תוכל להקטין כאן.הקובץ גדול מידי
ועשית ככל אשר יורוך! תורמים עכשיו למרכז למורשת מרן. לחצו כאן לתרומה.
תוכל להקטין כאן.הקובץ גדול מידי
לא ראיתי את ההלכה הזו בספר, אבל כמדומה שמקורו הוא מהגינת ורדים, ואכן זו ראיה חזקה דאי"צ לענין יעו"י התרגלות של צ' פעמים, וזה היה פשוט לי מסברא, ויישר כח שחיזקת את זה מדברי הפוסקים.ב"ה מצאתי מכתבי
אני מעלה כמות שהוא
מי שמסופק אם אמר ביעלה ויבוא פסח\סוכות או ראש החודש יצא כיון דלשונו לא התרגלה לומר ר"ח כיון שלא היה שלושים יום ברצף ומסתמא תלים שאמר כהוגן [הרב חותה בשם שו"ת וישמע משה [אינני יודע מי בעל השו"ת]
הצג קובץ מצורף 26879
ושם כתב דל"א בכה"ג סב"ל. חידוש נפלא.כמו שכתבנו כעי"ז מתבאר ממ"ש בילקו"י הל' ד' מינים מהדו' תש"פ עמ' תתנב.
בחזו"ע כתב בנידון דומה שחוזר.
![]()
זו בדיוק הראיה שעלתה לנו בראש.בחזו"ע כתב בנידון דומה שחוזר.
הצג קובץ מצורף 26863
ודאי שייך. ועיין בילקו"י ארבעת המינים בעמ' תתנג' ד"ה ואל תשיבני, שכתב שאינו דומה למסופק אם אמר רצה והחליצנו או לא, כיון שכאן זכר שהוא יו"ט, רק הספק הוא אם התבלבל במטבע הברכה או לא, ולכן צריך לחזור. ע"כ. והוא הדין בנידו"ד.ישר כח, אבל אינו שייך לנדון דידן.
אכן, יש ראיה משם, ועיין במה שכתבנו בזה בס"ד "כאן" , וכעת נדפס ב "חזון יהודה" (בסופו בשו"ת שבט יהודה סימן ג)ודאי שייך. ועיין בילקו"י ארבעת המינים בעמ' תתנג' ד"ה ואל תשיבני, שכתב שאינו דומה למסופק אם אמר רצה והחליצנו או לא, כיון שכאן זכר שהוא יו"ט, רק הספק הוא אם התבלבל במטבע הברכה או לא, ולכן צריך לחזור. ע"כ. והוא הדין בנידו"ד.
הארכתי בזה "כאן", ששייך בזה רגילות, וראה בהודעה הקודמת.עד כמה שאני זוכר שאומרים רגילות לשונו זה דווקא שאומר יום יום
זה שאומר פעם בחודש יעלה ויבוא לא עושה רגיולות לשון לומר רח' הזה
יישר כח, הזכרנו זאת בתשובה שכתבנו בשו"ת שבט יהודה או"ח סימן ג.שו"ר שבילקו"י ארבעת המינים עמ' תתנב' כתב: "ויש לעיין במי שמסופק אם אמר את יום חג הסוכות הזה או את יום שמיני עצרת הזה. ואף אם בתחלת התפלה נתן דעתו לומר כהוגן, שמא סירכיה נקט ואזיל". והשאיר הדבר בספק. ולא גרע מהנידו"ד ואף יותר קל הכא, כיון שבתחילת התפילה ודאי שלא הייתה דעתו להזכיר ראש חודש, ונשארנו עם מש"כ הרב דשמא סירכיה נקט ואזיל.