ממש ממש לא!כמובן שמי שהגיע אליו בפרטי אסור לו לשלוח את פתרון החידה. (וגזל מקטרג בראש, אמנם יוה"כ עבר אבל עדיין זה תקף...).
הרי אני לא מתכוון להעביר את הפתרון של מי ששלח לי, וק"ו ב"ב של ק"ו שלא לשלוח לאוצר החכמה.
עי' יומא ד: למטה ודוק!
ממש ממש לא!כמובן שמי שהגיע אליו בפרטי אסור לו לשלוח את פתרון החידה. (וגזל מקטרג בראש, אמנם יוה"כ עבר אבל עדיין זה תקף...).
לא, הוא לא.לא, יש לי נטפרי והפורום פתוח. כך זכורני.
לא ידעת???סליחה, בדקתי כרגע וראיתי שהוא אכן נחסם. מוזר.
ענה לי והפעל את החשבון.אני מאמין שיענה לפעמים לוקח לו זמן לראות המיילים. הוא בפירוש אמר לי לפנות אליו.
"יפה אתחיל בית ראשון"ראשונה בחכמה נתקנה" אולי הכוונה לספר הראשון שמופיע באוצר החכמה - אב בחכמה...
"עמדו ישנים להסבירה" מן הסתם זה משהו שיצא בחברת "מקיצי נרדמים".
"יפה אתחיל בית ראשון
נטילת ידים
מים ראשונים:
בשעה שתיקן שלמה עירובין ונטילת ידים יצתה בת קול ואמרה: בני אם חכם לבך ישמח לבי גם אני.
הלכות נט"י נשנו במשניות, לא כמו הלכות חנוכה שהלכותיהן לא נשנו.
מים אחרונים..
מים אמצעים.."
ומסתבר שגם חלק אסור, דחצי שיעור אסור מן התורה...[מובן מאליו וזו אצ"ל, שהפותר את כתב החידה מתבקש שלא להעלות את הפתרון כאן].
בעלי אוצר החכמה על כל פנים דרבנן....ומסתבר שגם חלק אסור, דחצי שיעור אסור מן התורה...
ומסתבר שגם חלק אסור, דחצי שיעור אסור מן התורה...
שהפותר
דווקא הפיתרון, ולא ההו"א, וגם על הפיתרון צ"ע, דאף את"ל דאין לגלותו, הוא רק כאשר בוודאי יודע דהוא הפיתרון, אבל מכיון שאין מגלים האם התשובה נכונה או לא, ממילא יכול לתלות שתשובתו אינה נכונה, ומה שהוא מגלה הוא אינו הפיתרון, אלא דרך נוספת שהיו יכולים לפתור את החידה, אבל לא נכנסים בעבורה להגרלה. (אא"כ יאמרו שמי שישלח פיתרון יפה, אע"פ שלא לזה נתכוונו - יכנס להגרלה)הפתרון
אבל על הצד שזה כן הפיתרון האמיתי, אף שלא ידוע לנו אם הוא האמיתי, אם אכן כל אחד יסלול את המשך פיתרון החידה (אם ההתחלה הנ"ל נכונה) ובסוף יזכה, הרי זה יהיה שלא כדין.דווקא הפיתרון, ולא ההו"א, וגם על הפיתרון צ"ע, דאף את"ל דאין לגלותו, הוא רק כאשר בוודאי יודע דהוא הפיתרון, אבל מכיון שאין מגלים האם התשובה נכונה או לא, ממילא יכול לתלות שתשובתו אינה נכונה, ומה שהוא מגלה הוא אינו הפיתרון, אלא דרך נוספת שהיו יכולים לפתור את החידה, אבל לא נכנסים בעבורה להגרלה. (אא"כ יאמרו שמי שישלח פיתרון יפה, אע"פ שלא לזה נתכוונו - יכנס להגרלה)
כבר @יוסף אומץ קדמך....רמז : בני אם חכם לבך ישמח ליבי גם אני ...........................
כבר לא...ב"ה עדיין האוצר המקוון פתוח....
אולי @נוריאל שהציע להם לפתוח יציע להם להמשיך....מה שאני לא מבין, אם אפשר לשלוח את הפתרונות לחידה עד א' בחשוון, אז למה פתחו את האוצר רק עד אחרי שמחת תורה, ולא עד ר"ח חשוון?
למה לא? אצלי הוא עובד.כבר לא...
עובד עד 150 עמ'.למה לא? אצלי הוא עובד.
כשהצעתי להם הצעתי כבר עד סוף זמן הגשת התשובה ובכל זאת החליטו לפתוח רק עד סוף סוכות ולא יותר. אינני יודע למה ולא נראה שישנו דעתם.אולי @נוריאל שהציע להם לפתוח יציע להם להמשיך....