למה לא?וזה לא קורה על ידי AI
למה לא?וזה לא קורה על ידי AI
משפט כואב....צריך הרבה סייעתא דשמיא בשביל להרוויח מספרים היום, וגם אם כן מעט מאוד, לכן ספר ממוצע של 400 עמודים נמכר ב55 ומעלה, תלוי..
ספרו של מרן ימכר בעזה"י בעשרות אלפי עותקים, אין כמעט ביהכנ"ס ספרדי או אשכנזי שלא יקנה אותו לאוצר הספרים, כך שהוא ממש לא דומה לספר של אברך רגיל שנמכר בכמה מאות יחידות.ואעפ"כ ספרו החדש של מרן הראש"ל שגודלו של הספר לפחות פי שניים מהמספר הנ"ל, נמכר ב-50 ש"ח. (לא בחנויות).
אולי תגלה לי על AI שעורכת מגיהה מעמדת ומעצבת ספרים תורניים?למה לא?
עדיין הדבר ברור שהרווח לא כ"כ גדול (אם בכלל).ספרו של מרן ימכר בעזה"י בעשרות אלפי עותקים, אין כמעט ביהכנ"ס ספרדי או אשכנזי שלא יקנה אותו לאוצר הספרים, כך שהוא ממש לא דומה לספר של אברך רגיל שנמכר בכמה מאות יחידות.
עוד חזון למועד...אולי תגלה לי על AI שעורכת מגיהה מעמדת ומעצבת ספרים תורניים?
בעצם אם יש לך כזו AI תפתח הוצאה לאור, תוציא ספרים כמעט חינם, ותכבוש את השוק, רק תזכור אותנו לגבי המעשרות...
אכן זה לערך מחיר הוצאת ספרכריכה ב 4,500 ש"ח? למה? כריכה מקצועית כולל הכנה לגלופות וייעוץ מכירות עולה הרבה פחות, אולי זה כולל לא רק הכנה לגלופות אלא גם ייצור גלופות? (עדיין יקר, אך סביר).
איך הגעתם ל 30,000 בלי עריכה תורנית?
כמנהל מכון הוצאה לאור לא אכתוב על הוצאות אחרות,
אך אספר מקרים שהיו אצלנו בהוצאה לאור בחודש האחרון.
עימוד ספר 350 עמודים, 2,100 ש"ח,
עיצוב כריכה ושערים 3 גלופות, 1,800 ש"ח,
הדפסת ספר 350 עמודים, 500 עותקים, גודל סטנדרט, כולל הכנת גלופות, משלוח ועוד 14,500 ש"ח,
סך הכל 18,400 ש"ח + מע"מ 17% = 21,528 ש"ח כולל מע"מ. אנחנו עדיין לא קרובים ל 30,000 ש"ח.
(כמובן שאין לראות בהודעה זו מחירון של המכון, והודעה זו אינה מחייבת את המכון, המחירים עשויים להיות זולים או יקרים יותר, אך שיתפתי סיפור מהחודש).
שיהיה בהצלחה! מהו הספר?אכן, מדובר במציאות כואבת, ובתור בעל מחבר (הספר שלי אמור לצאת בחודשים הקרובים
ביאור על ספר האילן הקדוש - כללות חכמת האמת לרמח"ל + ביאור היוצא מתורת הקבלה לדרך עבודת ה' ביום יום, מתוך כתבי הרמח"ל.שיהיה בהצלחה! מהו הספר?
לדאבוני ספרו של מרן שליט"א לא יצא אצלי...עדיין הדבר ברור שהרווח לא כ"כ גדול (אם בכלל).
אגב, היכן ניתן לרכוש את הספר החדש במחיר טוב
כשם ההוצאה לאור כן הוא,הוצאה לאור ״זיכוי הרבים״…ואעפ"כ ספרו החדש של מרן הראש"ל שגודלו של הספר לפחות פי שניים מהמספר הנ"ל, נמכר ב-50 ש"ח. (לא בחנויות).
חזק אני מהיום אפנה אליכםכריכה ב 4,500 ש"ח? למה? כריכה מקצועית כולל הכנה לגלופות וייעוץ מכירות עולה הרבה פחות, אולי זה כולל לא רק הכנה לגלופות אלא גם ייצור גלופות? (עדיין יקר, אך סביר).
איך הגעתם ל 30,000 בלי עריכה תורנית?
כמנהל מכון הוצאה לאור לא אכתוב על הוצאות אחרות,
אך אספר מקרים שהיו אצלנו בהוצאה לאור בחודש האחרון.
