איש מאוד פשוט
Active member
התמונה חסומה בנטפרי
התמונה חסומה בנטפרי
בטח שאפשר בפונביז של הפלג - עד שיפנו אותם - ודאי שהם ישמחו שהרב צדקה יבוא... זה יחזק אותם מכמה בחינות.מישהו יכול לסדר שהגר"מ צדקה ימסור שיחה בפונוביז'
חסוםעכשיו??
![]()
אם הוא ביקש בוודאי לא היה צריך לסרב לו! חלילה!אתה צודק לגמרי !
השאלה היא האם הרב סלים קרא לו.
או שבגלל הביקורת הקשה על הפגיעה האפשרית בציבור שלנו, הרב לנדו ביקש לבא ולדבר, ודוקא בישיבה ספרדית, בכדי להביע את עמדתו שלפי דעתו זה לא יפגע בספרדים.
אם הוא ביקש לדבר , האם לדעתך היה צריך לסרב לו?
אני גם בנטפרי וזה פתוח! מה אני יכול לעשות?? (זה תמונה של מר"ן זצ"ל)חסום
בהחלט נכון. בקצב הזה, זה מה שצריך לעשות.אז מה קרה?? למה שפתאום לא נשמע לגדולי הדור האשכנזים שבוחרים ב ג'???...
לא מדוייק. יש רועה ממשיך דרכו של מרן זצוק"ל!ככה זה כשאנחנו כצאן ללא רועה!!מתגעגעים!!
בוודאי שהוא הרועה! אבל כשלא נותנים לרועה לרעות, זה נקרא ש לבנתיים אין רועה לצערינו ועל זה היה דווה לבנו!בהחלט נכון. בקצב הזה, זה מה שצריך לעשות.
לא מדוייק. יש רועה ממשיך דרכו של מרן זצוק"ל!
מה שכן, יחצני ש"ס [לשעבר, תנועתו של מרן זצוק"ל] בהוראת היו"ר מנסים להשליט עלינו את המרביצי.
והיא לא תצלח!
מבהיר את דבריולא מצליח להבין!!
תמיד הייתה לספרדים הנהגה משלהם ובשביל זה מרן זצ"ל הקים את תנועת ש"ס!
מאמתי הציבור הספרדי היה כפוף לרבנים שאינם מעדתו?? (כמובן, עם כל הכבוד לגדולי הדור העצומים של החסידים והליטאים)
אז שגדול הדור ענק כמו הגר"ד לנדו שליט"א אומר את דעת גדולי הדור הליטאים מ"מ אנו הספרדים הולכים אחרי רבותינו והם אמרו שיש בעייה בחוק הגיוס הזה!
למה שהגר"א סאלים שליט"א לא יביא את חכם משה צדקה שליט"א או הרב יעקב תופיק אביעזרי שליט"א וכד' לישיבת ''מאור התורה'' והם יגידו את דעתם??
בפרט שהרבנים הספרדים קרובים אל החלל!
זה בדיוק ההפך ממר"ן זצ"ל שדאג שלציבור הספרדי יהיה את היחודיות שלו ואת הרבנים שלו! (כמובן, שזה בכלל לא זלזול חלילה וחלילה בגדולי הדור מעדת אחינו האשכנזים) פשוט "צאי לך בעקבי הצאן"!
אם כך! אז כבר נבחר ב ג' וזהו!!! למה צריך את ש"ס???
ומי שיגיד שאני הק' מזלזל חלילה! פשוט, לא קרה בישוב הדעת את מה שכתבתי!
נ.ב.
זה קצת נראה כמו סתימת פיות של הרבנים הספרדים! (לא מתכוון כמובן לגדול הדור שדיבר, מתכוון לעיתוי שהוא יגיד את זה דווקא בישיבה ספרדית) מה מר"ן זצ"ל היה אומר על כך?? כמה הוא בכה על גזירת הגיוס בזמנו, שהייתה הרבה פחות חמורה מהמצב עכשיו??
(וגם שהיינו שמחים שאחינו האשכנזים יפסיקו את האפליה במוסדות וידאגו לספרדים)
כמובן, שבבחירות תנועת ש"ס תשתמש ברבנים הספרדים על מלא! (לא באשכנזים) ואוי לו למי שיעז לבחור ב ג'!
אז מה קרה?? למה שפתאום לא נשמע לגדולי הדור האשכנזים שבוחרים ב ג'???...
תארו לכם שמר"ן זצ"ל היה בא לישיבת פונוביז' ואומר מה צריך לעשות בעניין הגיוס... (בעצם זה אף פעם לא היה קורה!!...)
אבל לא נורא! אנחנו הספרדים תמימים אפשר לשחק בנו!
מישהו יכול לסדר שהגר"מ צדקה ימסור שיחה בפונוביז' או בחברון בקשר לחוג הגיוס??... (אשמח לדעת)
ככה זה כשאנחנו כצאן ללא רועה!!מתגעגעים!!
![]()
כן! בעלי תשובה. או מזרוחניקים שהתחרדו!יש רמים בישיבות שהיו בצבא? אני לא מכיר
בברכת התורה
ייתכן שיש, אבל הוא ודאי לא ישכנע בחור ללכת בעקבותיו.יש רמים בישיבות שהיו בצבא? אני לא מכיר
מחלוקת מכובדת בין רבנים - בית שמאי ובית הללהרב עדס סיים בקריאה נרגשת: "אני קטונתי מלהכריע בין ההרים הגבוהים, אבל חובה עלינו לומר את האמת: הכוונה של כולם קדושה וטהורה, אבל התוצאות עלולות להיות אסון דווקא לעולם התורה הספרדי. ולכן הרבנים הספרדים צודקים כשהם קוראים להתנגדות נחרצת יותר לחוק".
