• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מישהו לומד תניא?

אז איך גליונות ספרי הלשם והעץ חיים שלו התמלאו בהערות מכת"י?
יהודי עונה בשאלה: למה אין לו הערות מכת"י על התניא????
קבלה שהיה נוגע לו ללימוד ההלכה היה לומד, כל היבי"א מלא בעץ חיים ומספר הלשם, כי יש בזה הרבה דברים שנוגעים להלכה.
אבל בספרי חסידות ומחשבה לא היה מתעסק בזה כלל... רק מדי פעם היה לומד ליקוטי מוהר"ן ואמר למוהרא"ש שזה ספר מוסר טוב שמחזק... וכן התפלל כמה תפילות מספר "תפילה למשה" של הרב שרעבי על חינוך ילדים.
אתה כותב דברים לא נכונים בשום אופן!!! אני עשרות שנים הרבה יותר ממך התפללתי עם רבינו עובדיה ומעולם לא ראיתי שיצא ללמוד אחרי מודים! אולי הלך לבית הכסא, אבל ללמוד על חשבון התפילה זה בשום פנים ואופן לא היה ולא נברא.
אני מדבר על תפילת מנחה, וגם זה בשנים האחרונות לחייו, אתה יכול לשאול את מרן הראש"ל שליט"א הוא יגיד לך, שהתורה של מרן שהיא של ציבור חשובה יותר מהחזרה... למרן היה שליחות...

יהודי עונה בשאלה: למה אין לו הערות מכת"י על התניא????
מניין לך?!
קבלה שהיה נוגע לו ללימוד ההלכה היה לומד, כל היבי"א מלא בעץ חיים ומספר הלשם, כי יש בזה הרבה דברים שנוגעים להלכה.
ספר הלשם לא הוזכר בכל ספרי מרן זיע"א אפי' פעם אחת!!!

מניין לך?!
יש עדויות רק על ספרים מסויימים, אין אחד שמעיד על ספר התניא!
ספר הלשם לא הוזכר בכל ספרי מרן זיע"א אפי' פעם אחת!!!
יתכן מאד, אבל אני התכוונתי בעיקר על עץ חיים... ספר הלשם יש בו הרבה ביאורים על עץ חיים, לכן מאד מסתבר למה למד את זה ג"כ!

אני מדבר על תפילת מנחה, וגם זה בשנים האחרונות לחייו, אתה יכול לשאול את מרן הראש"ל שליט"א הוא יגיד לך, שהתורה של מרן שהיא של ציבור חשובה יותר מהחזרה... למרן היה שליחות...
לא בגדול!!! לא היה ולא נברא בשום פנים ואופן. לא ברחביה ולא ביחוה דעת ולא בבית לא למעלה ולא למטה. רבינו מעולם כמעט לא פתח ספר בתפילה מתחילתה ועד סופה בפרט במנחה. וכ''ש שלא יצא ללמוד. (רק לביה''כ היה יוצא) תשאל אתה את מי שאתה רוצה, גם את הגאון בעל נתיבות חיים שליט''א.

לא בגדול!!! לא היה ולא נברא בשום פנים ואופן. לא ברחביה ולא ביחוה דעת ולא בבית לא למעלה ולא למטה. רבינו מעולם כמעט לא פתח ספר בתפילה מתחילתה ועד סופה בפרט במנחה. וכ''ש שלא יצא ללמוד. (רק לביה''כ היה יוצא) תשאל אתה את מי שאתה רוצה, גם את הגאון בעל נתיבות חיים שליט''א.
ואם אני יראה לך סרטון.... אתה גם תאמר את זה.. יש סרטון של אחד ערוצי התקשורת שרואים באופן שמרן יוצא אחרי מודים בתפילת מנחה... באמצע שהחזן ממשיך..