עימוד ספר 350 עמודים, 2,100 ש"ח,
עיצוב כריכה ושערים 3 גלופות, 1,800 ש"ח,
הדפסת ספר 350 עמודים, 500 עותקים, גודל סטנדרט, כולל הכנת גלופות, משלוח ועוד 14,500 ש"ח,
סך הכל 18,400 ש"ח + מע"מ 17% = 21,528 ש"ח כולל מע"מ. אנחנו עדיין לא קרובים ל 30,000 ש"ח.
(כמובן שאין לראות בהודעה זו מחירון של המכון, והודעה זו אינה מחייבת את המכון, המחירים עשויים להיות זולים או יקרים יותר, אך שיתפתי סיפור מהחודש).
תעלה בעוד מאה חמישים עמודים - לאן נגיע?הדפסת ספר 350 עמודים, 500 עותקים, גודל סטנדרט, כולל הכנת גלופות, משלוח ועוד 14,500 ש"ח,
עורך לשוני תורני יש לך? תשלח לי באישי ואוכל להפנות אותך.תעלה בעוד מאה חמישים עמודים - לאן נגיע?
אני כרגע בעריכת ספר, רק עריכה תורנית, שתי הצעות משתי מקומות, 10000 ש"ח, זה בלי עימוד, אבל זה על כ - 1000 עמודים.
עימוד ב - 4 5 שקל לעמוד, בלי כריכה
כריכה עם גלופות בין 3000 ל - 4500 שוב דברתי עם מישהו שמבין.
ובית הדפוס אני כבר לא יודע, אבל בטוח מחיר כפול
כבר התחלנו אני באמצע, תודהעורך לשוני תורני יש לך? תשלח לי באישי ואוכל להפנות אותך.
שלוםאשמח לדעת כמה עולה להוציא ספר אחרי עימוד [כולל הכל]
ספר בערך של 500 עמודים.
וכן כמה עותקים מומלץ להוציא
תודה רבה
אשמח לדעת בפרט מהת"ח מכאן שהוציאו כבר.
לא חשבתי עד עתה שמחבר אמור למכור את הספרים שלו בחנויותאולם כשהגעתי לשלב ההפצה
תתקשר למספר המצוין לעיל או תשלח מייל לכתובת דלעיל, ונשמח לתת הצעת מחיר מדויקת.תעלה בעוד מאה חמישים עמודים - לאן נגיע?
אני כרגע בעריכת ספר, רק עריכה תורנית, שתי הצעות משתי מקומות, 10000 ש"ח, זה בלי עימוד, אבל זה על כ - 1000 עמודים.
עימוד ב - 4 5 שקל לעמוד, בלי כריכה
כריכה עם גלופות בין 3000 ל - 4500 שוב דברתי עם מישהו שמבין.
ובית הדפוס אני כבר לא יודע, אבל בטוח מחיר כפול
אכן, כפי שכתבת הוצאת הספר דרך הוצאה לאור מקצועית מכפילה ומשלשת את מכירות הספר.שלום
מניסיון שלי:
א. בחלק א' גם אני חשבתי לחסוך בהוצאות (וחסכתי באמת) אולם כשהגעתי לשלב ההפצה שום חנות לא היתה מוכנה לקחת את הספר, עד שנאלצתי לתת לסוכן שמכר את הספר ב 49 שקל ולקח לעצמו 32 ולי נתן 17 בלבד על ספר. כך שהחיסכון שחשבתי שחסכתי עלה לי בכפל כפלים. גם להוציא כסף ולא חוזר וגם כל חודש חודשיים לרדוף אחריו שיחלק שוב בחנויות שנגמר.
ב. ובחלק ב' בס''ד לא חסכתי ושילמתי טבין ותקלין ל''יפה נוף'' (אגב צוף אמר לי שהוא הכי זול וסגרתי איתו, וסתם חבר אמר לי תבדוק אצל פוזן ביפה נוף, וההבדל היה של 5,000 שקל... לשיקולך) והכל הלך חלק רק שגלופה הם לא נותנים. אבל ההפצה בכל הארץ וכבר בחודש הראשון היה לספר הצלחה מסחררת (לעומת חלק א' שבשנה נמכר מה שכאן מכרו בחודש...)
עלה והצלח.
אחלוק עליך במטותא,לפי דכיום אנשים לא קונים ספרי קודש של מחברים בחניות אא"כ פקיע שמייהו.