• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

מה הדין אדם שמסופק ביעלה ויבוא אם אמר "את חג הסוכות הזה" או "ראש החודש הזה"... האם חוזר או לא?

ב"ה מצאתי מכתבי
אני מעלה כמות שהוא

מי שמסופק אם אמר ביעלה ויבוא פסח\סוכות או ראש החודש יצא כיון דלשונו לא התרגלה לומר ר"ח כיון שלא היה שלושים יום ברצף ומסתמא תלים שאמר כהוגן [הרב חותה בשם שו"ת וישמע משה [אינני יודע מי בעל השו"ת]
הצג קובץ מצורף 26879
לא ראיתי את ההלכה הזו בספר, אבל כמדומה שמקורו הוא מהגינת ורדים, ואכן זו ראיה חזקה דאי"צ לענין יעו"י התרגלות של צ' פעמים, וזה היה פשוט לי מסברא, ויישר כח שחיזקת את זה מדברי הפוסקים.

אך חשוב להדגיש, דאין הכוונה שלא שייך התרגלות ביעלה ויבוא (כיון דל"ש צ' פעמים), אלא דההתרגלות ביעו"י הינה אף בפחות מזה. ויל"ע מהו השיעור המדוייק בזה, ולכאו' השיעור בזה הוא ב 12 פעמים (או קצת פחות מכך), זה לכאורה השיעור בזה.

נשמח מי שיכול להביא את המקורות בחזו"ע על ההלכה הזו (מאוצר החכמה).
 
בחזו"ע כתב בנידון דומה שחוזר.
1729620522877.png
 
כנראה שאין שום פוסק שסובר בנדון שהבאנו שבכה"ג אינו צריך לחזור ולברך.
ולכן אפשר לסכם את ההלכה הזו שמי שמסופק בסוכות או בפסח אם אמר ביעלה ויבוא "חג הסוכות" או "ראש החודש", דינו כדין המסופק אם אמר יעלה ויבוא.

[יש לדון אם יש חילוק בין מי שמתפלל מתוך סידור למי שמתפלל בע"פ].

[ובשב"ק ראיתי שכעי"ז דן בילקו"י הל' שמח"ת בהערות למטה, במי שמסתפק בשמח"ת אם אמר ביעלה ויבוא "חג הסוכות" או "שמיני חג עצרת הזה", ולא כתב להכריע בזה, והמעיין הישר יראה שנראה שדעתו נוטה יותר לצד שיחזור].
 
נערך לאחרונה:
לכאו' נידון זה תלוי בפלוגתת האחרונים הט"ז (סי' תכב סק"ג) ושו"ת הלקט במי שהיה בדעתו בשעת העמידה להזכיר יעלה ויבא ולאחר שסיים תפלתו נסתפק אם הזכיר, דבשו"ת הלקט העלה דבשעה אחת יבהלוהו אלף רעיונות, ובודאי שלא הזכיר ר"ח. עכת"ד. ומרן בחזו"ע חנוכה (עמ' עדר) חשש לדבריו והעלה שיחזור מספק וטוב שיתנה תנאי נדבה. ע"כ. ונראה דהו"ה בנידון זה למרות שהתחיל ביעלה ויבא אם נסתפק אם סיים בחג המצות אמרינן מן הסתם סיים במה שהוא רגיל
 
חזור
חלק עליון