אם רבינו אמר מי יבוא אחרי המלךתמליל דברי מרן הראשל"צ שליט"א בשיעורו השבועי מוצ"ש פרשת תזריע ה'תשפ"ב:
"לפני ארבעים וכמה שנים מרן היה בבורו פארק, נתנו לו מלון, אני הייתי יחד עם האבא, אנחנו באים לעלות במעלית, יוצא משם הרב פנחס הרשברג, הוא היה יו"ר אגודת הרבנים באמריקה. הוא יוצא מהמעלית והרב בא להיכנס, לחצו ידיים, עשו היכרות ביניהם, הוא אמר לו מי הוא, הרב רק שמע את השם שלו, אמר לו 'אה, זה כבודו..' מיד שאל אותו 'שמעתי עליך שאתה יודע את הסוד המסחרי של קוקה קולה. תגיד לי בבקשה, זה כשר כל השנה? זה כשר לפסח? תגיד לי בבקשה'. הוא אומר לו 'כבוד הרב, זה מאה אחוז, אני יודע את הסוד המסחרי, מה זה, וזה בסדר גמור, כל השנה וגם בפסח'. 'תגיד לי ממה עושים את זה', 'החתימו אותי אצל עו"ד שאסור לי להגיד, זה סוד מסחרי, אני לא יכול להגיד. הרב יסמוך עליי'. היה יהודי זקן, היה בקיא בכל הש"ס, בקיא גדול היה. הוא אמר לרב שזה כשר.
אני זוכר לפני שנים, מי היה מכניס בליל הסדר קוקה קולה על השולחן? זה כמו בירה! מי מכניס את זה על השולחן?... אנחנו בבית שלנו אצל מרן, היה על השולחן של ליל הסדר קוקה קולה, כי כבר אז הרב ידע מהרב פנחס הרשברג שזה כשר לפסח.
וכן בכל השנה כולה, בכל העולם! קוקה קולה זה דבר בינלאומי, ואין בזה שום בעיה של כשרות, לא במשך השנה ולא בפסח".
* וכן בקשר למה שנכתב כאן
הוא אומר לו 'כבוד הרב, זה מאה אחוז, אני יודע את הסוד המסחרי, מה זה, וזה בסדר גמור, כל השנה וגם בפסח'
אם הראשל''צ אמר באופן ברור, באופן פומבי, או על גבי כתב, הרי אז אם הוא המורה הוראה שלך מה השאלה בכלל, פשיטא שאין לפקפק ומותר לכתחילה. אבל אם יש שמועות, או שהוא אמר בצורה מהוססת - שיש מקום לשמוע שני פנים וכיוצ''ב, הרי אז התשובה היא ג''כ גורפת, שאסור, כי הרי המומחים בענין אוסרים [ואני אישית שמעתי אחת מהם, הרב פישר, יש לו טור בעלון 'במה', שבבולגריה הוא סיפר שם על המפעל של קוקה קולה וכו' והוא בעצמו משגיח כשרות בין לאומי שאמר שבודאי לכאו' יש לאסור הרבה מן המדינות שמיוצר בהם קוקה קולה].כעת אני עוסק בדיני כשריות, וכותב על זה. ראיתי את הדיונים הקודמים בפורום שהיו על ה-'קוקה קולה' בעולם. ושדעתו של מורנו הראש"ל שליט"א שמותר, כלשונו: "קוקה קולה זה דבר בינלאומי, ואין בזה שום בעיה של כשרות, לא במשך השנה ולא בפסח."
אמנם מאידך גיסא ראיתי מספר רבנים "המבנים בעיניני כשרות ועוסקים בזה" שאומרים שאין לסמוך על זה בכלל. https://www.kosharot.co.il/כשרות-קוקה-קולה
וכן הרב לנדא זצ"ל שנותן את ההכשר בארץ לקוקה קולה, טען לפני כחמש שנים בתוקף שיש צורך בהכשר ולא נכונה השמועה כביכול קוקה קולה כשרה בכל העולם.
רציתי לדעת כיצד יש לנהוג. מצד אחד מורנו אומר שאין כל חשש. ומצד שני רבנים המבינים בדבר אומרים שיש לחשוש.
האם יש לחוש לרבנים האלו?