ואם אני יראה לך סרטון.... אתה גם תאמר את זה.. יש סרטון של אחד ערוצי התקשורת שרואים באופן שמרן יוצא אחרי מודים בתפילת מנחה... באמצע שהחזן ממשיך..
נכון, יצא לביהכ"ס. וזה היה בסוף ימיו כשהיה חלוש, לא משום לימוד.

נו באמת מסירטון אתה מביא ראיה להליכותיו של גדול הדור?! מה זה נראה לך חיות שמסתובבות בקרוסלה? יפה השיב לך הרב @ע"ה ס"ט ואין בזה שום ספק כפי שגם אני כתבתי כמה פעמים שהיה יוצא לנקביו חוץ מהכבוד
ובבקשה ממך תחזור בך כאן, לא בגלל שיש לי ענין איתך, אלא בכדי שלא יהיה לאף אחד אפילו הוה אמינא שכך נהג רבינו הקדוש

נו באמת מסירטון אתה מביא ראיה להליכותיו של גדול הדור?! מה זה נראה לך חיות שמסתובבות בקרוסלה? יפה השיב לך הרב @ע"ה ס"ט ואין בזה שום ספק כפי שגם אני כתבתי כמה פעמים שהיה יוצא לנקביו חוץ מהכבוד
ובבקשה ממך תחזור בך כאן, לא בגלל שיש לי ענין איתך, אלא בכדי שלא יהיה לאף אחד אפילו הוה אמינא שכך נהג רבינו הקדוש
לא אני מביא ראיות מסרטון, אבל בתור סמך רציתי להביא להביא לך ראיה, אבל הדבר הזה פשוט לי שיצא בשביל ללמוד, אני לא יכול לחזור בי, כי כך זכור לי כמה פעמים, וצריך לשאול את ר' צבי חקק. הוא בטח יודע... אולי אני ישאל אותו שאני יראה אותו... בהצלחה מרובה!!!

לא אני מביא ראיות מסרטון, אבל בתור סמך רציתי להביא להביא לך ראיה, אבל הדבר הזה פשוט לי שיצא בשביל ללמוד, אני לא יכול לחזור בי, כי כך זכור לי כמה פעמים, וצריך לשאול את ר' צבי חקק. הוא בטח יודע... אולי אני ישאל אותו שאני יראה אותו... בהצלחה מרובה!!!
היה גם פעם שמרן זיע"א יצא לביה"כ באמצע שיעורו בלוין, מרן שליט"א היה הרב המקדים, ולא נשאר לשיעור, כי היה לו שיעור במקום אחר, (זה היה שיעור שנקבע קודם, ורק כשמרן שליט"א היה בדרך לשיעור זה, הודיעו לו שהרב המקדים לא הגיע, ומיד הזדרז למלאת את מקומו, בכדי שלא יהיה ביטול תורה דרבים). ומרן זיע"א בירכו ב"נסיעה טובה" (אולי זה כלל את הנלוים אליו, ואני בכללם).
ובנסיעה כששמע שמרן יוצא, ויש ביטול תורה דרבים גדול מאוד, הצטער שלא נשאר, כי אז היה יכול להמשיך בדבריו.

אין ענין להתעקש סתם על דבר שפשוט וברור כביעתא בכותחא, זה לא נורא להודות על האמת ולומר טעיתי.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
ישנו ספר 'שיעורים בספר התניא' שהביאור בו נראה נפלא. אלא שהעימוד לא כ"כ מתחבר אליו.
אלא שראיתי שמוכרים מהדורה חדשה. למישהו במקרה יש דוגמא ממהדרה חדשה איך העימוד? אולי @נוריאל שעוזר לפעמים בצילומי דפים מספרים.

ישנו ספר 'שיעורים בספר התניא' שהביאור בו נראה נפלא. אלא שהעימוד לא כ"כ מתחבר אליו.
אלא שראיתי שמוכרים מהדורה חדשה. למישהו במקרה יש דוגמא ממהדרה חדשה איך העימוד? אולי @נוריאל שעוזר לפעמים בצילומי דפים מספרים.
לא מצאתי.

חזור
חלק עליון