תורת מרן - אברכים
Active member
שיעור הכנה והסבר על כל עריכת ליל הסדר מתחילה ועד סוף,
הן מהצד ההלכתי, והן מהצד המעשי הפרקטי,
לאור משנתו של מרן רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל.
בין הנושאים שנתבארו בשיעור:
- קדש, ורחץ, כרפס, יחץ, מגיד, רחצה, מוציא מצה, מרור, כורך, שלחן עורך, צפון, ברך, הלל, נרצה
- איזה יין יש להעדיף
- אופן ההסיבה מבחינה פרקטית
- מה לאכול אחר 'קדש'
- שיעור רביעית וכזית
- כמה צריך לשתות מהכוס בפועל
- כמה כזיתות יש לאכול
- כיצד לעשות 'כורך'
- הטעם שעושים 'מצה-מרור-כורך' לפי הפשט ולפי הדרש והסוד
השיעור נמסר ביום שני י"ב ניסן תשפ"ג בבית הכנסת "בית יוסף" (רחוב שמעון הצדיק 25 אלעד)
לע"נ המנוחה דייזי בת צ'חלה,
ולע"נ המנוח יוסף בן סוליקה, ת.נ.צ.ב.ה
הן מהצד ההלכתי, והן מהצד המעשי הפרקטי,
לאור משנתו של מרן רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל.
בין הנושאים שנתבארו בשיעור:
- קדש, ורחץ, כרפס, יחץ, מגיד, רחצה, מוציא מצה, מרור, כורך, שלחן עורך, צפון, ברך, הלל, נרצה
- איזה יין יש להעדיף
- אופן ההסיבה מבחינה פרקטית
- מה לאכול אחר 'קדש'
- שיעור רביעית וכזית
- כמה צריך לשתות מהכוס בפועל
- כמה כזיתות יש לאכול
- כיצד לעשות 'כורך'
- הטעם שעושים 'מצה-מרור-כורך' לפי הפשט ולפי הדרש והסוד
לע"נ המנוחה דייזי בת צ'חלה,
ולע"נ המנוח יוסף בן סוליקה, ת.נ.צ.ב.ה