עכברים גם בכלל הנ"ל או שבזה נפטרים?רוב עמ"י מצטערים בסוכה.
רעש, חום, קור, לכלוך, חרקים, חוסר נוחות.
עכברים גם בכלל הנ"ל או שבזה נפטרים?רוב עמ"י מצטערים בסוכה.
רעש, חום, קור, לכלוך, חרקים, חוסר נוחות.
זה אכן מסתבר דבריואגב,
כמדומני שכתוב מפורש שאדם ישן בשנה ראשונה אצל אשתו אם אינם יכולים לישן יחד בסוכה. א"כ ה"ה, שלום ביתו דוחה סוכה.מישהו שמע כזאת? שהוא מביא עצמו בידיים ומסיר מעליו חיוב אכילה בסוכה?
יפה כתבו כלהגיעו אורחים ואני חפץ לישון צהרים
האם אני יכול לישון בבית כי בסוכה אינני יכול לישון
וכן הורה גם חכם שלום זצ''ל והו''ד בספר היקר דברי שלום (פמ''ה עמ' רסט) ומה לי זבובים ומה לי אורחים בשניהם אינו יכול לישון בסוכה מחמתם (ומדקודק לשונו נראה כדעת מרן שליט''א שהוא דין רק לבני הבית ולא לבעל הבית)כ"כ בילקו"י סוכה עמ' תשי"ד:
![]()
הוא הזמין אבל לפעמים יש כאלה שלא מבינים שצריך גם ללכתה בעיה שלו.
הוא הזמין את האורחים, והוא צריך להתמודד עם ההשלכות שיהיו לו מזה. משא"כ בני הבית.
השאלה מה גדר מטיילים?זה אכן מסתבר דבריו
אך דעתו היא דמטיילים פטורים מהסוכה לגמרי כדעת כמה ראשונים
יתכן כדברך במקום שאשתו תובעת ממנו כ"כ וזה בנפשם הדבר אבל בסתם שתחכה לזמן מתאים יותר.. לא?כמדומני שכתוב מפורש שאדם ישן בשנה ראשונה אצל אשתו אם אינם יכולים לישן יחד בסוכה. א"כ ה"ה, שלום ביתו דוחה סוכה.
זכור לי שכתב בזה יפה בעלון מסיני בא לרב יוסף סעדו של סוכות של שנה שעברה [אולי גם של השנה] אינני יודעהשאלה מה גדר מטיילים?
כל מי שיוצא לטייל לעשות קייאקים או מנגל על חוף הים ובפארקים נחשב טייל?
נראה כוונתם על המטיילים דאז שהיו עוברין בדרך ונקלעו למקום שאין בו סוכה וכדו'
וכן שמעתי השנה מהרה"ג בנימין חותה והרה"ג אהרון בוטבול שלי' שאמרו כן ומי שיוצא לטייל בזמננו אין מקום לפטור אותו כלל.
כוונתך לזה:?זכור לי שכתב בזה יפה בעלון מסיני בא לרב יוסף סעדו של סוכות של שנה שעברה [אולי גם של השנה] אינני יודע
אולי יוכלו להביא את דבריו אולי הרב @אהרן כהן
יישר כחכוונתך לזה:?
כוונתך לזה:?
יישר כח, נפלא ביותר.יישר כח
כמעט ממציא יש מאין