כוונת הגר"י עדס לרחבי הציבור הספרדי על כל מרכיביו החל מהישיבות המיינסטרים ועד הישיבות לנושרים ובעלי תשובה.ייתכן שיש, אבל הוא ודאי לא ישכנע בחור ללכת בעקבותיו.
זה מה שקורה היום במשפחות בלי תמיכה מסביב, כשיש לבחור צו גיוס והוא הופך לעריק, הם נשברים מהר חלילה.כוונת הגר"י עדס לרחבי הציבור הספרדי על כל מרכיביו החל מהישיבות המיינסטרים ועד הישיבות לנושרים ובעלי תשובה.
בישיבות אלו ודאי שמן הסתם יש רמי"ם חוזרים בתשובה, עם רקע של צבא / עבודה וכו', שלא לדבר על הרקע המשפחתי (אבא/ אחים וכו')
ומשא"כ אצל הליטאים שעל פניו ב99% מן המשפחות מעולם לא היתה זיקה לצבא וכדו', והסביבה משפיעה על האדם.
לפיכך עולה זעקת הרבנים הספרדים יותר משאר המגזרים, משום שיודעים שיש בציבורינו כאלו ללא תמיכה משפחתית או רבנית
שחלילה לא יחזיקו מעמד ורח"ל יפלו לצבא השמד, ואחריתם מי ישורנה!
ומה זה קשור לחוק? וכי בלי החוק זה לא קיים?בישיבות אלו ודאי שמן הסתם יש רמי"ם חוזרים בתשובה, עם רקע של צבא / עבודה וכו', שלא לדבר על הרקע המשפחתי (אבא/ אחים וכו')
ועל כן עולה זעקת גדו"י הספרדים, יותר מן האשכנזים.זה מה שקורה היום במשפחות בלי תמיכה מסביב, כשיש לבחור צו גיוס והוא הופך לעריק, הם נשברים מהר חלילה.
אבל זו טענת התומכים בחוק, שבלי חוק יש הרבה יותר נופלים כי כל אחד הוא עריק.ועל כן עולה זעקת גדו"י הספרדים, יותר מן האשכנזים.
זה טענה בדיוק הפוכה.ועל כן עולה זעקת גדו"י הספרדים, יותר מן האשכנזים.
מבהיר את עמדתו: המקובל רבי יעקב עדס שוחח עם הרב משה בן לולו בתוכניתו 'הפוך על הפוך' והבהיר כי "אין שום סתירה בין דברי מרן הגר"ד לנדו לבין דברי מרן הראשון לציון הגר"י יוסף והרבנים הספרדים הגדולים שטוענים שהחוק הנוכחי פוגע קשות בעולם התורה הספרדי".
הרב עדס חשף כי מאז הפעם הקודמת שבה עלה לשידור בתוכנית קיבל פניות רבות מגדולי הרבנים הספרדים, שביקשו לחזק את ידיו: "כולם אמרו לי: 'דיברת בשמנו, זה בדיוק מה שאנחנו חושבים'".
אמש, פורסם וידאו שבו מרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו תוקף בחריפות את הטענה כאילו יש "הסכם סודי" שמפלה לרעה את בחורי הישיבות הספרדיות. הרב עדס מיהר להרגיע: "חס וחלילה להעלות על הדעת שרבי דב לנדו או העסקנים החרדים יעשו הסכם מפלה. אני מכיר את אריאל אטיאס עשרות שנים – הוא פועל לשם שמיים בלבד".
אולם לדברי הרב עדס, גם אם כוונת העסקנים המקדמים את החוק הייתה טובה, התוצאות בשטח יהיו קשות הרבה יותר לספרדים. הרב עדס ציין שעל פי החוק החדש, הצבא יוכל להכניס חומרי הסברה בעד גיוס לתוככי היכלי הישיבות, והדגיש: "בישיבות אשכנזיות פשוט יעשו מדורת ל"ג בעומר גדולה וישרפו את החומרים, אבל בישיבות ספרדיות זה יכול לגרום לבחורים להתלבט, הם ישאלו את האבא ששירת בצבא, את הר"מ ששירת – והנשירה תהיה גדולה בהרבה".
הרב עדס הוסיף כי על פי פרטי החוק, לרבנים בישיבות יהיה אסור להתבטא נגד גיוס, ואף תהיה בקרה אישית קפדנית על כל בחור ובחור. לדבריו, גם אם על הישיבות האשכנזיות זה ישפיע פחות – אצל הספרדים זה עלול להרוס דורות שלמים, היל"ת.
הרב עדס סיים בקריאה נרגשת: "אני קטונתי מלהכריע בין ההרים הגבוהים, אבל חובה עלינו לומר את האמת: הכוונה של כולם קדושה וטהורה, אבל התוצאות עלולות להיות אסון דווקא לעולם התורה הספרדי. ולכן הרבנים הספרדים צודקים כשהם קוראים להתנגדות נחרצת יותר לחוק".
מתוך התוכנית 'הפוך על הפוך' בהגשת הרב משה בן לולו אמס
אני לא מבין למה תייגת אותי.@איש מאוד פשוט @משתוקק להבין תקראו איתי ביחד (בדגש על המודגש, נא לקרוא לאט לאט!!):