, ועל הדרך אתה מראה חוסר דאגה לאחד מגדולי הדור, בין אם הוא במצב סכנה אם לאו

להגיד לכולם שאתה יודע ומעודכן (מה שלא נכון כמובן)
אני כתבתי שאני יודע ומעודכן?... אני לא תלמיד מכסא רחמים וכל שכן לא קרוב לקרובים אליו. ותראה לי בבקשה איפה אמרתי (עוד לכולם...) שאני יודע ומעודכן.

כוונת @מרדכי הימני לכאורה שלא להלחיץ את הציבור יתר על המדה, משער שהמלה "להשתגע" יצאה בשגגה מלשונו

הכוונה שהמצב חמור וחייב להרבות בפילות, אבל לא להליחץ אציבור בידיעות שאינן מן האמת
זה לא שגגה
אם היה באמת מעודכן וכדו'
מיד היה שותק כי הלשון מוכר לו
אבל הוא לא

תקשיבו:
בכל הודעה בכל פורום שהוא, תמיד אתה רוצה להיות הצודק,
ולהוכיח לכולם שאתה לא מבלבל את המוח,
מכירים?!
כאן אני במצב שונה:
אני אשמח לשמוע מכל מי שחושב שיודע או אולי שבאמת יודע שהמצב לא כזה נורא, שבאמת אני מבלבל את המוח!!!
לשמחה ולעונג יהיה לי, ואולי אוכל לישון טוב יותר הלילה...

אבל לצערי, ממה שאני יודע המצב הוא לא טוב, ועלינו להתפלל ולקרוא לרחמי שמים אולי יחוס ואולי ירחם,

ואני לא מבין ניקים עלומים שמתעקשים לספר שאין כלום והכל טוב, כנראה כי בקווי הנייעס לא דיווחו על המדדים של הרב, וממילא לפי רוחב דעתם הכל דבש..., אבל אני יודע שמשום מה סביבתו של הגר"מ לרפו"ש מסתירה הרבה דברים שם. ודו"ק וד"ל.

התכוונתי לכך שאמרתי שגגתך אולי
אבל מעדיף לחשוב שנפלו לך כי רצית להראות המעדכן
טוב די!!!! במקום להתפלל לרפואתו מתחילים לחפור על זה. אתה כבר מנחש לבד (אם אתה מקורב או מספיק שומע את שיעורו) איך הרב היה מגיב אם היה רואה את זה... מג'נון.... (ככה הוא היה אומר. אני לא אומר את זה עליך או על אחר חס ושלום) עזבו את המחלוקות ועוד דיונים על שטויות.... בואו נתפלל ביחד לרפואתו

אני אשמח לשמוע מכל מי שחושב שיודע או אולי שבאמת יודע שהמצב לא כזה נורא, שבאמת אני מבלבל את המוח!!!
אף אחד לא טוען שאינך יודע, אנו פשוט רוצים לדעת את עומק מקורותיך לשם אמינותך נטו.

אכתוב כאן חידוש שראיתי בשמו שאמר באחד השיעורים (היה לפני כמה שנים) שכתוב בפסוק אל נא רפא נא לה. ולכאורה הפסוק כפול, אלא שמשה רבינו ביקש אל נא (בבקשה) רפא נא (מהרה) לה. והמילה נא השנייה מופיעה בתור לשון מהירות, וכך יש כמה פעמים. ואמר את המקורות, ואיני זוכר כרגע.
ויהי רצון שבזכות חידוש והסבר זה, על פסוק אל נא רפא נא לה, תהיה רפואה שלימה לגאון ר' מאיר מאזוז שליט"א אמן.

מזכיר לי את כך שמרן שליט"א התפלל לרפואתו:
אולי תדברו עם הרב שליט"א שיוציא גם קריאה לציבור שיתחזקו בתפילות

תכתוב לי בראשי תיבות
או אפילו תגיד מה הולך עם מרן ממש עכשיו אולי אפילו רק תרמוז
עזוב מה העניין?! למה זה טוב?!
במקום זה תשמע רעיון חמוד ששמעתי ממנו:
כתוב "ישועת ה' כהרף עין", כשאדם אומר לעיניו הרף! הוא שומר על העינים שלו יכול להתפלל לישועת ה' ותפילתו תתקבל!!!
שיהיה לרפו"ש אכי"ר.

כתוב "ישועת ה' כהרף עין"
אני תמיד אמרתי ״אין משיח בן דוד בא אלא בהיסח הדעת״ שדווקא עכשיו בעודנו בפורום, בעוד דעתנו מוסחת לכתוב כאן בפורום במקום להתפלל, לפתע פתאום יבוא משיח בן דוד ואף אחד לא ישים לב, הוי ״ישועת ה׳ כהירף עין״

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חזור
חלק עליון