לא נמאס לך.חזל דרשו זו לעניין מלחמת רשות, לא למלחמת מצווה של פיקוח נפש.
אתה לא מכיר אותי,אני בין היחידים ביישוב(הדתי לאומי) שלי שמתנגד לגיוס חרדים,בדיוק בגלל הסיבה שציינת - באמת בצבא מי שבא מעולם חרדי לצערי רבים הסיכויים שיפרוק כל עול,ולכן אני אישית נגד גיוס חרדים לצבא. אבל רק בגלל הסיבה הזו. ולעניין לא בגלל שהתורה מגנה ומצלה,בזה אני מתקשה להבין את השיטה, הרי ברור שהיא מגינה ומצילה, אלא שברור ופשוט שבכל מצוות התורה,אם יש מצווה שאי אפשר לעשותה על ידי אחרים אז היא נדחית. לא נראה כונן של איחוד הצלה שמקבל קריאה לבחור עם התקף לב ל"ע ברחוב שלו,והוא לא יסגור את הגמרא וירוץ בטענה שהתורה מגינה ומצילה..
וכמו כן דוד המלך וכו' וכן אדמורים בשואה,כשהיה מצב של פיקוח נפש סוגרים את הספר.
ובאמת ממה שראיתי רוב גדולי התורה נגד גיוס לצבא בעיקר בגלל הסיבה הראשונה,שהרי אם הסיבה להתנגדות הייתה רק הסיבה השנייה אז לא הייתה התנגדות לגיוס בחורים שאינם לומדים
מחילה,לקח לי המון זמן להגיב(תקופה עמוסה) ושכחתי איפה אנחנו אוחזים,אם יש לך זמן להזכיר אז בשמחה
ריבון העולמים כבודו בא לספר לי מי אני? אתמהה.. אם רק היית יודע כמה צרות עברתי בסביבה הקרובה מאוד שלי בגלל ה"חרדיות" שלי
איזה טור?
ואיזה שתי שמות? אם אתה מתכוון למשתמש "נאמן למרן" אז כמובן זה לא משתמש שלי.
ואני אישית נאמן למרן זצל ,ודווקא משום כך אני גם נאמן לדרכו לשאול ולחקור ולהבין ולא להיות גולם שאומר כן בלי הבנה(עיין בפירושו הנפלא בענף עץ אבות למשנה באבות א.ד בשם נפש החיים
חזק וברוך,גם לי..
והייתם נקיים : קצת עליי- חוזר בתשובה מגיל 19, עד גיל 25 במגזר הדתי לאומי ואחרי חקירות ובירורים עמוקים עברתי בדעותיי(ב99% מהדברים) לעולם החרדי. כך שכל מה שכבודו כתב זה בדיוק ההפך המוחלט מהמציאות..
בצדק תשפוט עמיתך זה פעמיים דאורייתא במקרה שלנו...
וברצינות, אם מישהו לא מסכים זה לא בגלל שהוא פשוט לא רוצה להסכים.יכול להיות באמת ובתמים שמה שאתה רואה 6,הוא רואה 9. ועי' בכל מחלוקות הראשונים על אותה גמרא..
ואגב אולי כל הפוסל,במומו פוסל - לכאורה כבודו הוא זה שנוקט בעמדה הקלאסית של המקום בו גדל כל חייו(אלא אם כן אני לא הפגו*.. כלומר, החוזר בתשובה היחיד כאן) ואפשר להגיד אותו דבר,שהוא זה שלמרות הוכחות חותכות נשאר איתן בדעתו(אבל כמו שאמרתי,אני דן לכף זכות ומבין שכנראה לכל אחד יש ראייה אחרת על הדברים)
בכל מקרה נראה לי שהדיון עם @עופר אליהו דמגיאן נגמר , מקווה ואשמח מאוד שמישהו אחר ינסה להאיר את עיניי ולעזור לי הקטן שבקטנים להבין מה סברת מרן שליטא בעניין הסכם החטופים,לאור השאלות שהעלתי
התורה לא מתחילה ונגמרת בנושא החטופים.
אין לך מה להגיב לי כי זו הודעה רטורית